Waar overnacht jij deze vakantie?

Overnachten onderweg

Overnachten onderweg op vakantie doe je waarschijnlijks het liefst in een hotel of appartement niet ver van de snelweg. De populairste routes die wij voor je hebben uitgestippeld duren vaak meer dan tien uur, en dan is een overnachting geen weelde. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet, startend vanuit Utrecht. 

Ga je niet op zomervakantie, maar op wintersport? Kijk dan op ‘Overnachten onderweg Wintersport’

Als je via Oostenrijk naar Italië rijdt, dan doorkruis je een groot deel van Duitsland. Over het algemeen rijdt dat wel aardig door en ach, die eeuwige wegwerkzaamheden in Duitsland, daar raak je snel aan gewend. 

Voor je de Oostenrijkse grens passeert, moet je in het bezit zijn van een vignet voor Oostenrijk. Je kan ‘m al vooraf in Nederland kopen of bij een aantal grensovergangen en tankstations. Vignetten hebben een geldigheidsduur van tien dagen, twee maanden of een jaar. Via de Brennerpas (E45), een drukke bergpas door de Tirol, rijd je Italië in. Je betaalt tol om over deze snelweg te mogen rijden, dat doe je gewoon bij de tolhuisjes ter plekke.

Heb je geen zin in die snelwegen en hetzelfde landschap de hele tijd? Overnacht dan bij één van deze leuke tussenstops. 

Heb je nog inspiratie nodig voor je vakantie in Italië? Bekijk dan onze tips voor Cinque Terre, Gardameer, Puglia, Sardinië & Toscane!

1568 km

+/- 17 uur

overnachten onderweg Oostenrijk

Een populaire route naar Italië is via Duitsland en Zwitserland. De wegen in Zwitserland zijn erg goed en je rijdt dus vaak lekker door. Ook is de route iets korter. De Gotthardtunnel, waar je vanuit Zwitserland de Italiaanse grens over gaat, is gratis.

Voor Zwitserland heb je een vignet nodig. De prijs daarvoor ligt – voor enkele weken vakantie tenminste – een stuk hoger dan het vignet voor Oostenrijk, rond de 44 euro (2023). Reis je in het hoogseizoen, dan ben je de tijdswinst van een reis via Zwitserland al gauw kwijt aan wachten voor de Gotthardtunnel. Je kan kiezen voor de Gotthardpas in plaats van de tunnel. Het traject is langer, maar je krijgt er ook wat voor terug: iets minder drukte in het hoogseizoen en prachtige uitzichten! Je moet wel tegen slingerweggetjes kunnen trouwens.

Heb je nog inspiratie nodig voor je vakantie in Italië? Bekijk dan onze tips voor Cinque Terre, Gardameer, Puglia, Sardinië & Toscane!

1086 km

+/- 12 uur

De route du Soleil is de route waar Nederlanders vaak voor kiezen als we in de zomer afreizen naar Zuid-Frankrijk of Spanje. Deze route loopt via Maastricht door Luxemburg en verder zuidwaarts. Het drukke Parijs vermijd je en het grootste voordeel is dat je pas tol gaat betalen vanaf Nancy. Maar helaas, je bent niet de enige die zo redeneert en vaak is het dus ook weer aansluiten in de file. Overnachten is dus een goed idee en je rijdt je zo weer de snelweg op.

Aan tol betalen ontkom je niet, dus is het misschien fijn om van tevoren al een beetje te weten wat de kosten zijn. Kijk hiervoor op deze website. Nog veel handiger is het om een tolbadge aan te schaffen, want dan hoef je nooit meer in de rij bij de Péage! Met de tolbadge kun je de tol betalen via een handig elektronisch kastje. Je plaatst dit achter je raam en als je bij de tolpoort bent gaat de slagboom automatisch open. Heel fijn, want met de badge mag je door de voorrangspoortjes met de grote oranje T (van Liber-T) rijden.

Deze route is uitgestippeld van Utrecht naar de Costa Brava in Spanje.

1409 km

+/- 14,5 uur

Spanje is één van de populairste vakantielanden ter wereld en vanuit Nederland goed te bereiken met auto.  Natuurlijk gaan er meerdere routes naartoe. Eén daarvan is die via Toulouse. Minder heuvelachtig en zeker minder druk dan de Route du Soleil. Via Parijs naar Órleans en dan naar ga je via Limoges, Toulouse, Narbonne en Perpignan naar de Costa Brava.

1410 km

+/- 14,5 uur

Wil je niet alleen overnachten onderweg, maar ook nog wat zien van de omgeving? Voor leuke tussenstops kan je onze routeplanner raadplegen. Gebruik de filter om specifiek te zoeken. Met welk gezelschap je ook op reis bent, je vindt altijd wel iets van je gading.

OOK LEUK:

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!