« Terug naar het blogoverzicht
Puglia




Toscane is prachtig, maar inmiddels bij het roadtrip publiek wel bekend. Dit geldt iets minder voor Umbrië. Maar nog véél minder bekend bij het grote publiek is Puglia, de dunbevolkte regio aan de Adriatische Zee, diep in de hak van Italië. Toch vind je ook hier bezienswaardige steden, prachtige landschappen en heerlijke stranden. Ideaal om deze regio per auto te ontdekken, dat geeft je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Maak het jezelf makkelijk en boek je accommodatie inclusief huurauto. Bij Eliza was here ben je gegarandeerd van een uniek verblijf, vaak wat rustiger gelegen, met de huur van een auto direct inbegrepen.

Puglia

Ga Puglia verkennen en bezoek de barokstad Lecce. Lecce ademt een en al historie en wordt wel het Florence van het zuiden genoemd. Midden in het centrum vind je op Piazza Sant’Oronzo bijvoorbeeld nog overblijfselen van een voormalig amfitheater. Iets verderop staat de mooie kathedraal van de stad, de Cattedrale di Lecce. Verder kenmerkt deze stad zich vooral door de lichte gebouwen en leuke kleine winkeltjes. Een must om te doen in de stad: fietsen! Tijdens de 2 uur durende Lecce Fietstour neemt de enthousiaste gids je mee door de smalle straatjes in het historische centrum en laat je op een leuke en informatieve manier kennis maken met de stad.

Ook mooi is de stad Vieste, gelegen op een klein schiereiland gevormd door kliffen. Deze oude stad heeft een geweldig doolhof van steile trappen en witte huisjes. Aan de rand van de stad vind je meerdere lange zandstranden waar je alleen te voet naar toe kan. De beste manier om de stad te verkennen is met een wandeltour onder begeleiding van een professionele gids. De rondleiding begint vanuit het historische centrum en de typische steegjes bezaaid met klassieke witte huizen die uitkijken over de zee.

Puglia

Typisch voor deze regio zijn de zogenaamde trulli. Deze witte, ronde huisjes met puntdaken zul je zeker tegenkomen als je met de auto op pad bent. In het historische centrum van Alberobello vind je er heel veel, waardoor dit wel als de hoofdstad van deze bijzondere, kleine gebouwen wordt gezien. Het is dus niet zonder reden dat dit dorp op de werelderfgoedlijst staat. Verblijf zelf in een van de trulli voor een unieke ervaring! Dimora Sumerano is zo’n accommodatie met typische Apulische trullohutjes. Eenvoudig maar daarnaast een sprookjesachtig, onvergetelijk verblijf!

Puglia

De havenstad Bari wordt soms wel het ondergeschoven kindje van Puglia genoemd. En dat is jammer, want de stad is fantastisch. De pasta wordt vers op straat gemaakt, er zijn genoeg winkels te vinden voor een heuse shop-middag én het straatbeeld kan binnen 2 minuten veranderen van een historische stad naar een moderne stad. Zeker niet overslaan dus!

Tip: bezoek in de aanliggende regio Basilicata de stad Matera. Hier kun je oeroude grotwoningen bezoeken, de Sassi di Matera, die ook te zien zijn in de nieuwste James Bond-film No Time To Die.

Lees op onze speciale Puglia-pagina verder over deze geweldige, pure Italiaanse regio.

 

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!