« Terug naar het blogoverzicht
4 x kamperen richting Boedapest

Jaarlijks gaan er duizenden Nederlanders richting Hongarije om het festval Sziget in Boedapest te bezoeken. Een auto vol met vrienden, tenten mee en rijden maar richting dit favoriete buitenlandse festival! Niets zo leuk om je weekje Sziget te verlengen met een paar extra stopplekken, of je nu op de heen- of terugreis bent en wel zin hebt in een paar nachtjes op de camping in Duitsland of Oostenrijk. Breakzy zocht 4 betaalbare campings op de 1360 km lange route. 

Camping Kapfelberg
Camping Kapfelberg is gelegen aan de Donau, in een groene omgeving met daarnaast indrukwekkende bergen. De camping is perfect voor mensen op doorreis want naast het sanitair, een kleine ‘woonkamer’ en de receptie biedt de camping geen faciliteiten. Máár hier zijn de prijzen dan ook naar, voor 2 personen met een auto, tent en gratis gebruik van de douches moet je ongeveer denken aan 20 euro per nacht. Mocht het weer in Duitsland je even in de steek laten, de camping heeft een kleine ruimte waar je net even wat fijner zit dan in je vochtige tentje. Camping Kapfelberg ligt op ongeveer 3 kilometer van de A3. Het laatste stukje is wat stijl omdat de camping in de bergen ligt, maar je bent zo terug op de snelweg en in de buurt zijn diverse restaurantjes. Beter kan een tussenstop haast niet!

Camping Bavaria 
Gelegen in het Duitse Eging am See ligt Camping Bavaria. Op ongeveer 800 km vanaf Utrecht en slechts 7 km van de A3 hoef je niet ver van je route af te wijken. Er zijn 160 aparte campingplaatsen, maar er is ook een groot veld waar je een tentje op kunt zetten. Op ditzelfde veld mag je zelfs ’s avonds een kampvuur maken voor het echte camping gevoel. Naast het sanitair is er op deze camping ook aan vermaak gedacht, denk hierbij aan een potje tafelvoetbal of biljart. Als je na 18.00 uur arriveert en in de ochtend voor 10.00 uur weer weg bent overnacht je ‘voor de slagboom’ je betaald hier maar 15 euro voor. Een campingplaats voor een langere tussenstop is rond de 20 euro! Het kleine winkeltje biedt snacks en drankjes en in de omgeving neem je een frisse duik. Camping Bavaria is het hele jaar geopend!

Camping Marbacher Freizeitzentrum
Pal aan de Donau in Oostenrijk vind je deze landelijk gelegen camping met 40 plaatsen. De omgeving is ideaal voor sporters en gezinnen, maar als jij met je vrienden op weg bent naar Boedapest is deze camping perfect voor een tussenstop. De camping heeft goede sanitaire voorzieningen, overal gratis WiFi en bij iedere campingplaats een eigen stroomvoorziening. Voor 1 overnachting met 2 personen en een tent betaal je rond de 25 euro. Kleine boodschappen, een washok en speelautomaten maken de camping compleet voor een avondje ‘camping life’. Binnen 4 minuten ben je weer terug op de snelweg om je route te vervolgen. Vanaf daar is Boedapest nog ongeveer 350 kilometer en voor de terugweg naar Nederland is het nog zo’n 1000 kilometer.

Camping Wien 
Ook Camping Wien is een dikke aanrader. Of je nou op weg bent naar Nederland of de feestweek nog moet beginnen. Camping Wien heeft namelijk twee verschillende locaties, zowel langs de A12 als de A23 in Oostenrijk. Op de ene camping overnacht je links van de Donau en de andere is direct rechts van de Donau gelegen. Beide campings hebben campingplaatsen die ieder hun eigen elektriciteit, sanitaire voorzieningen en een winkeltje voor kleine boodschappen hebben. Ook de prijzen liggen voor beide campings rond hetzelfde tarief, vanaf 25 euro voor 2 personen heb je aan een van deze campings een heerlijke tussenstop! Goed om te weten: de camping ligt op nog geen 250 kilometer van Boedapest.
Bekijk hier de route die wij hebben aangehouden! Download de Breakzy app voor een Android telefoon (soon voor Iphone) en stel jouw route samen. Filter op de categorie ‘overnachten’ en kies als extra filter ‘camping’ zo vind je de tofste slaapplekken op weg naar een festival, de Costa’s of een weekendje weg! Fijne vakantie.