« Terug naar het blogoverzicht
Kant-en-klare autorondreizen door Denemarken

Als je gaat zoeken naar een autorondreis Denemarken, dan kom je heel wat reizen bij verschillende aanbieders tegen. Al gauw zie je door de bomen en bos niet meer. Wij zouden natuurlijk Breakzy Autovakanties niet zijn als wij niet alvast een selectie maakten van de leukste autorondreizen! Deze autorondreizen, van verschillende aanbieders, zetten we hieronder voor je op een rijtje. Autorondreizen waarbij je heel Denemarken doorkruist, of juist op ontdekking gaat in één regio en ook rondreizen die speciaal op gezinnen gericht zijn. Breakzy Autovakanties wenst je alvast een goede reis!

Deze rondreis is ideaal als je niet wilt kiezen tussen de verschillende regio’s van Denemarken. Je reist langs de hoogtepunten van zowel schiereiland Jutland als de grootste eilanden Funen en Seeland. Ook de Deense hoofdstad Kopenhagen staat op je to-do list. Zo kan je in korte tijd heel veel zien van Denemarken. Grote kans dat je later nog een keer teruggaat naar Denemarken om nog meer te ontdekken!

De Margrietroute, aangegeven door bruine bordjes met een margriet erop, laat je Denemarken ontdekken via de mooiste wegen door het land. Overnachten doe je bij Deense Kro’s, typisch Deense plattelandsherbergen. De rondreis begint aan zee in West-Jutland en gaat via Ribe, het Kingkøbing Fjord, Allborg en Aarhus naar kustplaatsje Faaborg op het eiland Funen. Ontdek de vele eilanden en stranden voor de kust voordat je de Grote Beltbrug naar Seeland pakt voor een bezoek aan Kopenhagen en omgeving.       

Met deze rondreis bezoek je de hoogtepunten van de eilanden Seeland en Funen. Je start in het zuidoosten van Seeland en via de indrukwekkende Stevns Klint reis je naar Køge. Je bezoekt Kopenhagen, Køge en Snekkersten in het noorden van Seeland, waar veel kastelen te vinden zijn. Op het eiland Funen bezoek je dé stad van sprookjesschrijven Hans Christian Anderson: Odense. Deze reis is ook prima te combineren met ‘Beleef Jutland’.

Autorondreizen door Denemarken met Kinderen

Strijden als een echte Viking, de sprookjesroute wandelen door Odense en overnachten bij LEGOLAND Billund? Wedden dat de kids staan te springen en juichen als dit op het vakantieprogramma staat! Deze autorondreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen. Denk daarbij aan kindvriendelijke uitjes en overnachten op familieparken. Breakzy Autovakanties zocht de leukste autorondreizen voor gezinnen voor je uit, als ouder heb je het immers al druk genoeg. 

Deze veelzijdige familierondreis laat je op een kindvriendelijke manier kennis maken met heel Denemarken. Neem een duik in zowel de Oostzee als de Noordzee en neem je jonkvrouw of dappere ridder mee naar kasteel Egeskov. Leer boogschieten in het Ribe Vikingecenter en versla de draak in LEGOLAND®.  Je verblijft op drie verschillende vakantieparken aan zee, een heerlijke uitvalsbasis om trips te ondernemen, bijvoorbeeld naar hoofdstad Kopenhagen of sprookjesstad Odense. Entree voor LEGOLAND® is inbegrepen bij deze reis!

Ontdek de hoogtepunten van Denemarken, maar dan op gezinsvriendelijke wijze. Je verblijft in kindvriendelijke vakantieparken op de eilanden Seeland, Funen en Jutland, vlakbij het strand. Je reis begint met een overtocht naar eiland Seeland, waar je doorrijdt naar het plaatsje Marielyst. Maak een dagtocht naar Kopenhagen, bezoek safaripark Knuthenborg of ga naar de beroemde krijtrotsen Stevns Klint of Mons Klint. Op eiland Funen kan je het geboortehuis van Hans Christian Andersen bezoeken in sprookjesstad Odense. Je reis eindigt op Jutland, waar je LEGOLAND® gaat bezoeken en volop kan genieten van al het moois aan de Deense Noordzeekust