Zie, ontdek & beleef

De Languedoc-Roussillon ligt in het zuiden van Frankrijk. Deze regio staat bekend om haar kilometerslange zandstranden met gezellige badplaatsen als La Grande-Motte, Le Cap d’Agde en Valras-Plage. Je herkent de Languedoc direct aan de vele wijngaarden met daartussen rijen van slanke cipressen. Voeg hier een heerlijk warm klimaat en gezellige dorpjes aan toe en je weet dat je hier voor je vakantie helemaal goed zit!

Het subtropische klimaat, de prachtige stranden, wijngaarden en bergen tot een hoogte van bijna 3000 meter maken dit vakantiegebied enorm gevarieerd.  Van actief tot strand, van cultuur tot culinair, in de Languedoc vind je het allemaal!

Loopt het water je ook in de mond van Franse kaas en een lekkere wijn in de zon op het terras? Bij ons wel. Het verzamelen van dit lijstje hebben wij dus voor je gedaan, zodat jij gewoon kan genieten en niet hoeft te smachten! Je vindt hier de leukste restaurants in Languedoc!

Het allerfijnste slaap je natuurlijk in je eigen bed. Maar de accommodaties in Frankrijk komen echt wel in de buurt van perfectie! Wij zien onszelf hier wel wakker worden! Laat je hier inspireren voor je volgende accommodatie.

Beleef Frankrijk op een bijzondere manier. Met deze tours betaal je nooit teveel en sla je wachtrijen over. Toeristisch? Welnee!

Ontdek Narbonne, Nimes, Montpellier en vele andere mooie steden in de Languedoc. Wij zetten de best tips voor je op een rij!

In deze mooie koeltas van het merk VINGA Sweden, passen alle drankjes het hele gezelschap! De binnenkant houdt alles lekker koel. Van buiten is de koeltas mooi afgewerkt met leren gespen en klittenband om deze te sluiten. Perfect voor koude drankjes in Frankrijk.

Het actuele weer in Frankrijk

LANGUEDOC-ROUSSILLON WEER

Laat je inspireren

Wij hebben in onze routeplanner stopplekken die langs de snelweg liggen, wij noemen deze stops een ‘rustplaats’. Maar tussen die plekjes langs de snelweg kan een heel groot verschil zitten, daarom verzamelde wij in deze blog per land een aantal stops waar je met een gerust hart kan stoppen, plassen, picknicken of even van de glijbaan kan.

De Route du Soleil, een van de meest populaire routes onder ons Nederlanders als we iedere zomer weer afreizen naar zuid Frankrijk of Spanje.Hoe maak je deze reis een beetje comfortabel, wij helpen je op weg!

Onze routeplanner zorgt niet alleen voor talloze stopplekken langs de snelweg, maar doormiddel van blogs houden we je ook op de hoogte van handige tips en kun je inspiratie op doen voor leuke routes.