« Terug naar het blogoverzicht
via Parijs naar Languedoc-Roussillon

Algemeen

Op deze route kom je het geweldige Viaduc de Millau tegen, het hoogste viaduct ter wereld. Dat sla je toch niet over?! De panoramische uitzichten vanaf het viaduct zijn heel bijzonder. Bezoek het informatiecentrum wanneer je meer wil weten over de achtergrond en de bouw van dit viaduct. Even buiten Millau is onder het viaduct een informatiecentrum met een uitkijkpunt, een expositie en de mogelijkheid om de hoogste pijler P2 van binnen te bekijken. Aan de noordzijde van het viaduct is bij de A75 een stopplaats die ook te bereiken is vanaf Millau. Daar vind je een mooi wandelpad naar boven van waar je op het viaduct neerkijkt. Ook kun je het viaduct van de zijkant bekijken vanaf de andere kant van de parkeerplaats.

Praktisch

Wanneer je, komend vanuit de richting Antwerpen of Brussel, in de richting Lyon wilt rijden, dan kun je het beste ongeveer 40 kilometer voorbij Lille de A26 richting Dijon/Lyon nemen. Daarmee mijd je het drukke verkeer rondom Parijs.

Heb je de tijd en wil je zoveel mogelijk snelweg vermijden? Kies dan vanaf Lyon voor de Route Nationale. Rijd van Lyon tot Montélimar via de N7. In Montélimar vervolg je de N7 tot in Bagnols-sue-Cèze, maar daar verlaat je de weg en kies je voor de N580 naar Avignon. De afstand van Lyon tot Perpignan bedraagt 510 kilometer. Dit kan op één dag afgelegd worden als je stops vrij kort zijn. De route is volledig tolvrij en een milieuvignet is niet nodig als je geen grote steden gaat bezoeken.

  • Afstand

    Afstand Utrecht - Montpellier: 1165 kilometer | Afstand Utrecht - Perpignan: 1310 kilometer

  • Kosten tol Vanaf €70,-

    Tol Utrecht - Montpellier: € 70,- | Tol Utrecht - Perpignan: € 74,-

Leuke stops onderweg

Ben je net op weg, maar wil je de reis in korte etappes afleggen? Stop dan zeker even in de geweldige stad Rijssel, ofwel Lille. Deze stad die ook wel het Antwerpen van Frankrijk wordt genoemd, is een historische stad met een bruisend centrum. Je vindt hier veel barretjes, restaurant en bijzondere winkeltjes. Verken vooral de kleine straatjes; deze zitten namelijk vol met verrassingen en zo ontwijk je een beetje de drukte. Naast dit oude centrum met kathedraal en citadel, is er ook een moderne zakenwijk. Normaal zou je dit links kunnen laten liggen, maar niet als je van shoppen houdt! In Euralille ligt namelijk een groot winkelcentrum dat bestaat uit een hypermarché van Carrefour en ongeveer 120 kleinere winkels. Ze hebben er ook prachtige musea; Palais des Beaux-Arts de Lille ofwel Museum voor Schone Kunsten waar verschillende stijlen en periodes aan bod komen of het Natuurhistorisch museum Musée d’Histoire Naturelle de Lille.

Troyes ligt in het zuidelijke deel van de Champagne streek. Je kunt hier onder andere in het centrum shoppen en wat eten. Naast het centrum heeft Troyes verschillende kerken in de stad, die zeker het bezoeken waard zijn. Troyes bezoek je voor zijn talrijke en goed bewaard gebleven vakwerkhuizen. Aan de rand van Troyes heb je dan twee grote outletcentra, de grootste van Frankrijk, Troyes is bovendien de eerste stad waar er outletwinkels geopend werden. Mocht je de stad bekijken vanuit de lucht dan zou je zien dat die in de vorm van een champagnekurk is gebouwd! Weliswaar puur toevallig door de loop van de waterwegen, maar een grappig weetje toch?

Dit pareltje zou je vast voorbij rijden zonder onze tip, maar het is echt een stop waard, zeker als je trek hebt in een echte Franse pannenkoek! Charroux is een schattig en piepklein oud dorp vlak langs de autoroute. In het centraal gelegen middeleeuwse dorpshuis is een crêperie te vinden. Op het bijbehorende terras is het heerlijk vertoeven. Verder zijn er nog een paar cafeetjes en er is ook een fabriekje/winkel met ambachtelijke oliën en mosterd.

Lac de Virlay. Op slechts 7 minuten rijden van snelweg A71 ligt het meer ‘Lac de Virlay’. Je kan het hele meer rondwandelen, lekker picknicken of spelen in de speeltuin bij de camperplaats. Op het meer wordt veel aan watersport gedaan. Je kan er bijvoorbeeld waterfietsen en kano’s huren of leren zeilen. Op de camperplaats kan je met je camper gratis overnachten. Restaurants en supermarkt zijn op loopafstand. De coördinaten van deze stop brengen je naar de camperplaats en parkeerplaats, naast de speeltuin en het meer.

De route Utrecht, Parijs, Languedoc heeft in onze planner ruim 400 stopplekken! Dus met welk gezelschap je ook op reis bent, je vindt altijd wel een stopplek die bij je past!