« Terug naar het blogoverzicht
Ontdek de Languedoc

De Languedoc, een regio die je gezien moet hebben! Ontdek Narbonne, Nîmes, Montpellier en vele andere mooie steden en dorpjes. Wij zetten de best tips voor je op een rij!

Narbonne

Deze bijzondere plaats staat bekend als de eerste nederzetting die de Romeinen buiten Italië hebben gesticht. Deze strategisch gelegen plaats werd in het jaar 118 voor Christus gesticht. Vandaag de dag is Narbonne een gezellig plaatsje aan het strand van de Middellandse Zee, bijna in Spanje. Narbonne bewaart in het stadshart een stuk Romeinse weg die in 1997 werd herontdekt tijdens de aanleg van het plein van het stadhuis. Het gaat om een deel van de bekende Via Domitia die vanaf de tweede eeuw voor Christus  Italië met Spanje verbond. Een ander overblijfsel uit deze periode is het Horreum, een opeenvolging van onderaardse galerijen die mogelijk als opslagruimte dienden voor de handelswaren. Het Paleis van de Aartsbisschoppen heeft een prachtige binnenplaats, omgeven door de kathedraal en twee hoofdgebouwen. Het nieuwe paleis is gebouwd rond een binnenplaats, gedomineerd door een grote vestingtoren – donjon. In Narbonne is voldoende parkeergelegenheid aan Canal de la Robine en aan de Cours Mirabeau. Ieder jaar eind augustus vindt er het festival Trenet plaats, waar het Franse chanson de hoofdrol heeft met concerten, voorstellingen en straatartiesten!

Nîmes staat bekend om de ruïnes uit de Romeinse tijd, met het Maison Carrée, het amfitheater en het waterviaduct Pont du Gard als best bewaarde Romeinse bezienswaardigheden. Loop door de smalle pittoreske steegjes en ontdek de stad met haar vele restaurantjes en overnachtingsplekken. De coördinaten zijn ingesteld op een parkeergarage in het midden van de stad.

In de kleinere dorpjes van de Languedoc vind je veel leuke kleine winkeltjes van kunstenaars en ambachtslieden, maar écht goed shoppen kan je pas in de romantische stad Montpellier! Je vindt er veel modewinkels van lokale ontwerpers en leuke Franse merken. Daarnaast is het een fijne studentenstad met een gezellige sfeer. De oude binnenstad heeft veel smalle straatje met charmante pleinen vol terrasjes en straatmuzikanten. Bezienswaardigheden in deze stad zijn er voldoende, waaronder een groot aantal musea en stadspaleizen. Daarnaast heb je een promenade, opera, triomfboog, aquaduct in Romeinse stijl en een botanische tuin. De citadel van Montpellier is ook de moeite waard. Genoeg te doen dus!

Ontdek de Languedoc

Zodra je de oude stadspoorten doorloopt begrijp je waarom Carcassonne een van de best bezochte plekken in Zuid-Frankrijk is. Écht bijzonder, zo’n middeleeuws citadel die nog helemaal intact is! De poorten zijn er nog, het kasteel en de kerk en de smalle straatjes om doorheen te dwalen en de pleinen die vol staan met terrassen. Ook het lagergelegen en nieuwere Carcassonne is de moeite waard met leuke winkels en een grote overdekte markt. In het hoogseizoen is het hier erg druk, maar begin mei zeker als je er in de ochtend bent, is het echt genieten. Een wandeling over de stadsmuren vanuit het kasteel is zeker een aanrader.

Avignon

Ooit was er een tijd dat er een tweede paus zetelde tussen 1309 en 1376 in Avignon in het Palais des Papes (Pausenpaleis). Daardoor heeft deze stad de bijnamen “Babylon aan de Rhône”, en “Provençaalse pausenstad” gekregen. Het historische centrum dat op de werelderfgoed lijst van Unesco staat is omgeven door een hoge stadsmuur van 4,2 kilometer lang met zeven poorten. Misschien ken je ook wel het liedje ‘Sur le pont d’Avignon’ dat gaat over de brug Pont Saint-Bénézet, waarvan nog een deel bestaat. On y danse!

Ontdek de Languedoc
Ontdek de Languedoc

Cowboys, flamingo’s en rijstvelden zien op één vakantie? Het kan! Je vindt dit allemaal in de Camargue, een heus moerasgebied. Het ligt aan de Middellandse Zee en beslaat de hele Rhônedelta. Toeristisch gezien is het gebied vooral bekend vanwege de in het wild levende Camarguepaarden, de zwarte stieren en de roze flamingo’s. Een goede plek om deze bijzondere dieren te bekijken is het natuurreservaat van Pont-de-Gau, speciaal voor vogelliefhebbers. Het park is dagelijks geopend tot zonsondergang. Vergeet je verrekijker niet!

Ontdek de Languedoc samen

Doe het nu, ontdek de Languedoc

Samen, ontdek de Languedoc

Ontdek de Languedoc. Bekijk zelf en ontdek de Languedoc. Geniet en ontdek de Languedoc.

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!