« Terug naar het blogoverzicht
De beste tussenstops langs de snelweg naar Italië

Al maanden kijk je uit naar de zomervakantie. Eindelijk naar Italië! Verse pizza, Italiaans schepijs, historische steden, prachtige stranden en volop zon: wie wordt daar nou niet blij van?! Alleen, de reis naar Italië toe, dat is misschien iets waar je tegenop ziet. Zeurende kinderen op de achterbank, de zon die je auto verandert in een sauna en….nee hè, toch geen file zeker?! Pak snel de Breakzy app erbij om een leuke stopplek te zoeken in de buurt. Beter even stoppen bij een meertje dan stilstaan in de file toch? Wil je alvast wat inspiratie opdoen voor de beste tussenstops langs de snelweg naar Italië én meer handige tips voor een ontspannen reis, dan moet je vooral verder lezen. Breakzy zet het hieronder voor je op een rij!

Alle wegen leiden naar Rome – hoe kom ik in Italië?

Dé route naar Italië bestaat niet. Het eerste stuk kan je via Frankrijk rijden, maar ook via Duitsland. En vervolgens moet je nog kiezen of je door Zwitserland of Oostenrijk rijdt. In deze blog lichten we de routes via Zwitserland en Oostenrijk uit. Dan rijd je het eerste stuk door Duitsland. Vanaf Karlsruhe ga je óf verder zuidwaarts richting Zwitserland óf richting zuidoosten naar de grens van Oostenrijk.

De eerste 520 kilometer door Duitsland via Venlo

Ga je bij Venlo de grens over? Dan pak je de snelwegen A61 – A5 naar Karlsruhe. We hebben twee leuke tussenstops op dit traject voor je uitgezocht:

Picknicken met uitzicht op Schloß Gracht

Misschien heb je nog niet fatsoenlijk ontbeten of ben je al aan een vroege lunch toe. Dat kan natuurlijk bij een Raststätte aan de snelweg, maar als je iets ten zuidoosten van Keulen even de snelweg afgaat, ben je binnen 6 minuten op een veel mooiere plaats om te picknicken. In Schloßpark Gracht kijk je namelijk uit op een kasteel, terwijl je picknickt of een wandeling maakt. De kinderen kunnen lekker even spelen in het speeltuintje.

Breakzy tip: kom alvast in vakantiestemming met een Italiaans ijsje bij ijssalon ‘Eis Café Bella Italia’ iets ten noorden van het park (Bahnhofstrasse 1, Erfstadt).

Schloßpark Gracht – 237 km van Utrecht – 6 minuten van de A61

Wandel aan een kratermeer in de Duitse Eifel

In de Duitse Eifel zijn verschillende kratermeren te vinden. Eén ervan is de Laacher See, met een omtrek van 8 kilometer. Goed voor een flinke wandeling dus! Op vele plekken heb je prachtig uitzicht over het meer. Het leuke van dit meer is dat je het water aan de oostkant kan zien borrelen. In de Laacher See kan je op diverse plekken zwemmen, boten of waterfietsen huren.

Breakzy tip: heb je de fietsen meegenomen op vakantie? Aan de Laacher See lopen verschillende fietsroutes.

Laacher See – 302 km van Utrecht – 9 minuten van de A61

De eerste 520 kilometer door Duitsland via Arnhem

Je kan ook bij Arnhem de grens over en via de A3 – A5 naar Karlsruhe rijden. Wij zochten deze tussenstops op dit traject voor je uit:

Geniet van een prachtig uitzicht en ga los in de speeltuin

Toe aan een frisse neus? Stop net onder Duisburg bij Uitzichttoren Wolfssee voor een prachtig uitzicht over het merengebied. Daarvoor moet je wel even de uitzichttoren beklimmen. Deze is vrij toegankelijk. Eenmaal boven kijk je uit over de meren die samen een groot recreatiegebied vormen. Wandel ook eens tussen de Wolfssee, de Wambachsee en de Böllertsee door. Onderweg kom je een leuke speeltuin tegen. Dit is 10 minuten lopen van de gratis parkeerplaats.

Breakzy tip: Bij Strandbad Wolfssee kan je – tegen betaling – een frisse duik in het meer nemen. Opgefrist kan je je reis weer vervolgen!

Uitzichttoren en Strandbad Wolfssee – 170 km van Utrecht – 7 minuten van de A3

Relax aan het strand van de Hardtsee

Als je toe bent aan een serieuze opfrispauze, dan is de Hardtsee zeker aan te raden! Tegen betaling van een paar euro entree kan je de hele dag – of korter, want je bent immers op weg naar Italië – genieten van dit recreatiegebied. De kinderen kunnen zandkastelen bouwen, spelen in de speeltuinen en lekker kliederen met water. Of je neemt een duik in het meer voor de ultieme verfrissing. Kunnen de kinderen er maar geen genoeg van krijgen? Bij het meer is een camping, dus je kan er gerust een overnachting aan vastplakken.

Breakzy tip: Voor kinderen onder de 6 jaar betaal je geen entree om te mogen zwemmen!

Hardtsee – 493 km van Utrecht – 10 minuten van de A5

Via Zwitserland door naar Italië

Als je via Zwitserland naar Italië gaat, dan rijd je vanaf Karlsruhe over de A5 door naar Zuid-Duitsland, om daar vervolgens de grens van Zwitserland over te gaan. Dit zijn de leukste stopplekken op de route via de Gotthardtunnel in Zwitserland:

Picknicken in het Freiburger Seepark

Het Seepark in Freiburg (Zuid-Duitsland) is een plek waar je even lekker kunt ontspannen. Inwoners van Freiburg komen hier naartoe om te genieten van een stukje aangelegde natuur. De uitgestrekte grasvelden nodigen uit tot een heerlijke picknick, terwijl de kinderen spelen in één van de speeltuinen die het park heeft. Je kan genieten van uitzicht over de omgeving vanuit de uitkijktoren, met een bootje het water op of een potje midgetgolf spelen. Na een pauze in dit park kan je weer helemaal opgeladen terug de weg op.

Breakzy tip: aan de noordwestzijde van het park, vlakbij de Japanse tuin, kan je Duitse Bratwurst eten op het terras van Biergarten Seepark. Even een vleugje Duitsland voor je de grens overgaat.

Seepark Freiburg – 648 km van Utrecht – 9 minuten van de A5

Bezoek hetzelfde park in drie landen

De Dreiländergarten strekt zich uit over zowel Duitsland, Frankrijk als Zwitserland, iets wat zeker bij kinderen tot de verbeelding spreekt. Dit park heeft uitgestrekte grasvelden waar de kinderen zich helemaal uit kunnen leven, evenals speeltuinen en picknickplaatsen. In Duitsland ga je van de snelweg af om in dit park te komen en in Zwitserland ga je de snelweg weer terug op.

Breakzy tip: op weg naar dit park kom je langs enkele supermarkten, tegenover treinstation Weil am Rhein. Kan je mooi inkopen doen voor een picknick in het park!

Dreiländergarten – 705 km van Utrecht – 8 minuten van de A5

Breng een bezoek aan het best bezochte museum van Zwitserland

In het Verkehrshaus der Schweiz kom je echt álles te weten over de vormen van transport die Zwitserland heeft, van treinen tot kabelbanen tot ruimtevaart. Interessant voor jong en oud! Alleen de gevel al, versierd met wel 334 verkeersborden, is mooi om te zien.

Breakzy tip: voor een korte stop onderweg koop je geen dagpas, maar betaal je alleen voor wat je wilt bezoeken. Je kan bijvoorbeeld alleen het museum bezoeken, maar ook alleen het Planetarium of het Swiss Chocolate Adventure.  Toegang tot het museum is gratis voor kinderen onder de 6 jaar.

Verkehrshaus der Schweiz – 802 km van Utrecht – 7 minuten van de A2

Zwitsers natuurschoon in plaats van filerijden naar de Gotthardtunnel

De Gotthardtunnel zorgt soms voor veel file. Je kán natuurlijk achteraan sluiten in de file, maar een veel leuker alternatief is een pauze bij het Urimeer, op ongeveer een half uurtje rijden van de tunnel. In de Reussdelta hier vind je een aantal wandelpaden die je door de prachtige natuur leiden.  Bij Seerestaurant Seedorf kan je wat eten en drinken op het terras met uitzicht over het meer. Of leg je handdoek neer aan het meer en geniet van de natuur, terwijl de kinderen spelen in de speeltuin. Als de filetijd bij de Gotthardtunnel afneemt, stap je uitgerust de auto weer in en rijd je in één keer door naar de Italiaanse grens.

Seerestaurant Seedorf – 841 km van Utrecht – 7 minuten van de A2

Neem een duik in het Meer van Lugano

Wat fijn, je bent de Gotthardtunnel voorbij! De grens van Bella Italia is nu heel dichtbij. Maar misschien heb je net lang in de file gestaan, zijn de kinderen niet meer te genieten of is het bloedheet in de auto. Stop dan bij Parco Ciano, aan het Meer van Lugano, voor een frisse duik in het meer. Parco Ciano heeft een klein strandje, waar je het water in kan. Wil je liever wat meer faciliteiten? Iets verderop kan je naar Lido di Lugano, met aparte zwembaden voor alle leeftijden, inclusief duikplank en fonteinen, maar daarnaast ook een zandstrand aan het meer. Parco Ciano is vrij toegankelijk, maar bij Lido di Lugano betaal je wel entree.

Meer van Lugano / Parco Ciani – 968 km van Utrecht – 11 minuten van de A2

Via Oostenrijk door naar Italië

Als je route door Oostenrijk gaat, dan neem je bij Karlsruhe afslag Stuttgart (A8). Via de A8 en A7 rijd je naar Oostenrijk, richting Innsbruck. Vervolgens rijd je over de Brennerpas Italië in. Breakzy heeft de leukste stopplekken op dit traject voor je uitgezocht.

Sla een balletje met het hele gezin

Na uren stilzitten in de auto, is wat lichaamsbeweging zeer welkom. Waarom niet een potje minigolf spelen onderweg? Minigolf Buxheim is eenvoudig te bereiken vanaf de snelweg, dus je bent ook zo weer terug op je route. Op het terras kan je nog wat eten en drinken om daarna uitgerust weer verder rijden.

Minigolf Buxheim – 720 km van Utrecht – 7 minuten van de A7

Laat je fascineren door het kletterende water van de Lechfall

Bijna op de Duits-Oostenrijkse grens hebben we een indrukwekkende stop voor je gevonden: de Lechfall. Dit is een waterval die door de mens is aangelegd, maar daardoor niet minder bijzonder. In vijf etappes valt het water maar liefst twaalf meter naar beneden! Je hebt hier goed zicht op vanaf de voetgangersbrug. Of je zoekt een mooi plekje rondom de Lechvall en geniet van een picknick met uitzicht op het vallende water!

Lechfall – 794 km van Utrecht – 5 minuten van de A7

Breng een bezoek per koets aan hét kasteel van Doornroosje

Wie kent het niet, Disney’s kasteel van Doornroosje? Dit kasteel is niet zomaar een verzinsel, maar geïnspireerd op Schloss Neuschwanstein. Laat je daar nou bijna langskomen als je naar Italië rijdt. Dus parkeer je auto, neem de koets en dwaal rond in dit sprookjeskasteel. Kan je niet kiezen tussen een pauze bij de Lechfall of bij Schloss Neuschwanstein? Deze twee supertoffe stopplekken liggen slechts 5 minuten rijden uit elkaar!

Breakzy tip: om te voorkomen dat de kaarten zijn uitverkocht, koop je – vooral in het hoogseizoen – vooraf alvast online entreekaarten voor het kasteel!

Schloss Neuschwanstein – 795 km van Utrecht – 13 minuten van de A7

Strek de benen aan de Oostenrijkse Weißensee

Wil je wel even pauzeren, maar vooral ook weer snel door kunnen rijden? De Weißensee ligt recht aan de weg, dus ideaal voor een korte stop onderweg. Natuurlijk kan je ook gerust wat langer blijven. Het gebied rondom de Weißensee biedt ook mooie wandelroutes en picknickplaatsen.

Weißensee Stempelstelle – 824 km van Utrecht – 1 minuut van de B179

Bezoek een historisch dorpje net voor de Brennerpas

Check even de file-informatie richting Italië. Staat er file bij de Brennerpas? Dan kan je misschien beter even stoppen bij Matrei am Brenner, een kwartier rijden van de Italiaanse grens en vlak naast de snelweg. Slenter jij mooi rond in dit historisch dorpje, terwijl de filetijd steeds verder afneemt. Het dorp heeft een klein centrum met rijk versierde gevels en enkele restaurantjes. Klinkt als een veel beter alternatief toch dan aansluiten in de file?

Matrei am Brenner – 912 km van Utrecht – 2 minuten van de A13

Nooit meer een vies toilet!

Wil je verzekerd zijn van een schoon toilet? Kies voor een plaspauze bij 2theloo. Hier heb je altijd een schone bril, maar het is meer dan dat. Hier doe je, je boodschap met een rustgevend muziekje op de achtergrond en een luxe behangetje tegen de muur. Plassen is bij 2theloo een beleving. En of je daar nu behoefte aan hebt of niet, 1 keer een pauze bij 2theloo en je wilt geen enkel ander toilet meer. Reis je met je gezin? Dan heb je bij 2theloo hele fijne ‘Familyrooms’. Genoeg ruimte om je baby te verschonen en echt op je gemak te genieten van een nodige pauze. Filter in onze app op toilet en kijk of er eentje bij jou in de buurt is.

Meer handige tips om ontspannen op reis te gaan

Met deze toffe stopplekken aan je route, begint je vakantie al direct zodra je de voordeur dichtslaat. In onze routeplanner vind je nog veel meer leuke plekken. Gaat jouw route naar Italië via Frankrijk? Lees dan onze blog Hoe overleef ik de Route du Soleil!?.

Daarnaast hebben we nog meer tips om je reis zo ontspannen mogelijk te laten verlopen:

Ontdek je eindbestemming met Breakzy’s reisgidsen

Geen tijd om je vakantie tot in detail uit te zoeken? Of weet je niet waar je dit jaar heen moet gaan? Geen probleem, want onze vakantie-experts hebben de mooiste, leukste en beste autorondreizen binnen Europa voor je uitgestippeld. Deze hebben we gebundeld in verschillende online gidsen en staan vol inspiratie. Zo zochten we de beste hotels, campings en Bed & Breakfasts voor je uit, tippen we de leukste restaurants en barretjes, geven we je een hoop must-sees cadeau én leren we je wat bij over de regio of het land waar je heengaat. Na aankoop is de gids meteen te downloaden.

Laat Breakzy vooraf je overnachting uitzoeken

Je vakantie is geboekt, maar je moet er nog wel ‘even’ naartoe rijden. Zo’n lange trip wil je misschien niet in één dag rijden. Dan heb je dus nog een overnachting onderweg nodig. Voor je het weet, ben je een paar uur verder met zoeken en zie je door de bomen het bos niet meer. Dat ene hotel zag er heel leuk uit, maar heeft geen familiekamers. Dat appartement heeft wel genoeg kamers, maar daarvoor moet je nog 20 kilometer omrijden. Dit kan ook anders! Geef je wensen door aan Breakzy en wij nemen het zoekwerk van je over! Voor 10 euro krijg je de top 3 beschikbare overnachtingen aan je route, gebaseerd op jouw persoonlijke wensen en gezelschap. Als extra krijg je ook nog de leukste weetjes over de landen waar je doorheen rijdt en spelletjes voor in de auto.

Bestel een toffe Kidszak voor op de achterbank

Tot slot nog een leuke tip om de kinderen mee te verrassen. Breakzy heeft hele toffe Kidszakken voor onderweg, voor de kleintjes en voor grotere kinderen. Je kiest zelf of je een zak wilt ‘in de auto’, dus op de achterbank, of ‘uit de auto’, dus voor tijdens een pauze onderweg.

Met al deze tips ben je nu écht klaar om naar Italië te rijden. De beste tussenstops in Italië kan je vooraf bekijken op de routeplanner van Breakzy, maar natuurlijk ook onderweg op de Breakzy app. Naast de stops die we hierboven beschreven, staan er nog heel veel andere leuke stops in onze routeplanner. Voor een korte pauze onderweg, maar ook de leukste hotels, bed & breakfasts en campings staan erin.  Vergeet niet voor vertrek de Breakzy app te downloaden!

 


OOK LEUK:


 

Nog meer tips? Laat je email achter en je ontvangt ze per mail
Interessant artikel? Laat het weten! Share!

2 reacties op “De beste tussenstops langs de snelweg naar Italië”

  1. […] al schreven we een blog over de beste tussenstops langs de snelweg naar Italië. In deze blog vind je de leukste stopplekken op de route naar Italië via zowel Oostenrijk als […]

  2. […] Nieuwsgierig naar meer van deze handige reisadviezen? Klik dan even op onze blogpagina. Hier vind je bijvoorbeeld de beste stops richting Spanje of Italië.  […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *