« Terug naar het blogoverzicht
5 leuke speeltuinen richting Italië

Hebben jullie een vakantie richting Italië gepland en zie je een beetje op tegen een lange autorit met de kinderen? Stop onderweg dan eens één van de 5 leuke speeltuinen richting Italië. We hebben 5 leuke speeltuinen geselecteerd richting Italië vanuit Utrecht. Het ligt eraan welke route je rijdt, wat de handigste speeltuin voor jou is. Voor welke kies jij? Laat het ons weten in een reactie.

Landgasthof Schutterzeller Mühle

Is er na 4 uur rijden even behoefte aan een koffie- of lunchpauze? Bij Landgasthof Schutterzeller Mühle kun je neerstrijken op het terras. Het restaurant is gevestigd in een omgebouwde traditionele korenmolen. Ze serveren er gerechten uit de regio. Zo kom je al lekker in de vakantiesfeer, terwijl je misschien nog best een stukje moet rijden. Bij het restaurant zit een grote speeltuin. Het terras geeft uitzicht op de speeltoestellen, zo kunnen de kinderen lekker hun gang gaan terwijl jullie even uit rusten. Hoe kan je beter je vakantie beginnen dan direct met een speeltuin richting Italië?

Neuried, Duitsland
tussenstops naar Italië

Seepark Freiburg

Na een rit van 500 kilometer is het wel tijd voor een pauze, waar iedereen in de auto even de benen kan strekken. Vlak voor de grens van Zwitserland, in de buurt van Freiburg heb je op 10 minuten afstand van de A5 Seepark Freiburg. Dit 35 hectare grote groene park is gelegen aan het water met onder andere een Japanse tuin, speeltuinen, een uitkijktoren, een loopbrug en je kunt er een bootje huren waar je met mooi weer op het water kunt genieten van een pauze. In het park zijn diverse bankjes en picknicktafels voor een lunch in de buitenlucht. Een mooie tussenstop voor het hele gezin!

Freiburg im Breisgau, Duitsland

Stiftung Tierpark Weihermätteli

Net over de grens van Zwitserland, in de regio Basel, is het veelbezochte recreatiepark Weihermätteli. Het park heeft een kinderboerderij en speeltuin. De verscheidenheid aan dieren is net zo indrukwekkend als het aangelegde park aan de rand van het bos. Maak een wandeling, ontspan en geniet even van de frisse lucht voor je weer de auto in moet. Het park is een aanrader voor jong en oud. Makkelijk bereikbaar vanaf de A22.

Liestal, Zwitserland
Kind-zwembad

Freizeitland Geiselwind

Heb je besloten om over München naar Italië te rijden? Net na Würzburg, richting Neurenberg zit attractiepark Geiselwind. Dit park heeft diverse attracties voor kleine kinderen, maar ook achtbanen. Het park lijkt op een ouderwetse kermis en is daarmee heel sfeervol. Bij het attractiepark zit ook een dierenpark. De moeite waard om eens te genieten van een langere pauze.

Geiselwind, Duitsland

Aquatico Reggio Emilia

Een goede eerste pauze op de tweede reisdag kan waterpark Reggio Emilia zijn. Het park is gevestigd in de buurt van Bologna. Dit waterpark heeft verschillende glijbanen, zwembaden en plekken om te zonnen. Er is ook een voetbalveld, beachvolleybalnet en genoeg plek om te picknicken. Een veel grotere en uitgebreidere speeltuin richting Italië vind je niet! Gezinnen mogen met korting naar binnen.

 Reggio Emilia, Italië

Deze route gaat via Duitsland. Ga je over Frankrijk? Kijk in onze routeplanner en filter op speeltin voor nog meer leuke stops! Je kunt ook gratis de app downloaden.

Laat je inspireren...