« Terug naar het blogoverzicht
Beleef de Languedoc

Beleef de Languedoc in Frankrijk op een bijzondere manier. Met deze tours betaal je nooit teveel en sla je wachtrijen over. Toeristisch? Welnee!

Carcassonne: 2 uur durende wandeling door de stad

Bewonder de goed bewaarde architectuur in een van de mooiste steden van Europa tijdens een wandeltocht door Carcassonne. Profiteer van de kennis van een lokale expert met jarenlange ervaring. Reis terug naar de middeleeuwen en bewonder de verdedigingswerken. Ontdek de 52 torens van de stad en leer meer over de eeuw waarin ze zijn gebouwd. Krijg inzicht in de kathaarse religie en de heilige oorlogen die in de stad woedden. Bewonder tot slot de Onze-Lieve-Vrouw van Nazaré met zijn prachtige glas-in-loodramen. Een uitstapje om niet snel te vergeten!

Bezoek de Pont du Gard, een van ‘s werelds best bewaarde voorbeelden van Romeins ingenieurswerk. De bewogen geschiedenis van het bouwwerk heeft vele kunstenaars geïnspireerd. Dit 2000 jaar oude gedeelte van een Romeins aquaduct voorzag ooit de stad Nîmes met vers water. In 1985 werd de veelvuldig gefotografeerde brug op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Gelegen tussen Montpellier, Marseille en Avignon is deze plek een echt herkenningsteken voor Zuid-Frankrijk. Met je ticket krijg je toegang tot de eerste verdieping van de brug, het museum, het wandelpad Mémoires de Garrigue, de tijdelijke tentoonstellingen, de parkeerplaats en een film voor kinderen over de geschiedenis.

Bezoek het historische stadje van Nímes en ontdek vijf indrukwekkende Romeinse monumenten die meer dan 2000 jaar oud zijn. De route begint bij de Arena welke het verhaal verteld over de vroegere gevechten. Wandel door naar Romeinse forum met de schitterende zuilen. Vervolgens leidt de weg naar de fonteinen en de tempel de Diane. Als laatste beklim je de Romeinse muur en verken je het ongelooflijke aquaduct.

Als je wijn gaat proeven is één ding altijd de vraag. Wie is de BOB? Simpel niemand! Want met deze wijntour wordt je opgehaald door een busje die jullie ook weer thuis afzet. Makkelijk toch?! Vanuit Montpellier rijdt je door het prachtige landschap van Languedoc. Bewonder Pic Saint-Loup. Je bezoekt twee wijnmakerijen in de regio. Daarnaast krijg je een korte workshop over het herkennen van wijnen.

Wow beleef de Languedoc

Ontdek en beleef de Languedoc

Nu beleef de Languedoc

Beleef de Languedoc. Samen beleef de Languedoc. Doe het nu en beleef de Languedoc.

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!