« Terug naar het blogoverzicht
via Parijs naar Bordeaux

Algemeen

Wil je in de richting Bordeaux rijden, dan kun je vanaf de A1 (Lille – Parijs) vóór Parijs het beste Bordeaux op de richtingsborden aanhouden, en word je geleid via de A3 en de A86. De naam Bordeaux wordt continu aangegeven.

Met deze route naar het zuiden, richting Bordeaux, starten we in Lille (Rijsel). Deze grote grensstad ligt aan de A1 die je tot Parijs brengt. Voor Parijs zal je even moeten opletten, niet alleen vanwege de verkeersdrukte, maar ook door het milieuvignet.

In Frankrijk gelden in verschillende steden en departementen milieuzones. Ga zonder zo’n milieusticker niet naar Parijs of van de snelweg rond Parijs af, want daar geldt een permanente milieuzone. We raden aan om sowieso een milieusticker aan te schaffen. Je komt dan niet voor verrassingen te staan, zoals een plotseling ingestelde tijdelijke milieuzone. Dus, wie het zekere voor het onzekere wil nemen: bestel het milieuvignet voordat je vertrekt en je hoeft je nergens druk over te maken!

Praktisch

  • Afstand 1052 km

    Afstand Utrecht – Bordeaux

  • Kosten milieusticker € 4,21

    1 jaar geldig

  • Tol ca. € 75,-

    Utrecht – Bordeaux

Leuke stops onderweg

Het centrum van deze stad ligt op slechts 10 minuten rijden van de A1, tussen Parijs en Lille. Leuke plaats dus om nog te stoppen voordat je je op het vervolg van je reis stort. Kies voor één van de hoofdpleinen Grand Place of Place des Héros, vol monumentale panden en gezellige restaurants. Bekijk ook meteen de belfort, een karakteristieke Noord-Franse klokkentoren.

Arras

Compiègne is een heel rustige stad vóór Parijs met in het hart van de stad een opvallend groot en prachtig bewaard gebleven kasteel. Denk je aan het koninklijk paleis van Frankrijk, dan denk je aan Versailles. Maar er zijn meer bouwwerken in Frankrijk waar de koning en later de keizers officieel hun woning hadden. Eén daarvan is dit kasteel in Compiègne. En het leuke is; het is er een stuk rustiger dan in Versailles!

Compiègne

Rijd je langs Parijs of overnacht je hier en ben je toe aan ruimte en rust? Breng dan zeker een bezoekje aan Bois de Vincennes. Dit park is één groot landschapstuin met meerdere vijvers, een bloementuin, een paardenrenbaan en een arboretum. Daarnaast is het park groot genoeg om te sporten. Reis je met kinderen? Neem dan een kleedje mee en ga gezellig picknicken in de vrije natuur. 

Parijs

Nabij Tours, in Amboise, ligt het kasteel van Amboise, waar Leonardo da Vinci heeft gewoond. Stop hier zeker even op een mooie zomeravond, voor de adembenemende licht- en geluidsshow. De projecties op de gevels van het kasteel doen dan dienst als decors voor de 250 figuranten en stuntmannen te paard die deelnemen aan deze historische show. Heb je de hele middag de tijd? Bezoek dan zeker ook de Zoo van Beauval. Deze dierentuin heeft de grootste dierencollectie van heel Europa!

Amboise

Futuroscope. Dit attractiepark doet zijn naam echt eer aan: het gebouw is inderdaad niet anders te omschrijven als ‘futuristisch’. Het attractiepark is opgebouwd rond de thema’s multimedia, cinematografie en futuristische audiovisuele technieken. Perfecte stop net voor Bordeaux om even helemaal je gedachten te verzetten!

 Chasseneuil-du-Poitou

De route Utrecht, Parijs, Bordeaux heeft in onze planner ruim 400 stopplekken! Dus met welk gezelschap je ook op reis bent, je vindt altijd wel een stopplek die bij je past!

Via Parijs naar Bordeaux

Via Parijs naar Bordeaux

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!