« Terug naar het blogoverzicht
Italië – Via Oostenrijk

Algemeen

Als je via Oostenrijk naar Italië rijdt, dan doorkruis je een groot deel van Duitsland. Over het algemeen rijdt dat wel aardig door en ach, die eeuwige wegwerkzaamheden in Duitsland, daar raak je snel aan gewend. Die leveren meestal niet al te veel file op.

Zolang je in Duitsland op de snelwegen blijft, heb je geen milieusticker nodig. Maar eigenlijk kan je die beter wel aanschaffen. Je kan nooit vooraf voorspellen of je misschien toch een afslag moet nemen en bovendien is deze sticker onbeperkt geldig voor jouw kenteken. Voor je de Oostenrijkse grens overschrijdt, moet je in het bezit zijn van een vignet voor Oostenrijk. Je kan deze al vooraf in Nederland kopen of bij een aantal grensovergangen en tankstations. Vignetten hebben een geldigheidsduur van 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar. Via de Brennerpas (E45), een drukke bergpas door de Tiroler Alpen, rijd je Italië in. Je betaalt tol om over deze snelweg te mogen rijden. Dit kan je gewoon betalen bij de tolhuisjes ter plekke.

Italië kent veel tolwegen. Dit kan je elektronisch betalen als je een tolbadge hebt. Anders reken je af bij de tolhuisjes. Wil je meer informatie over de route via Oostenrijk, die informatie vind je hiernaast!

Praktisch

  • Afstand 1961 km

    Utrecht – Rome = 20 uur

  • Kosten vignet € 12,95 - 29,95

    Vignet 10 dagen: € 12,95 | Vignet 2 maanden: € 29,95

  • Kosten Brennerpas enkele reis € 9,50

    Grensovergang Oostenrijk A22- Italië A13 bij Brenner

  • Tol Brenner – Garda: € 14,50

Leuke stops onderweg

Toe aan een frisse neus? Stop net onder Duisburg bij Uitzichttoren Wolfssee voor een prachtig uitzicht over het merengebied. Daarvoor moet je wel even de uitzichttoren beklimmen. Deze is vrij toegankelijk. Eenmaal boven kijk je uit over de meren die samen een groot recreatiegebied vormen. Wandel ook eens tussen de Wolfssee, de Wambachsee en de Böllertsee door. Onderweg kom je een leuke speeltuin tegen. Dit is 10 minuten lopen van de gratis parkeerplaats.

Uitzichttoren en Strandbad Wolfssee – 170 km van Utrecht – 7 minuten van de A3

Als je toe bent aan een serieuze opfrispauze, dan is de Hardtsee zeker aan te raden! Tegen betaling van een paar euro entree kan je de hele dag – of korter, want je bent immers op weg naar Italië – genieten van dit recreatiegebied. De kinderen kunnen zandkastelen bouwen, spelen in de speeltuinen en lekker kliederen met water. Of je neemt een duik in het meer voor de ultieme verfrissing. Kun je er geen genoeg van krijgen? Bij het meer is een camping, dus je kan er gerust een overnachting aan vastplakken.

Hardtsee – 493 km van Utrecht – 10 minuten van de A5

Bijna op de Duits-Oostenrijkse grens hebben we een indrukwekkende stop voor je gevonden: de Lechfall. Dit is een waterval die door de mens is aangelegd, maar daardoor niet minder bijzonder. In vijf etappes valt het water maar liefst twaalf meter! Je hebt hier goed zicht op vanaf de voetgangersbrug. Of je zoekt een mooi plekje rondom de Lechvall en geniet van een picknick met uitzicht op het vallende water!

Lechfall – 794 km van Utrecht – 5 minuten van de A7

Wil je wel even pauzeren, maar vooral ook weer snel door kunnen rijden? Het meer Weißensee ligt recht aan de weg, dus ideaal voor een korte stop onderweg. Natuurlijk kan je ook gerust wat langer blijven. Het gebied rondom de Weißensee biedt ook mooie wandelroutes en picknickplaatsen.

Weißensee Stempelstelle – 824 km van Utrecht – 1 minuut van de B179

Check even de file-informatie richting Italië. Staat er file bij de Brennerpas? Dan kan je misschien beter even stoppen bij Matrei am Brenner, een kwartier rijden van de Italiaanse grens en vlak naast de snelweg. Slenter jij mooi rond in dit historisch dorpje, terwijl de filetijd steeds verder afneemt. Het dorp heeft een klein centrum met rijkversierde gevels en enkele restaurantjes. Klinkt toch als een veel beter alternatief dan aansluiten in de file?

Matrei am Brenner – 912 km van Utrecht – 2 minuten van de A13

De route Utrecht, Oostenrijk, Italië heeft in onze planner ruim 600 stopplekken! Gebruik de filter om specifiek te zoeken naar overnachtingen voor onderweg, mooie natuur voor een picknick en meer. Met welk gezelschap je ook op reis bent, je vindt altijd wel een stopplek die bij je past!

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!