« Terug naar het blogoverzicht
10 x weekend in eigen tuin

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het komend weekend lekker lenteweer wordt! Helaas is het advies nog steeds om zoveel mogelijk binnen te blijven, precies daarom geven wij je wat leuke tips om het vakantie/weekend gevoel toch een beetje te ervaren. En dat kan gewoon in je eigen tuin, of als je die niet hebt, op je balkon! Geniet ervan.

Natuurlijk kun je naast deze tips zelf je eieren versieren en deze verstoppen in de tuin! Een fijne pasen! 🐣

Tip: Volg onze collega Yvonne op instagram voor heel veel leuke moestuin tips!

1. Tomaten zaaien

Hoe leuk is het als je binnen een paar weken je eigen tomaten hebt gekweekt? Het fijne daaraan is dat je geen zaadjes uit de winkel nodig hebt en dus niet naar buiten hoeft! Als je nog oude tomaten hebt liggen die je niet meer gaat gebruiken, dan kun je de pitjes van de tomaat gebruiken voor het zaaien van een nieuw plantje.

Hoe werkt het?

Was een paar zaadjes van de tomaat en laat ze drogen op keukenpapier. Zodra de zaadjes droog zijn stop je ze in een pot met potgrond. Het moet heel even binnen in huis groeien totdat de plantjes een paar centimeter boven de grond uitkomen. Daarna kan het plantje de zon in, geef het een paar keer per week water en je smult binnenkort van je eigen tomaten!

Er zijn trouwens nog veel meer groenten die je zelf kan zaaien, even googelen en voor je het weet heb je je eigen moestuin!

Of bestel wat nieuwe zaadjes om zelf te zaaien, deze worden snel bij je thuis bezorgd. 😁☀️

2. Picknicken!

Niets zo lekker als een vers bereide lunch in het zonnetje. Je start je picknick natuurlijk in de keuken door het maken van lekkere hapjes, warme broodjes en bijvoorbeeld een versgebakken cake. Serveer daarbij een grote kan met water/limonade met vers fruit (aardbeien, frambozen of munt). En je picknick heeft meteen een zomers tintje.

Sla je picknickkleed of ander dekentje uit op je balkon/in de tuin en zet alles klaar. Een muziek box met je favoriete afspeellijst en je picknick is compleet!

Vooral als je kinderen hebt wordt deze picknick een avontuur, laat ze helpen met het voorbereiden van de lunch en voor je het weet is het alweer tijd voor het avond eten. Genieten!

3. Verbouwen

Oké geen grote verbouwing natuurlijk want dan moet je alsnog de deur uit voor materiaal. Maar je kan je balkon of tuin ook eens flink aanpakken zonder dat je hiervoor allerlei nieuwe spullen nodig hebt. Het kan een heel fijn gevoel geven om alles een keer te verplaatsen en spullen die eerst in je woonkamer stonden in je tuin te zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gezellig zithoekje?

Die maak je gemakkelijk én leuk met 2 houten palets, deze zet je tegen elkaar aan (1 als leuning, 1 als zitvlak). Drapeer er een dekentje overheen en leg er je fijnste kussens op. Vervolgens hang je hierboven leuke lampjes en steek je ’s avonds kaarsen aan die normaal binnen staan. Ook leuk: waxinelichtjes in een oud glazen potje (waaien ze ook niet uit). Een kopje thee erbij, vooruit een wijntje mag ook, en je hebt een heerlijk plekje.

Dit klinkt misschien allemaal te simpel, maar geloof ons, een paar kleine veranderingen kunnen soms een groot verschil maken!

Heb je toch nog wat nieuwe spulletjes nodig? Laat ze bij je thuis bezorgen zodat je lekker aan de slag kan.

4. Sport & spel

Naast dat je gelukkig mag wandelen en fietsen om in beweging te blijven is het ook leuk om rondom je huis een workout te doen. Eigenlijk heb je hier helemaal geen materiaal voor nodig. Je gebruikt een handdoek of kleedje als matje, plasticflessen gevuld met water als gewichten en een stuk touw om mee te springtouwen. Op YouTube vind je heel veel leuke sport oefeningen. Onze favorieten: squats, jumping jacks, springtouwen én planken!

Heb je dit weekend meer zin in wat ontspanning? Wat dacht je van een potje jeu-des-boules of badminton?! (Ja klopt, dit kan alleen in de tuin en niet op je balkon). Maar wedden dat je daarna zin hebt in de volgende tip? (hieronder).

5. Cocktails maken!

Bij lekker weer hoort een lekker drankje. Niets zo leuk als het maken van je eigen cocktail (of als je hem alcoholvrij wil, een mocktail)! Wij tippen je het recept voor een heerlijke frisse Mojito!

Ingrediënten:

  • Muntblaadjes
  • 60 ml witte rum (alcoholvrij: de rum vervangen voor ginger ale)
  • 20 ml limoensap
  • 15 ml suikerwater
  • Bruiswater

Doe alles in een leuk glas en je borrel kan beginnen ☀️
Extra: nadat je de limoen hebt uitgeperst kan je dit partje in je glas erbij doen. (of op de rand als finishing touch 🍸

We kregen nog een leuke tips van een volger: Leg je badhanddoek op een lekker kussen, zet een afspeellijst met loungemuziek en zeegeluiden aan, sluit je ogen en je waant je aan het strand! Genieten!

6. Foodfestival!

Van deze tip worden we zelf heel enthousiast! Want wie kijkt er nou niet uit naar een festival waar het draait om; food! Deze tip is eigenlijk het leukste als je met minimaal 4 personen bent. (Dus nodig maximaal 3 vrienden uit en vergeet niet om 1,5 meter afstand te houden). 

Iedereen maakt zijn of haar favoriete gerecht (die je gemakkelijk uit de hand kan eten) en maakt met behulp van een tafel, stoel of krukje zijn of haar eigen keuken. Er zijn dus 4 rondes, iedere ronde ga je langs bij een andere ‘keuken’. Lekker, gemakkelijk, geen geknoei in huis en vier heerlijke gerechten!

Onze foodfestival tips: broodje hamburger, meloen salade, pasta salade, saté en frietjes! 

7. Fotoshoot

Niets zo leuk als een paar nieuwe foto’s in het lentezonnetje. Je kan natuurlijk foto’s maken op een super toffe locatie, maar omdat dat nu even niet kan kun je ook een leuke achtergrond kiezen in je tuin of op het balkon. Het makkelijkste is dat je met zijn tweeën bent.

Een leuk tip: als je aluminiumfolie tegen de zon in houdt kun je leuk spelen met het licht voor wat extra effect!

Plaats je foto’s op social media met de omschrijving #blijfthuis en je krijgt gegarandeerd positieve reacties! Say cheese! 📸

8. Maak je eigen decoratie

We hebben al wat leuke tips gegeven voor het pimpen van je tuin of je balkon. Maar we kwamen op Pinterest ook een aantal leuke ideeën tegen die we graag met je delen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boomstam met lichtjes.

Eigenlijk is het heel simpel. Dit heb je nodig: een oude, stevige tak die je goed moet laten drogen. 7 schroeven met een oog, draad of touw, oude glazen potjes (bijvoorbeeld van de jam, mayonaise of groente) en 5 waxinelichtjes.

Het makkelijkste is om de tak eerst aan een touw op te hangen op de pek waar je hem wil hebben, zo kun je er makkelijk bij. Dit doe je door aan de uiteinden 2 schroeven te bevestigen en het touw erdoorheen te halen. Draai vervolgens aan de onderkant de schroeven met het oog naar beneden in de tak. Haal de draad door het oog en bevestig dit aan de potjes (met lijm, een elastiek of door te knopen), doe de waxinelichtjes in de potjes en je bent klaar!

9. Maak een slinger

Nog iets om gemakkelijk zelf te maken! Een zomerse slinger van oude kussenslopen of oude kleding. Eigenlijk is het heel gemakkelijk, je knipt alles wat je niet meer gebruikt in de vorm van een slinger (driehoek) of in een vorm die je zelf mooi vindt en je maakt deze vast aan een groot stuk touw. Ook leuk om samen te doen, wie maakt de mooiste en langste slinger?!

Gegarandeerd dat deze slinger je tuin helemaal opfleurt, en als je vrolijke kleuren gebruikt heb je meteen wat meer de zomer in de tuin!

10. Wie doet wat?!

Spelletjes kan je natuurlijk lekker binnen doen, maar deze tip is gericht op de klusjes in de tuin. Namelijk, wie doet wat? Bovenstaande tips zijn heel erg leuk, maar zo blijven de klusjes zoals de schuur opruimen, de oprit aanvegen of het wieden van het onkruid liggen. Daarom kan je in de vorm van een spelletje, bijvoorbeeld bingo, yenga of bekers omgooien bepalen wie welk klusje gaat doen. Bepaal vooraf de regels, zo blijft het gezellig. 

Als je alleen woont kun je voor jezelf een planning maken met wanneer je wat gaan doen. Daarna beloon je jezelf met een heerlijke cocktail (tip nr. 5)

Dat waren onze 10 tips, natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen om in de tuin of rondom huis te doen! Heb jij een goede tip? Laat het ons weten of deel het met anderen, zo zorgen we er samen voor dat we snel van het Coronavirus af zijn zonder dat we ons teveel hoeven te vervelen! Stay Safe!