Op vakantie naar het buitenland met de elektrische auto wordt steeds populairder. Maar er zijn nog veel vragen: zijn er onderweg wel voldoende oplaadmogelijkheden? Is er altijd plek? Werkt alles naar behoren? Wij gingen zelf op pad en om zo te ervaren wat eventuele obstakels zijn. Resultaat: de twijfels die we hadden zijn helemaal weg! Hopelijk ga jij, na het lezen van onze tips, ook zorgeloos op vakantie met de elektrische auto.

Routes met elektrische auto

Ga je met elektrische auto op vakantie, dan stop je waarschijnlijk op andere plekken dan waar je normaal een pauze neemt. Want het is niet handig als er geen oplader is al je lekker wilt picknicken. Picknicken onderweg op een plaats zonder oplader? En voor je camping of hotel onderweg is het eigenlijk een vereiste dat je je auto kunt opladen. Je wilt echt niet ‘s ochtends met bijna lege accu je weg vervolgen. 

Speciaal voor je vakantie met elektrische auto maken wij routes met stopplaatsen waar je meteen je auto kunt opladen. Dit kunnen de standaard rustplaatsen en tankstations aan de snelweg zijn, maar ook de écht leuke stops, zoals een mooi park, een waterval, fijn restaurant of wijngaard. En natuurlijk selecteerden we hiervoor ook een aantal campings, hotels, B&B’s en appartementen met laadpalen. Per stopplaats zie je hoeveel laders er zijn, van welk type en wat de laadsnelheid is.

7 Tips voor je vakantie met elektrische auto

Meer duurzaamheid op vakantie

Door met een elektrische auto op vakantie te gaan, verklein je je ecologische voetafdruk. Natuurlijk zijn er nog vele andere manieren om je vakantie duurzamer te maken, bijvoorbeeld met de producten van Bamboovement. Denk daarbij aan shampoo- en conditionerbars, herbruikbare wattenschijfjes, natuurlijke deodorant in blik en nog veel meer. Veel van deze producten zijn een stuk compacter dan de verzorgingsproducten die je misschien gewend bent. Houd je nog wat extra ruimte in je koffer over ook!

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!