ALLES OVER JOUW VAKANTIE PER REGIO

FRANKRIJK

La douce France! Al jaren nummer 1 vakantieland bij vele Nederlanders. We hebben alle tips over deze heerlijke bestemming voor je verzameld en handig per regio ingedeeld. Ook de route naar je vakantie adres hebben we in kaart gebracht met vele handige stops en overnachtingshotels. Niks meer zelf puzzelen en uitzoeken dus, daar heb je Breakzy Autovakanties voor!

Kies de beste route

Met onze autoroutes naar Zuid-Frankrijk kan je zowel over de autoroute (=snelweg) of via de tolvrije route nationale reizen. De snelste route is natuurlijk over de autoroute, maar houd je wel van een beetje roadtrippen en heb je de tijd, dan raden we de charmante route national aan, zoals de route nationale 7 naar de middellandse zee. Veel sterker dan op de autoroute ervaar je hoe het landschap langzaam van kleur verschiet, van het sappige groen van de Bourgogne naar het azuurblauw van de Méditerranée, via het droge geel van de Provence. Ideaal als je gaat voor slow driving.

We zetten drie routes voor je op een rijtje, met de populairste zuidelijke regio’s van Frankrijk als eindbestemming: Dordogne, Languedoc Roussillon en Côte d’Azur. Ga je naar de Dordogne, dan gaat de route via Brussel en Parijs richting Bordeaux. Voor de Languedoc Roussillon (Provence) en Côte d’Azur (Alpen, Ardèche) komt het neer op de Route du Soleil. Je hebt dan twee opties: via Luxemburg of Parijs.

Alle ins en outs lees je in het route overzicht, doe er je voordeel mee!

Overnachten onderweg

Breakzy

Boek hier alvast je overnachting!

Booking.com

Geen zin om te zoeken? Wij regelen het voor je!

Ken je dat: je vakantie is geboekt en je hebt er helemaal zin in. Maar met een lange autorit voor de boeg zie je een beetje op tegen de reis, dus eigenlijk is het wel fijn om ergens te overnachten. En daar begint het uitzoekwerk! Welke route ga je rijden? Waar ga je overnachten? Voor je het weet ben je uren aan het zoeken en ebt het vakantiegevoel alweer weg. Zonde! Breakzy Autovakanties, dé expert voor reisadvies onderweg, neemt je dit graag uit handen. Stuur ons via WhatsApp een berichtje en we gaan voor een klein bedrag van 10 euro aan de slag.

Op onderstaande interactieve kaart vind je al onze mooie stopplekken in Frankrijk. Kun je alvast lekker in de stemming komen en kijken welke plekken je wilt bezoeken!

Laat je inspireren...