De achterbank vermaken? Ontvang gratis onze auto spelletjes!
« Terug naar het blogoverzicht
Breakzy tipt: Gran Canaria

tips gran canaria

Ken je dat gevoel wanneer je net terug bent van je zomervakantie en je jezelf erop betrapt dat je al even uitrekent hoe snel de volgende vakantie zich aandient? Wij doen dat dus wel, maar nu hebben wij ook een goede reden, want wij zoeken de allermooiste plekken in Europa. Maar voor degene die dat niet heeft; ga er even lekker voor zitten en waan jezelf op het strand, met ons overzicht van de leukste plekken op het grootste eiland van de Canarische Eilanden: Gran Canaria. Inmiddels staan er meer dan 90 aanraders in de Breakzy Routeplanner. Tipje van Breakzy: boek die vakantie in oktober! Je weet wel die maand waarin het gemiddeld zo’n 20 dagen regent, de klok terug gaat en de koudste nacht ooit -8,5 graden was.. wij pakken onze koffers vast in! 

We weten met al die mooie plekken bijna niet waar we moeten beginnen, maar omdat deze blog rond lunchtijd geschreven is, bleek de categorie ”Uit Eten” het meest voor de hand liggend. In Gran Canaria heb je, zoals op bijna iedere vakantiebestemming, de typische restaurantjes waar de menukaart eruit ziet als plakboek. Zo eentje met al die plaatjes, waarop het eten er echt niet altijd even lekker uit ziet. Vaak kun je hier best prima eten voor een betaalbare prijs, maar wij zouden Breakzy niet zijn als we niet net even de leukere plekken opzochten. De restaurantjes hieronder zijn gevestigd op allerlei verschillende plekken op het eiland, dus waar je ook bent; een leuk plekje zit altijd in de buurt. Taste Mesón ligt in Arquinequin, ten westen van Playa del Ingles en geeft je tijdens het eten een super mooi uitzicht op de aangrenzende zee. Als dat niet klinkt als de perfecte vakantie..

Qua vermaak hoef je je op Gran Canaria écht niet te vervelen, voor alle leeftijden zijn hier volop mogelijkheden. Vaak zijn deze plekken met de bus te bereiken maar met bijvoorbeeld een huurauto ben je er helemaal snel. De bekendste amusement parken zijn Palmitos Park en Aqualand, overal zie je wel een poster hangen van deze plekken. Maar als je echt iets bijzonders wil doen; Submarine is een onderzeeër die een aantal meter onder water gaat, zeker weten dat je hier allerlei soorten vissen spot! Ook golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Gran Canaria, het eiland heeft namelijk 7(!) golfbanen, de een nog groener en mooier dan de ander. Benieuwd naar bijvoorbeeld; thalasso’s (wellness), lounge barren, bijzondere winkels of shopping centra? Met de 4o ‘Amusement’ stops in de routeplanner vermaak je je gegarandeerd!

Breakzy tipje: Als je een combinatie ticket koopt van het Palmitos Park en Aqualand krijg je een korting, dan ben je dus goedkoper uit dan twee losse tickets! Een entreebewijs koop je gemakkelijk via de website.

Europa heeft zóveel mooie plekken die je gezien moet hebben, niet alleen het vaste land is hierom bekend, maar ook de eilanden hebben adembenemende plekken. Gran Canaria is, samen met de andere eilanden die de Canarische Eilanden vormen, een vulkanisch eiland. Het gehele midden van het eiland bestaat nog uit bergen en is dus (nog) niet bebouwd, wel zijn er wegen door de bergen die je naar de mooiste plekken brengen. Bijvoorbeeld Caldera de Bandama, een ‘dode’ vulkaan gelegen in het Oosten van het eiland. Op het hoogste punt(569 meter); Pico de Bandama, kun je de gehele krater en de omgeving bekijken. Maar ook de in de hoofdstad ‘Las Palmas’ vind je onder andere oude gebouwen die de geschiedenis van Gran Canaria vertellen. Zo is De Cathadral of Santa Ana de oudste kerk op het hele eiland.

Stranden zijn er hier genoeg, niet zo gek ook, aangezien het een eiland is. Maar het maakt best veel verschil voor welk strand je hier kiest. Je kunt natuurlijk samen met de massa allemaal handdoekje/handdoekje liggen in Playa del Inglés.. maar er zijn écht zoveel leukere stranden dan het ‘Engelse gedeelte’. Een wit strand en een kraakheldere zee, Anfi Del Mar is gelegen ten westen van Playa del Inglés, waar altijd wel een bus vertrekt. Met een lift ga je vanuit de bergen; waar je wel goed moet zoeken voor een parkeerplekje, naar beneden. Enkele minuten later lig je in de Atlantische Oceaan en kan de vakantie beginnen. Dus wil je bij thuiskomst eens een ander verhaal vertellen dan ‘de verkopers met zonnebrillen in Playa Del Ingles’ gebruik de Breakzy routeplanner en je zal versteld staan van alle toffe plekken hier!

Natuurlijk zijn niet alle stopplekken zomaar gevonden, daarom vinden wij het heel bijzonder dat we tegenwoordig een reisplanner op locatie hebben. Zij laat ons alle leuke plekken weten die de toeristen nog niet hebben ontdekt. Ook een leuke stop gezien? Met de app van Breakzy (Android) voeg je deze gemakkelijk toe, zo draag je bij aan het concept ‘voor reizigers, door reizigers’. Binnenkort is de app ook beschikbaar voor een Iphone, maar tot die tijd kun je gewoon de routeplanner op de website gebruiken! 


OOK LEUK:


Nog meer tips? Laat je email achter en je ontvangt ze per mail
Interessant artikel? Laat het weten! Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *