« Terug naar het blogoverzicht
Lekker eten en borrelen in Bordeaux

In Frankrijk kun je lekker eten en borrelen! Maar waar kan je lekker eten & borrelen in bordeaux? De meeste restaurants hebben een lunch- en dinermenu. Het bijzondere is dat het lunchmenu vrijwel altijd goedkoper is. Vaak kun je voor € 15,- p.p. al een heerlijk menu krijgen, mét een karafje wijn. Zodra je echter frisdrank en zo gaat bestellen, kom je uit op een heel ander prijsniveau. Nog een belangrijk weetje: zorg dat je om 12.00 uur aanschuift. Kom je later, dan heb je kans dat er geen plek meer is. Kom je nog iets later, na 13.00 uur, dan wordt er gewoon geen lunch meer gereserveerd.

Of je nu houdt van de verfijnde Franse ‘haute cuisine’ of het maakt je allemaal niet zoveel uit – als er maar een malse steak op je bord ligt of heerlijke streekproducten – bij deze bistro’s en restaurants zit je zeker goed!

I.BOAT – Le Bacalan is een bijzonder adres op het water voor een drankje of hapje in de oude haven van Bordeaux, niet ver van La Cité du Vin. Op het laatste schip aan de kade zit je prima binnen in La Cantine, op het terras bovendeks of aan de kade. De kaart bevat simpele maar versbereide gerechten. ‘s Avonds gaat het hier regelmatig los met een DJ of band.

Bordeaux
Lekker eten en borrelen in Bordeaux

Bateau Restaurant Sicambre is een boot van Bordeaux River Cruises vertrekt vanaf de kade niet ver van Miroir d’Eau en je kunt aan boord genieten van een uitstekend 3-gangendiner in een sfeervolle setting. Romantisch bovendien: wegvaren bij een laaghangende zon met een weergaloos licht op de bruggen en oude stad en terugkomen met zicht op een romantisch verlicht Bordeaux. Wat wil je nog meer?

Bordeaux

l’Orangerie de Bordeaux  is het mooi weer, zoek dan het prachtige Jardin Public op. Je kunt gaan picknicken op het gras of relaxen onder een van de oranje parasols op het grote terras van l’Orangerie voor een brunch of lunch. Neem een goed glas wijn erbij en geniet!

Bordeaux

Brasserie Bordelaise is een klassieke bistro en must voor elke vleesliefhebber! Gelegen in de winkelstraat Rue Saint-Rémi vind je hier alleen het beste vlees uit de streek zoals blondes aquitaine, limousine, simmental en een wijnkaart waar je U tegen zegt! Chef-kok Nicolas Lascombes is dan ook een grote naam, hij tekent namelijk ook voor de kaart van het restaurant Le 7 bij La Cité du Vin.

Bordeaux

Veloc café

Een echte aanrader voor de lunch! Een klein maar leuk ingericht cafeetje in Périgieux waar je lekker kunt zitten en kan genieten van de inrichting. Je kunt uit een paar gerechten of gebak kiezen welke aangegeven staan op het krijtbord buiten. De eigenaar koopt zijn ingrediënten elke dag vers op de markt. Smullen maar!

Périgieux

Chez Wouam

Een klein pareltje verstopt in een smal straatje in Périgieux. Het restaurant heeft een knusse, gezellig sfeer en we durven wel dat zeggen dat ze hier misschien wel de beste steak van Frankrijk serveren…gaat dat proeven!

Périgieux

Plume Bakery & Coffee

In Bordeaux: heerlijke plek voor een uitgebreide brunch. De porties zijn vrij groot dus je hebt in één keer ontbeten en geluncht. Ook een aanrader voor vegetariërs, er is genoeg keuze!

Bordeaux

Le Plus Que Parfait – PQP in Bergerac

Een bar met een geweldige ongedwongen sfeer, zowel binnen als buiten. Bij mooi weer staat iedereen op de autoloze straat voor het café. Er zijn professionele barkeepers die als specialiteit een mojito voor je klaarmaken. Verder zeer uitgebreide bierkeuze. Soms op vrijdagavond een Latin dansavond waar jong en oud aan mee doen. Hier moet je een avondje doorbrengen als je in Bergerac bent!

Bergerac

La Cocotte des Halles

In Bergerac zit verstopt in de markthal, met een klein terras buiten. Je kunt hier alleen terecht voor de lunch. Het eten is eenvoudig en prima, met mooie en super verse producten die met passie worden klaargemaakt. Er is ook een heerlijk menu voor kinderen.

Bergerac

Sabora Burgers

In Libourne, voor een tóp-burger moet je bij Sabora Burgers zijn! Alle hamburgers zijn gemaakt van verse, hoogwaardige producten. En dat proef je zeker!

Libourne

Ben je op zoek naar een restaurant op een andere locatie of in een ander land? In onze app, die je gratis kan downloaden (iOS & Android) en in onze planner vind je nog duizenden andere restaurants! Ook talloze andere tips vind je in onze app en planner. Fijne reis, namens Breakzy. 

Lekker eten en borrelen in Bordeaux

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!