Waar overnacht jij deze zomer?

Overnachten onderweg

Overnachten onderweg doe je het liefst in een hotel, Bed & Breakfast of appartement langs de snelweg. Meerdere wegen leiden naar Rome, letterlijk. Met de populairste routes voor je uitgestippeld rijd jij met de auto naar jouw vakantieadres. Aangezien de meeste routes meer dan 10 uur duren, heb jij natuurlijk geen zin om dat in één stuk door te rijden. Overnachten onderweg is handig voor de bestuurder en leuk voor het gezelschap. Zo ontdek je een andere omgeving en zit je de volgende dag binnen 10 minuten weer op de snelweg! Vandaar dat wij de ‘overnachten onderweg’ pagina hebben gemaakt. Vol met overnachtingen op de populairste routes langs de snelweg. Zo kan jij jouw reis verspreiden over twee (of meer) dagen en fris in de auto stappen voor het laatste stukje. 

Alle routes beginnen vanaf Utrecht, aangezien dat ongeveer het meest centrale punt is in Nederland. Vervolgens gaan ze naar één centraal punt in een land. De getoonde routes zijn een indicatie van hoe je kan rijden en welke overnachtingen onderweg er te vinden zijn. 

Breakzy tip: Houd er rekening mee dat je in sommige landen tol moet betalen, een milieuvignet of een normaal vignet nodig hebt!

Ga je niet op zomervakantie, maar op wintersport? Speciaal voor de wintersport hebben we een pagina ‘Overnachten onderweg Wintersport’

Als je via Oostenrijk naar Italië rijdt, dan doorkruis je een groot deel van Duitsland. Over het algemeen rijdt dat wel aardig door en ach, die eeuwige wegwerkzaamheden in Duitsland, daar raak je snel aan gewend. Die leveren meestal niet al te veel file op.

Voor je de Oostenrijkse grens overschrijdt, moet je in het bezit zijn van een vignet voor Oostenrijk. Je kan deze al vooraf in Nederland kopen of bij een aantal grensovergangen en tankstations. Vignetten hebben een geldigheidsduur van 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar. Via de Brennerpas (E45), een drukke bergpas door de Tiroler Alpen, rijd je Italië in. Je betaalt tol om over deze snelweg te mogen rijden. Dit kan je gewoon betalen bij de tolhuisjes ter plekke.

Ben je nou al die snelwegen en hetzelfde landschap helemaal zat? Overnacht dan onderweg bij één van deze tussenstops langs de snelweg. Door te overnachten onderweg laad jij jezelf weer helemaal op voor het volgende stuk! Je kan overnachten onderweg in een hotel of B&B. Kijk wat voor jouw reisgezelschap geldt en rust even uit!

Overnachten onderweg is uitgestippeld op de route Utrecht naar Trente.
Heb je nog inspiratie nodig voor je vakantie in Italië? Bekijk dan onze tips voor Cinque Terre, Gardameer, Puglia, Sardinië & Toscane!

1568 km

+/- 17 uur

Een populaire route naar Italië is via Duitsland en Zwitserland. De wegen in Zwitserland zijn erg goed en rijden dus goed door. Ook is de route iets korter, dus je verbruikt minder benzine. En de Gotthardtunnel, waar je vanuit Zwitserland de Italiaanse grens over gaat, is gratis.

Klinkt heel gunstig allemaal, maar toch zijn er ook wel een paar nadelen te noemen. Voor Zwitserland heb je een vignet nodig. De prijs daarvoor ligt – voor enkele weken vakantie tenminste – een stuk hoger dan het vignet voor Oostenrijk. Reis je in het hoogseizoen, dan ben je de tijdswinst van een reis via Zwitserland al gauw kwijt aan wachten voor de Gotthardtunnel. Je kan kiezen voor de Gotthardpas in plaats van de tunnel. Het traject is langer, maar je krijgt er ook wat voor terug: iets minder drukte in het hoogseizoen en prachtige uitzichten! 

Als je de reis opsplitst in één of meerdere dagen kan je overnachten onderweg op de voor jou gemarkeerde bestemmingen. Al deze overnachtingen liggen dicht bij de snelweg en in een prachtige omgeving. 

Overnachten onderweg is uitgestippeld op de route van Utrecht naar Milaan.
Heb je nog inspiratie nodig voor je vakantie in Italië? Bekijk dan onze tips voor Cinque Terre, Gardameer, Puglia, Sardinië & Toscane!

1086 km

+/- 12 uur

De route du Soleil is de route waar wij Nederlanders vaak voor kiezen als we in de zomer afreizen naar Zuid-Frankrijk of Spanje. Deze route loopt via Maastricht door Luxemburg en verder zuidwaarts. Het drukke Parijs vermijd je en het grootste voordeel is dat je pas tol gaat betalen vanaf Nancy. Maar helaas, je bent niet de enige die zo beredeneert en vaak is het dus ook weer aansluiten in de file. Vandaar dat overnachten onderweg helemaal niet als een slecht idee klinkt. Met deze overnachtingen slaap jij als een roos en rijdt je zo weer de snelweg op.

Aan tol betalen ontkom je niet, dus is het misschien fijn om van te voren al een beetje te weten wat de kosten aan tol zijn. Dit kun je vinden op deze website. Nog veel handiger is het om een tolbadge aan te schaffen, want dan hoef je nooit meer in de rij bij de péage! Met de tolbadge kun je de tol betalen via een handig elektronisch kastje. Je plaatst dit achter je raam en als je bij de tolpoort bent gaat de slagboom automatisch open. Heel fijn, dit zijn andere poortjes dan de reguliere poortjes. Met de badge mag je door de voorrangspoortjes met de grote oranje T (van Liber-T) rijden.

Overnachten onderweg is uitgestippeld op de route van Utrecht naar de Costa Brava.

1409 km

+/- 14,5 uur

Spanje is één van de populairste vakantielanden ter wereld. En voor ons, vanuit Nederland, goed te bereiken met de auto. Natuurlijk zijn er meerdere routes die je kunt volgen met de auto richting Zuid-Frankrijk of Spanje. Welke route je kiest, hangt meestal af van je start- en eindpunt, maar ook van wat je onderweg wil zien of doen. Eén van de routes die je kunt nemen is die via Toulouse. Minder heuvelachtig en zeker minder druk dan de Route du Soleil. Vanaf Órleans ga je via Limoges, Toulouse, Narbonne en Perpignan naar het zuiden. 

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om dit stuk in één keer te rijden, maar wat veel fijner is om te overnachten onderweg. Met deze ‘overnachtingen onderweg’ sta jij in een ‘onbekend’ Frans dorpje en ben je zo weer terug op de snelweg. Overnacht onderweg bij een hotel, camping of B&B. Voor ieder wat wils!

Overnachten onderweg is uitgestippeld op de route van Utrecht naar de Costa Brava.

1410 km

+/- 14,5 uur

Wil je niet alleen overnachten langs de weg, maar ook kunnen genieten van de omgeving? Voor leuke tussenstops onderweg kan je onze routeplanner raadplegen. Gebruik de filter om specifiek te zoeken naar amusement voor onderweg, mooie natuur voor een picknick en meer. Met welk gezelschap je ook op reis bent, je vindt altijd wel een stopplek die bij je past!

OOK LEUK:

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!