« Terug naar het blogoverzicht
Via Parijs naar de Languedoc-Roussillon

Praktisch

Wanneer je op weg bent naar Zuid-Frankrijk vanuit de richting Antwerpen of Brussel, dan kun je het beste ongeveer veertig kilometer voorbij Lille de A26 richting Dijon/Lyon nemen. Daarmee vermijd je het drukke verkeer rondom Parijs.

Heb je de tijd en wil je zoveel mogelijk snelweg omzeilen? Kies dan vanaf Lyon voor de Route Nationale. Rijd van Lyon tot Montélimar via de N7. In Montélimar vervolg je de N7 tot in Bagnols-sue-Cèze, maar daar verlaat je de weg en kies je voor de N580 naar Avignon. De afstand van Lyon tot Perpignan bedraagt 510 kilometer. Dit kan op één dag afgelegd worden als je alleen kort stopt. De route is volledig tolvrij en een milieu-vignet is niet nodig als je geen grote steden gaat bezoeken.

  • Afstand

    Afstand Utrecht - Montpellier: 1165 kilometer | Afstand Utrecht - Perpignan: 1310 kilometer

  • Kosten tol Vanaf €78,-

    Tol Utrecht - Montpellier: € 78,- | Tol Utrecht - Perpignan: € 83,-

Leuke stops onderweg

Ben je net op weg, maar wil je geen mooie plaatsen overslaan? Stop dan zeker even in Lille (Rijsel), een historische stad in Noord-Frankrijk met een bruisend centrum. Je vindt hier veel barretjes, restaurants en bijzondere winkels. Verken vooral de kleine straatjes; die zitten vol verrassingen en zo ontwijk je een beetje de drukte. Naast het oude centrum met kathedraal en citadel, is er ook een moderne zakenwijk. Normaal zou je dit links kunnen laten liggen, maar niet als je van shoppen houdt! Euralille heefteen megagroot winkelcentrum dat bestaat uit een hypermarché van Carrefour en ruim honderd kleinere winkels. Ze hebben er ook prachtige musea, waaronder het Palais des Beaux-Arts de Lille oftewel het Museum voor Schone Kunsten en het Natuurhistorisch museum Musée d’Histoire Naturelle de Lille.

via Parijs naar Languedoc-Roussillon
Rijsel

Troyes ligt in het zuidelijke deel van de Champagnestreek. Naast een gezellig centrum voor een hapje en een drankje, heeft Troyes verschillende kerken die zeker het bezoeken waard zijn en talrijke oude vakwerkhuizen. Aan de rand van Troyes vind je twee grote outletcentra, de grootste van Frankrijk. Troyes is bovendien de eerste stad waar er outletwinkels geopend werden. Vanuit de lucht bezien, is de stad in de vorm van een champagnekurk gebouwd. Weliswaar puur toeval door de ligging van de waterwegen, maar een leuk weetje!

Troyes

Activiteiten in de Champagnestreek:

Op slechts twaalf minuten rijden van de snelweg A75 ligt Prieuré Saint-Michel de Grandmont. Dit is een oud klooster in de orde van Grandmont dat op het grondgebied van de gemeente Saint-Privat ligt. Het klooster stamt uit de twaalfde en dertiende eeuw en is gebouwd in Romaanse stijl. Ook is dit historische monument het enige dat bewaard is gebleven. Ga terug in de tijd en ontdek de bijzondere geschiedenis van onze voorouders.

Soumont

Dit pareltje zou je vast zo voorbijrijden, maar het is echt een stop waard, zeker als je wel een echte Franse pannenkoek lust! Charroux is een schattig en piepklein oud dorp vlak langs de autoroute. In het centraal gelegen middeleeuwse dorpshuis is een crêperie te vinden en op het bijbehorende terras is het heerlijk toeven. Verder zijn er nog een paar cafeetjes en er is ook een fabriekje/winkel met ambachtelijke oliën en mosterd.

Charroux

Eén van de mooiste groene zones rond Clermont-Ferrand vind je hier in Parc Bargoin. Dit schitterende park werd in de negentiende eeuw gekocht door Jean-Baptiste Bargoin, met als indrukwekkend eerbetoon aan zijn overleden zoons de Deux-Frères-Toren. Hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht. Naast de toren is het park heerlijk om een rondje te wandelen en lekker tot rust te komen. 

Chamalières

Ook leuk in Clermont-Ferrand

De route Utrecht, Parijs, Languedoc heeft in onze planner ruim 400 stopplekken! Dus met welk gezelschap je ook op reis bent, je vindt altijd wel een stopplek die bij je past!

Algemene weetjes

Op deze route kom je het geweldige Viaduc de Millau tegen, het hoogste viaduct ter wereld. De panoramische uitzichten vanaf het viaduct zijn heel bijzonder. Bezoek het informatiecentrum wanneer je meer wil weten over de achtergrond en de bouw ervan. Even buiten Millau is onder het viaduct een informatiecentrum met een uitkijkpunt, een expositie en de mogelijkheid om de hoogste pijler P2 van binnen te bekijken. Aan de noordzijde is bij de A75 een stopplaats die ook te bereiken is vanaf Millau. Daar ligt een mooi wandelpad naar boven van waar je op het viaduct neerkijkt. 

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!