« Terug naar het blogoverzicht
Breakzy aan het woord

Stop Leuker Onderweg

Het begin
Breakzy is in 2017 opgericht door Judy van den Putte en Marcel de Lusenet, beide ervaren in het vak. Samen kozen zij ervoor een app te ontwikkelen voor de reisbranche, genaamd Breakzy. Breakzy is onderdeel van de BV @Workstreet. Het idee was er, tijd voor de uitvoering!

De eerste fase, de zomer van 2017, van de app kende wat technische problemen en is toen offline gehaald om gebruikers niet verder teleur te stellen. Al snel was duidelijk waar de problemen lagen en wat de app nog miste. Breakzy begon het jaar 2018 met een grote inhaalslag. Het kantoor is verbouwd, de marketing en sales moesten worden aangepakt en samen met 8 ‘reisplanners’ zijn alle kwalitatief goede stopplekken in Europa, handmatig(!), toegevoegd. In maart heeft het team 5 willekeurige testroutes gereden door Europa en vanaf nu is zowel de website als de app in de playstore (Android) live (binnenkort voor Iphone) Download hier gratis de app.

 

Wat is Breakzy?
Breakzy is gemaakt door reizigers, voor reizigers. Ga je met de auto op vakantie? Laat de vakantie dan al onderweg beginnen. Rustplaatsen zonder faciliteiten en drukke tankstations met vieze toiletten dragen niet echt bij aan het vakantiegevoel. Zonde, want mooie plekken om onderweg te stoppen zijn er wel. Met Breakzy zie je vooraf en tijdens je reis waar deze zich bevinden. Je ziet in de app niet alleen de locatie, maar ook een foto, de aanwezige faciliteiten, hoe ver het rijden is en door de mogelijkheid om een review achter te laten kun je zien hoe andere reizigers de stopplek hebben ervaren.

Zie je altijd op tegen de lange autorit? Maak van die tegenzin verleden tijd, door alleen maar te stoppen op plekken die je leuk vindt. Ruil de rustplekken in voor een park waar je kunt picknicken of een meer waar je in kunt zwemmen. Liever geen eigen broodjes mee? Stop bij een écht restaurant. Even de benen strekken? In de app vind je talloze parken, musea, dorpjes en pretparken onder de categorieën: relax, amusement en cultuur. Kijk welke van de, met zorg gekozen, stopplekken bij jou passen door gebruik te maken van de filter. Je kunt filteren op een type stopplek, maar ook op de aanwezige faciliteiten. Zo weet je nog voor je afslaat, wat je kunt verwachten.

De eindbestemming
Breakzy heeft de ambitie om de eerste app in Nederland te zijn die extra’s biedt tijdens een reis met de auto. Naast de routeplanner en de blogs met tips en tricks heeft Breakzy ook een webshop met allerlei leuke producten voor in de auto of tijdens het stoppen. Reviews van gebruikers moeten ervoor gaan zorgen dat de stopplekken up-to-date blijven en dat andere gebruikers de mening van hun voorganger kunnen lezen, want Breakzy kan het wel schone toiletten vinden maar jouw mening is belangrijker!