« Terug naar het blogoverzicht
De fijnste rustplaatsen in Europa

De fijnste rustplaatsen van Europa! Bij Breakzy schrijven we allerlei leuke blogs over ‘hele bijzondere’ stopplekken dichtbij de snelweg liggen; een waterval, attractiepark of oude kathedraal. Maar als je op vakantie gaat en je wil om de zoveel uur stoppen is het natuurlijk niet handig om altijd bij zo’n toffe plek te stoppen. Gelukkig hebben wij in onze routeplanner ook stopplekken die langs de snelweg liggen, wij noemen deze stops een ‘rustplaats’. Maar tussen die plekjes langs de snelweg kan een heel groot verschil zitten, daarom verzamelde wij in deze blog per land een aantal stops waar je met een gerust hart kan stoppen, plassen, picknicken of even van de glijbaan kan.

Frankrijk

Een stokbroodje met brie onder de Eiffeltoren is natuurlijk de ideale stopplek, maar daar moet je dan wel de drukke stad voor in. Vinden wij niet altijd fijn en daarom stoppen wij op een lekker groen plekje direct aan de snelweg. De stopplekken in Frankrijk zijn helaas niet altijd even mooi zoals op de foto’s hieronder, daarom gebruiken wij bij het zoeken naar zo’n stop altijd de filters in de Breakzy Routeplanner dan weet je in elk geval zeker, door de foto’s en faciliteiten die vooraf worden getoond, wat je kan verwachten. De ‘rustplekken’, die zorgvuldig worden gekozen door de reisplanners van Breakzy, zijn over het algemeen altijd gratis. Je mag hier dus gewoon even de benen strekken, een boterhammetje eten en genieten van de omgeving.

Mocht je toch meer zin hebben in die picknick bij de Eiffeltoren, wist je dat die gouden toren één van de meest gefotografeerde objecten is op de wereld?! Vergeet je camera niet!

 

(Rustplaatsen v.l.n.r.: Annebault, Losay, Caissargues, Jas Pellicot)

De fijnste rustplaatsen in Europa

Langs de route du soleil in Jugy (A6, Lyon) vind je onderstaande speeltuin, deze ligt dus gewoon naast de snelweg! Het is echt alleen een speeltuin, er is geen restaurant of tankstation naast gelegen. Maar niets zo leuk om je lunch op te eten op een van de paddenstoelen. Deze leuke plek staat natuurlijk ook in de routeplanner van Breakzy, je vindt hem hier.

Heb je een tip voor de fijnste rustplaatsen in Europa? Laat het ons weten!

België

Groen, groener, groenst! Veel van de stopplekken in België zijn langs een tankstation maar de ervaring leert dat het daar meestal heel druk is en vrije picknicktafels zijn een hele zoektocht. Vaak als je ietsje verder rijdt heb je rustplekken zoals op de foto’s hieronder, je kan hier dan natuurlijk niet tanken maar wel even genieten van de omgeving en de kids even laten spelen in bijvoorbeeld een speeltuin. Naast dat je in de routeplanner kan filteren op ‘groen’ kan je ook kiezen voor ‘speeltuin’ onder de verfijnde filters, je bent er dan zeker van dat er meer is dan alleen asfalt.

Tipje van Breakzy: mocht je in de buurt zijn van Oostende, van half juni tot eind september vindt hier ieder jaar het zandsculpturen evenement plaats, met echt héle mooie creaties, allemaal van zand! Je betaald hiervoor wel entree, maar dat is zeker de moeite waard!

Rustplaatsen v.l.n.r.: Salazinne West, Waasmunster Noord

Spanje

Daar aan de Costa del Sol… wat een rit hé richting Spanje, ruim 1500 kilometer voor je de grens bereikt. Met kleine kinderen is deze afstand misschien best lang, vandaar dat je deze wellicht in 2 dagen wil rijden. Maar mocht je kroost voor het laatst mee op vakantie gaan dan is de afstand te overbruggen in één dag. Stop dan wel bij een leuk plekje, er zijn er heel veel in Spanje die allemaal ‘groen’ zijn met tafels, eigenlijk lijken ze allemaal op elkaar. Deze stopplekken zijn ook fijn als je je eigen lunch bij je hebt want doordat Spanjaarden tussen 14.00 en 17.00 uur een Siësta houden zijn veel winkels op die tijden gesloten.

Weetje: Als je onder het genot van de eerste Spaanse sangria en lekkere tapas een leuk feitje wil vertellen; wist je dat ‘tapar’ in het Spaans ‘deksel/afdekken’ betekend. Ooit bedachten deze zuiderlingen dat het handig is om je glas af te dekken met een bakje tegen vliegen, nu ziet alleen zo’n deksel er niet heel leuk uit. Dus besloten zij hierboven op een ‘tapa’ te leggen. Voilá, het ontstaan van de oh zo lekkere tapas, die je tegenwoordig echt overal kan eten!

Rustplaats: Miraval

Duitsland
Als je onderweg bent naar Oostenrijk, Italië of Kroatië dan kan het haast niet anders dan dat je de Duitse grens als snel passeert. Het duurt vanuit Nederland niet zo heel lang voor je er bent máár voor je er eenmaal uit bent ben je al wat uurtjes verder. De rustplekken liggen altijd naast de snelweg, zijn schoon, eenvoudig en er zijn er ruim 200 in de Breakzy app! Mocht je liever stoppen bij een unieke stopplek, Duitsland kent meer dan 20.000 kastelen. Heerlijk om met al dat culturele schoon om je heen even een pauze te nemen! 

Rustplaatsen v.l.n.r.: Am Kahlberg West, Algemene Rustplaats. 

Italië
‘Il bel paese’, ofwel ‘het mooie land’ in het Italiaans zoals het vaak wordt genoemd. Niet alleen is het een heel mooi land, het is ook nog eens de perfecte bestemming voor een autovakantie. In ongeveer 10 uur sta je over de grens en kun je genieten van de Italiaanse omgeving. Als je bijvoorbeeld meer richting het zuiden gaat dan is het nog wel fijn om even te stoppen, de ‘rustplekken’ in Italië zijn vaak kleine restaurantjes langs de snelweg, bijvoorbeeld een pizza-keten. Per jaar komen in Italië ongeveer 45 miljoen toeristen. Dit is echt enorm veel en de drukte is in de zomer het grootst, gelukkig is Italië ook in de winter een plaatje!

Rustplaatsen v.l.n.r.: Val di Sona Est, Campagnola Est

Oostenrijk & Zwitserland
Of je nou in de zomer of voor de wintersport naar een van deze landen gaat, ze hebben beide genoeg te bieden op het gebied van een stopplek. In Zwitserland zie je net als in Italië vaak een klein restaurantje tussen de bomen terwijl in Oostenrijk de rustplekken veel groter zijn opgezet. Op die plekken is veel plek voor auto’s of vrachtwagens, máár net zoals op onderstaande foto (links onder) is vaak het uitzicht bij deze plekken echt héél mooi! Wij weten wel waar we ons buikje volstoppen. Vergeet geen vignet te kopen als je door Zwitserland rijdt, dit is verplicht op de tolwegen. Je kan ze gewoon in Nederland kopen en al op je voorruit plakken! In de routeplanner van Breakzy staan al heel veel leuke stopplekken, maar heb je een uniek plekje gezien? Willen wij weten!

Wist je dat je in Zwitserland bijna overal één nacht gratis mag wildkamperen, dat is toch super tof! Fijne reis.

Rustplaatsen v.l.n.r.: Hainbach Süd, Lido da Elio

In bovenstaande blog hebben wij geen specifieke route aangehouden, uit ieder land hebben we een aantal leuke plekjes gepikt. We zijn altijd benieuwd naar de ervaring van onze gebruikers, dus installeer de routeplanner en ga ‘uitgerust’ op autovakantie! Van alle stopplekken in Europa hebben we de meeste ‘rustplekken’, logisch ook want die kom je in ieder land heel veel tegen! Download de app in de playstore (Android) en laat je vakantie onderweg al beginnen! De app is binnenkort beschikbaar voor iPhone. 

De fijnste rustplaatsen in Europa

Laat Breakzy vooraf je overnachting uitzoeken

Je vakantie is geboekt, maar je moet er nog wel ‘even’ naartoe rijden. Zo’n lange trip wil je misschien niet in één dag rijden. Dan heb je dus nog een overnachting onderweg nodig. Voor je het weet, ben je een paar uur verder met zoeken en zie je door de bomen het bos niet meer. Dat ene hotel zag er heel leuk uit, maar heeft geen familiekamers. Dat appartement heeft wel genoeg kamers, maar daarvoor moet je nog 20 kilometer omrijden. Dit kan ook anders! Geef je wensen door aan Breakzy of neem contact met ons op via Whatsapp. en wij nemen het zoekwerk van je over! Je krijgt de top 3 beschikbare overnachtingen langs je route, gebaseerd op jouw persoonlijke wensen en gezelschap. Als extra krijg je ook nog de leukste weetjes over de landen waar je doorheen rijdt en spelletjes voor in de auto.

Aparthotel Los Dragos del Sur