« Terug naar het blogoverzicht
4x Route in de Gorges du Verdon

Minimaal één route in de Gorges du Verdon móet je echt rijden als je hier op vakantie bent, maar het best doe je ze allemaal. Deze vier routes zijn heel verschillend en doen allemaal andere hoogtepunten in én net buiten de Gorges du Verdon aan.

Lavendel

Lavendel, honing, wijn en olijfolie: een rondje ambachtelijk Verdon

Wil je de lokale charme van de Gorges du Verdon ontdekken? Deze route in de Gorges du Verdon leidt je langs diverse lokale bedrijfjes waar je lavendelproducten, lokale honing, wijn, olijfolie en nog veel meer kunt ruiken, proeven en kopen.

Routedetails:

Riez – Valensole – Lavendelmuseum – Payan Olivier – Wijndomein Château Rousset –Domaine Les Grandes Marges – Maison Durandeu in Gréoux-les-Bains – Allemagne-en-Provence – Montagnac-Montpezat – Riez

De bekendste route van de Gorges du Verdon: Route des Crêtes

De Route des Crêtes mag je eigenlijk niet missen als je in de Gorges du Verdon bent. Nou oké, als je hoogtevrees hebt, is dit misschien niet de beste route, maar mooi is de route wel! De kronkelweg brengt je van het ene naar het andere adembenemende uitkijkpunt. Lang in kilometers is deze route niet, maar wil je optimaal genieten van de Gorges du Verdon, trek er dan de hele dag voor uit!

Belvedere de Trescaire Haut in de Gorges du Verdon

Routedetails:

La Palud-sur-Verdon – Route des Crêtes – La Palud-sur-Verdon

Weg van de massa: Dagtrip langs de Gorges du Daluis en Gorges du Cians

Deze route laat je juist niet dé highlights van de Gorges du Verdon zien, maar dat betekent niet dat deze route minder mooi is dan de andere. Je gaat weg van de massa met deze dagtrip langs de prachtige rotsformaties van Gorges du Daluis en Gorges du Cians en door middeleeuwse dorpjes, maar ook voor actievelingen heeft de route genoeg te bieden in de vorm van wandelen, hiken, klimmen en abseilen.

Uitkijkpunt Gorges de Daluis

Routedetails:

Castellane – Saint-Julien-du-Verdon – Les Grès d’Annot – Gorges de Daluis – Guillaumes – Beuil – Gorges du Cians – Entrevaux – Castellane

Langs de hoogtepunten van de Gorges du Verdon

Uitkijkpunt in de Gorges du Verdon

Routedetails:

Castellane – La Palud-sur-Verdon – Moustiers-Sainte-Marie  – Lac de Sainte-Croix – Aiguines – Trigance – Castellane

Toeristisch? Zeker! Maar met een reden natuurlijk. Deze route in de Gorges du Verdon leidt je dan langs alle hoogtepunten (vaak letterlijk hoog!) in dit prachtige gebied. Deze route móet je rijden als je op vakantie bent in de Gorges du Verdon. Je rijdt via pittoreske plaatsjes, over de beroemde brug bij Lac de Sainte-Croix en langs tal van duizelingwekkend mooie uitgangspunten. Doen dus!

Meer inspiratie...

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!