« Terug naar het blogoverzicht
6 slimme reishacks die je moet weten!

Iedereen kent ze wel, die ‘weetjes van oma’ of de ‘handige trucjes’ die het leven net wat makkelijker maken. Nu zouden wij van Breakzy best graag de lekkerste taart-recepten van oma delen, maar ‘slimme reishacks’ passen toch net wat beter 😉. We waren zelf echt verbaasd over de handige tips in dit lijstje, dus ga je binnenkort op vakantie óf twee dagen op pad en wil je héél veel meenemen? Deze tips zijn er voor alle: weekendjes weg, dagjes uit, kampeervakanties, backpack-reisjes naar Azië of gewoon lekker tijdens een old school logeerpartijtje! Ontdek snel onze 6 slimme reishacks

Inpakken (en wegwezen)

Inpakken, het is altijd een gedoe. Want hoe krijg je alles mee? Het kan zijn dat je een expert bent en dat praktisch inpakken je hobby is. Maar grote kans van niet. Lees onderstaande ‘hacks’ en je (inpak)leven wordt een stuk aangenamer!

Hoe krijg je alles netjes in je koffer? Van de heuse ‘oprol’ methode heb je vast al eens gehoord. Maar als het aan ons ligt, is de kreukvrije belofte een leugen. En trouwens, zo ontzettend veel ruimte bespaar je er ook niet mee. Maar van de onderstaande inpakmethode werden we wél heel blij!

PS: niet heel praktisch als je iets nodig hebt tijdens een overnachting op doorreis. Dus hierbij een extra tip van ons: pak een aparte koffer in voor onderweg. Scheelt sjouwwerk en is lekker overzichtelijk!

Oeps, iets vergeten! Herkenbaar? Je bent al over de grens, of misschien zelfs al op de eindbestemming, en je bent iets heel belangrijks vergeten in te pakken. Irritant! Met deze handige inpaklijst, vergeet je nooit meer iets! Download de inpaklijst via de knop hieronder, want deze mag zeker niet ontbreken in het lijstje: slimme reishacks!

slimme reishacks

On y va (tips voor onderweg)

Diy (Do it yourself)  Smartphone/gps-houder: Geen navigatie in de auto? En plak je ook niet graag je telefoon tegen de voorruit? Dan tippen we je graag deze perfecte, budget-proof, oplossing. Gebruik een binder clip en bind daar een rubberen elastiek om en zie daar: een handige smartphone/gps-houder.

Diy bios voor in de auto: Niet van plan om een hele set aan te schaffen, zodat de kinderen achterin filmpjes kunnen kijken? Snappen we! Maar ben je al door het 108e couplet van een ‘potje met vet’ heen, en heb je zeker al 10 keer ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ gespeeld en zijn er écht geen gele auto’s meer op de weg? Dan is het meer dan logisch dat je de vraag om de telefoon niet meer kunt weerstaan. Maak het jezelf en je kinderen gemakkelijk door een plastic zakje met een elastiek aan de hoofdsteun te bevestigen. Werkt, zoals je hieronder ziet, ook prima in een vliegtuig!

Op de eindbestemming!

Dé oplossing, voor je allergrootste irritatie: Staat er een kampeervakantie op de planning? Zit je net lekker in de vakantiesfeer en was je de irritatie van het ‘per ongeluk op een Legoblokje gaan staan’ net vergeten… Blijf je hangen achter die **** haring, terwijl je net in het pikkedonker, heel stiekem met je toiletrol over de camping liep. We weten het. Ver-schrik-ke-lijk. Maar vanaf nu verleden tijd, dankzij deze fantastische hack. Het vergt wat voorbereiding, maar je bent ons eeuwig dankbaar. Koop een potje lichtgevende verf (ja, dat bestaat). Doop vervolgens de haringen in de verf. En tadá: nooit meer struikelen over die, nouja, je weet wel welke haring.

Extra tip: neem de verf mee op vakantie en begin een klein handeltje!

Strandhack: Baal je er ook altijd van als iemand alleen bij de handdoek moet blijven? Dankzij deze hack kun je gerust even samen je handdoek verlaten. Al is de boel in de gaten houden, natuurlijk wel aan te raden! Heb je een lege fles zonnebrand (shampoo kan ook, maar is iets minder geloofwaardig)? Maak deze dan schoon, droog hem goed af en zie daar dé perfecte hack om jouw waardevolle spullen in op te bergen. Denk aan sleutels van thuis, geld, je telefoon of paspoort. Geen dief die meteen verwacht dat daar iets waardevols in zit. Vergeet vervolgens niet om nog een extra fles zonnebrand mee te nemen, want dan wordt je telefoon niet gejat, maar sta je vervolgens wel knalrood op een selfie.

slimme reishacks

Heb jij ook zo’n geniale tip zoals hierboven? Laat een reactie achter en zorg ervoor dat alle andere vakantiegangers met net zoveel gemak op vakantie kunnen als jij! Breakzy zorgt ook graag voor gemak en ontwikkelde daarom een routeplanner met de leukste stopplekken langs de snelweg in Europa! Download de gratis app voor iOS of Android en laat de vakantie onderweg al beginnen!