« Terug naar het blogoverzicht
27 leuke plekjes in Brabant

Wij vonden 27 leuke plekjes in Brabant, in deze blog lees je er alles over. 

27 leuke plekjes in Brabant! Vanuit ons gezellige kantoor in Breda sta je in mum van tijd in prachtige Brabantse natuurlandschappen. Omdat we inspiratie op wilden doen voor het aankomende weekend en/of de herfstvakantie gingen we zelf op pad. Want je kunt toch écht de allerbeste tips weggeven als je er zelf bent geweest. We stippelden een route uit via Oosterhout, Drimmelen, Oudheusden, Vught en eindigden onze trip in Tilburg.

Mocht je geen zin of tijd hebben om de hele route te rijden dan kun je natuurlijk ook op een ander punt beginnen en eindigen. Net waar je zelf zin in hebt! Wil je bijvoorbeeld beginnen in Drimmelen? Klik dan hieronder op Drimmelen en je gaat meteen naar dat gedeelte van de route. 

Breakzy-tip: ontdek Breda op de fiets!

Deze 3 uur durende fietstocht gaat door het hart en de buitenwijken van Breda. Breda is een prachtige oude stad met veel interessante gebouwen, winkels en restaurants. Tickets boek je hier.

Top 5 bezienswaardigheden

Oosterhout

Onze eerste stop: Recreatieboerderij Johan en Caroline.
En meteen een hele goede stop! Op deze recreatieboerderij kunnen de kinderen naar hartenlust spelen (mocht je de route rijden met kinderen). Zelf geniet je van een hapje en een drankje op het terras in deze rustgevende omgeving. Direct naast het terras zit de boerderijcamping en bij de ingang de boerderijwinkel. De boerderijwinkel ligt vol met verse producten. Wij namen lekker een bakje aardbeien mee voor onderweg en ze smaakten heerlijk!

Om rekening mee te houden: je betaalt een kleine entree, maar als je producten in de streekwinkel koopt, wordt dit volledig verrekend.

OVERNACHTEN IN OOSTERHOUT

Drimmelen

De tweede stop: Museumeiland Biesbosch

Vanuit Oosterhout ben je in een kleine 40 minuten bij het Museumeiland in de Biesbosch. Hier leer je alles over het omgaan met de kansen en bedreigingen die de natuur ons biedt. Je begint binnen in het museum en daarna gaat het verhaal buiten verder. Ontdek met al je zintuigen hoe het precies zit! En natuurlijk heb je de mogelijkheid om een rondvaart te maken op het water.

Het noorden van de Biesbosch: Dordtste Biesbosch
Dit stukje natuur mag je niet overslaan! Het ligt ten zuiden van de stad Dordrecht en vanuit het Museumeiland ben je er binnen een uurtje. Inclusief een klein stukje met de auto op de veerboot. De Dordtse Biesbosch is een mooi stuk om met de auto rond te rijden, je kunt op verschillende plekken parkeren om een mooie wandeling te maken of voor indrukwekkende uitzichten.

Bootje varen in de Biesbosch: Diepstraten Botenverhuur
Wil je zelf met een boot de Biesbosch verkennen, dan is dat heel eenvoudig. Je huurt een boot bij Diepstraten Botenverhuur, kijkt op de vaarkaart en gaat op pad. Je kan een boot voor enkele uren huren, maar beter kan je een hele dag op pad gaan, wil je écht iets van de Biesbosch zien. Voor of na een dag varen geniet je op het terras van het café van wat lekkers, met uitzicht op de Oude Haven van Drimmelen. 

Tijd voor een hapje en een drankje? Ga naar Boeien Foodtruckrestaurant. Gelegen midden in de nieuwe jachthaven van Drimmelen.

OVERNACHTEN IN DRIMMELEN

Oudheusden

De volgende stop is het oude vestingstadje Oudheusden. Vanuit Drimmelen een kleine drie kwartier rijden (binnendoor, via de N283) het laatste stuk ga je op het pontje (bij Herpt) en rijd je zo het stadje Oudheusden binnen. Het beste kun je meteen bij binnenkomst je auto parkeren, alles in Oudheusden ligt dicht bij elkaar dus te voet kom je overal. Bij de oude markt, de gezellige winkeltjes, monumenten, speciaalzaken en natuurlijk de haven. Ontdek deze stad want Oudheusden is een bijzonder en uniek plekje. 

OVERNACHTEN IN OUDHEUSDEN

Loonse en Drunense duinen

Vanuit Oudheusden naar de volgende stop kom je langs de Loonse en Drunense duinen. Zeker de moeite waard om te stoppen! 

Vught

Het volgende onderdeel van de route is Vught, hier gingen we langs bij IJzeren Man: een sfeervolle strandlocatie om te borrelen, lunchen of dineren met een supergaaf nieuw terras aan het strand. Wij hadden op deze dag gelukkig ontzettend mooi weer. Iets minder zonnig? Je kunt ook binnen zitten! En geloof ons, dat is minstens net zo sfeervol.

OVERNACHTEN IN VUGHT

 

Tilburg

Aanbeland bij de een na laatste stopplek van deze route, en wel bij De Oliemeulen in Tilburg. Een kleinschalig dierenpark met voornamelijk reptielen en roofvogels. Dagelijks worden demonstraties gegeven waarbij je een spin of slang kunt vasthouden. Buiten kun je op bepaalde tijden genieten van een roofvogelshow en er is ook een klein speeltuintje.

OVERNACHTEN IN TILBURG

 

Een toffe afsluiter van je route? Ga dan zeker naar Doloris ‘Meta Maze. Dit is een doorlopende kunstervaring met meer dan 40 kamers met surrealistische kunst. Neem de tijd om alles te ontdekken en op je in te laten werken! Tickets kun je hier boeken.

27 leuke plekjes in Brabant

27 leuke plekjes in Brabant

27 leuke plekjes in Brabant