« Terug naar het blogoverzicht
Een lange autorit met kinderen, Breakzy tipt!

tips voor kinderen onderweg

Ik zie, ik zie wat jij niet het ziet en het is… een overvolle auto, verveelde kinderen en gestreste ouders. Vaak begint een (auto) vakantie pas op het moment dat de bestemming bereikt is, de af te leggen kilometers worden namelijk vaak niet als ‘onbezorgd’ gezien. Toch kan dat anders! Onze routeplanner zorgt niet alleen voor talloze stopplekken langs de snelweg, maar doormiddel van blogs houden we je ook op de hoogte van handige tips en kun je inspiratie op doen voor leuke routes. Daarnaast is er ook de webshop met leuke ‘tools’ voor onderweg en hebben we gratis leuke autospelletjes voor de achterbank. Laat de vakantie maar beginnen!

Zijn we er bijna?
Een autoritje naar de supermarkt kan voor kinderen al te lang zijn, laat staan als de rit nog 50 keer zo lang duurt. Wij van Breakzy willen het daarom voor kinderen zo leuk mogelijk maken en dat hoeft écht niet altijd met een tablet. Om de zoveel kilometer een ander (klein) cadeautje geeft kinderen een moment om naar uit te kijken. Bijvoorbeeld door af te spreken dat er bij iedere ‘tankstop’ iets nieuws in de zak zit. Laat ze voor het nieuwe cadeautje even uitrazen terwijl de tank wordt volgegooid en zodra de route hervat wordt is het; cadeau time!

Nu is het tussen alle vakantiestress door misschien niet zo heel handig als je nog op zoek moet naar allerlei kleine cadeautjes, bij Breakzy snappen we dat. We hebben in onze webshop allerlei cadeautjes voor de leeftijden van 2 t/m 12  in een ‘grote of kleine’ zak. Kies jongen of meisje, leeftijd en geef eventueel je voorkeur voor een cadeau door. Wij pakken de cadeautjes leuk voor je in en binnen 2 (werk) dagen staat die zak naast je op weg naar de vakantie. Zo, dat is al een zorg minder!

Ik moet plassen!
Een koelbox vol met proviand, fijn als je onderweg even wil picknicken; nog fijner wij hebben een tof exemplaar in de webshop. Het enige vervelende bij al die lekkere drankjes is dat iedereen ook vaker moet plassen. Nu mag je in uiterste nood langs de vangrail stoppen voor een snelle stop, máár het is veel gemakkelijker als je in een handomdraai kan zien hoe lang het nog duurt tot de volgende stop. In de routeplanner zijn verschillende categorieën en faciliteiten opgenomen waar je op kunt filteren. Denk bijvoorbeeld aan een tankstop of een picknickplaats met (schone)toiletten. Met de ‘in de buurt’ functie (Android) zie je snel en overzichtelijk waar je de volgende sanitaire stop kunt maken óf waar je bijvoorbeeld dichtbij een speeltuin vindt.

Naast stopplekken met gewone toiletten is Breakzy sinds een aantal weken trotse partner van 2theloo, die hebben dus echt de allerleukste toiletten, belangrijker nog; ze zijn schoon! Stoppen dus lekker bij een tankstation met 2theloo toiletten en laat die hurktoiletten maar heel snel achter je!

Ik heb een potje met vet…
Je kunt onderweg natuurlijk eindeloos liedjes als; ”ik heb een potje met vet” en ”we zijn er bijna” blijven zingen maar na verloop van tijd zijn die niet meer zo leuk. Nu kun je kiezen voor een leuke cd met zomerliedjes, maar bij Breakzy kiezen wij voor ‘ieder zijn eigen geluid’. Ook al zeiden we net dat er genoeg tof vermaak is voor de achterbank buiten een tablet, zijn ze toch wel heel fijn als iedereen zijn eigen liedjes wil luisteren. Vandaar dat wij in onze webshop allerlei muziek producten hebben om die lange autoreis een ander geluid te geven.

Een koptelefoon, muziekboxje, of muziekverdeler, we hebben aan alle mogelijkheden gedacht. Met de muziekverdeler kan er op 1 apparaat met 2 hoofdtelefoons naar hetzelfde nummer geluisterd worden, zo hoef je nooit meer met maar 1 oortje te luisteren. Om alle apparaten ook nog op te laden hebben we een ‘autolader‘ in de webshop die steek je in de aansteker van je auto en je kan dan heel gemakkelijk 2 apparaten tegelijk opladen. Tipje: als je een lange snoer gebruikt, hoef je niet meer zonder je favoriete muziek.

Ik ga op vakantie en neem mee..
Als je met het vliegtuig op vakantie gaat mag je vaak maximaal 20 kilo per persoon meenemen, dit lijkt vaak te weinig maar hé het is wel prettig want zo neem je nooit te veel mee. Maar wij nemen graag teveel mee en dat geeft ons nóg een reden om te kiezen voor een autovakantie. Alles kan mee en de wagen is tot de nok toe volgeladen! De achterbak probeer je onderweg zo lang mogelijk dicht te houden, alle spullen die je nodig hebt wil je toch het liefst bij de hand hebben. Speciaal voor de achterbank hebben wij een opbergzak waar alle spulletjes die ze tijdens de reis nodig hebben in kunnen. En wat fijn is; de zak kan door de verstelbare gesp aan iedere voorstoel worden gehangen. Zo hebben ze hun, ja toch weer die tablet, snoepjes, drinken, auto bingo en koptelefoon dichtbij maar zijn ze ook zo weer opgeborgen als je kids (heel misschien) even hun ogen dicht doen! Tipje: een leuk spelletje om even wat kilometers te maken zonder tussendoor te stoppen; speel met je kinderen ‘wie het langst stil kan zijn’ en de kans is groot dat ze in slaap vallen! Geniet van de rust en zet even lekker je eigen hitjes op!


Dat lust ik niet hoor…
Wij, typische Nederlanders verheugen ons ieder jaar op de lekkere Franse Orangina, máár als we onderweg in het buitenland een broodje halen blijkt toch al snel dat we niet alle keukens even lekker vinden. Dus zeggen wij; neem je eigen pot pindakaas en hagelslag mee, koop een vers stokbrood (tja, die zijn dan wel weer heel lekker) en picknicken maar! Nu kan je snel tussen het tanken een broodje nemen, maar als je met een van onze filters een ‘groene’ locatie zoekt dan picknick je lekker op het gras. Wij hebben in onze webshop 2 verschillende, hele leuke picknickdekens! Eentje is grijs gestreept en de andere is donkerblauw met roze flamingo’s, houden wij van! De deken is waterbestendig aan de onderkant en lekker zacht aan de bovenkant. De dekens zijn heel groot zodat je met de hele familie of je vrienden kan genieten van een tussenstop!

Je kan er ook voor kiezen om van het ontbijt een picknick-tussenstop te maken, als je ’s ochtends vroeg of zelfs ’s nacht al gaat rijden dan slaapt je kroost hopelijk nog een paar uurtjes, als ze wakker worden is het tijd voor een picknick óver de grens, die eerste kilometers gingen nog nooit zo snel!

Plan je route via de website, bemachtig je vakantie uitrusting in de webshop en laat de vakantie beginnen! Android telefoon? Download de gratis app! iPhone? Binnenkort beschikbaar!


OOK LEUK: