« Terug naar het blogoverzicht
5 leuke speeltuinen richting Italië

Op vakantie naar Italië en zie je een beetje op tegen een lange autorit met de kinderen? Stop onderweg dan eens één van de vijf leuke speeltuinen richting Italië. We hebben vijf leuke speeltuinen geselecteerd op verschillende routes.

Landgasthof Schutterzeller Mühle

Is er na vier uur rijden behoefte aan een koffie- of lunchpauze? Bij Landgasthof Schutterzeller Mühle kun je neerstrijken op het terras. Het restaurant is gevestigd in een omgebouwde traditionele korenmolen en serveert regionale gerechten. Zo kom je al lekker in de vakantiesfeer, terwijl je misschien nog best een stukje moet rijden. Bij het restaurant zit een grote speeltuin. Het terras heeft uitzicht op de speeltoestellen, zo kunnen de kinderen lekker hun gang gaan terwijl terwijl je ze in de gaten houdt.

Neuried, Duitsland
tussenstops naar Italië

Seepark Freiburg

Na een rit van 500 kilometer is het wel tijd voor een pauze om de beentjes te strekken. Vlak voor de grens van Zwitserland, in de buurt van Freiburg heb je op tien minuten afstand van de A5 Seepark Freiburg. Dit 35 hectare grote, groene park ligt aan het water met onder andere een Japanse tuin, speeltuinen, een uitkijktoren, een loopbrug en je kunt er zelfs een bootje huren. In het park zijn diverse bankjes en picknicktafels voor een lunch in de buitenlucht. 

Freiburg im Breisgau, Duitsland

Stiftung Tierpark Weihermätteli

Net over de grens van Zwitserland, in de regio Basel, is het drukbezochte recreatiepark Weihermätteli. Het park heeft een kinderboerderij en speeltuin. De verscheidenheid aan dieren is net zo indrukwekkend als het aangelegde park aan de rand van het bos. Maak een wandeling, ontspan en geniet even van de frisse lucht voor je weer de auto in moet. Het park is een aanrader voor jong en oud en makkelijk bereikbaar vanaf de A22.

Liestal, Zwitserland
Kind-zwembad

Freizeitland Geiselwind

Heb je besloten om over München naar Italië te rijden? Net na Würzburg, richting Neurenberg zit attractiepark Geiselwind. Dit park heeft diverse attracties voor kleine kinderen, maar ook achtbanen. Het park lijkt op een ouderwetse kermis en is daarmee heel sfeervol. Er is ook een dierenpark. De moeite waard om eens te genieten van een langere pauze.

Geiselwind, Duitsland

Aquatico Reggio Emilia

Een goede eerste pauze op de tweede reisdag is waterpark Reggio Emilia, in de buurt van Bologna. Er zijn verschillende glijbanen, zwembaden en plekken om te zonnen, en ook een voetbalveld, beachvolleybalnet en genoeg plek om te picknicken. Een veel grotere en uitgebreidere speeltuin richting Italië vind je niet! Gezinnen mogen met korting naar binnen.

 Reggio Emilia, Italië

Deze route gaat via Duitsland. Ga je over Frankrijk? Kijk in onze routeplanner en filter op speeltuin voor nog meer leuke stops! Je kunt ook gratis de app downloaden.

Laat je inspireren...

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!