« Terug naar het blogoverzicht
5 x de mooiste stranden van Tenerife

Stranden van Tenerife

We hebben de mooiste stranden van Tenerife voor je verzameld. Want om eerlijk te zijn, het is een eiland dus dat zijn er nogal wat! Na het lezen van deze tips heb je onze favorieten op een rijtje. Ben je op zoek naar meer informatie over Tenerife? Alles over Tenerife vind je via de knop hierboven ‘terug naar Tenerife’! Niet vergeten te smeren 😉

Playa Jardin

Ben je op één van de Canarische eilanden, dan zal je overal de invloed van de bekende kunstenaar César Manrique tegenkomen. Manriques ontwerpen zijn altijd in harmonie met de natuur, alsof zijn kunst, zijn ontwerp daar simpelweg thuishoort. Zo ook hier in de noordelijke badplaats Puerto de la Cruz. Via een prachtig aangelegde botanische tuin vol watervallen en lokale plantensoorten bereik je het strand Playa Jardin. Hier geen goudgeel Sahara-zand, maar donker lavazand, een mooi contrast met de tuin erachter. Playa Jardin bestaat uit drie baaien, die door een boulevard verbonden worden met de botanische tuin.

Stranden van Tenerife

Playa del Camisón

Als je bij Playa de las Vistas een stukje richting het westen loopt, wandel je zo het goudgele Playa del Camisón op. Dit strand hoort bij de populaire badplaats Playa de las Americas. Het wordt door golfbrekers omringd, waardoor je veilig kunt dobberen op heerlijk kalm water. De rieten parasols geven het strand een lekkere, exotische uitstraling, écht vakantie dus. Met een groot aanbod aan watersportmogelijkheden, restaurantjes en winkeltjes binnen handbereik vermaak je je hier een hele dag.

Playa de la Teresitas

Bijna in het uiterste noordoosten, nog een stukje boven Santa Cruz de Tenerife, ligt het gouden palmbomenstrand Playa de las Teresitas. Locals weten dit strand wel te vinden. Het strand is geschikt voor het hele gezin vanwege het rustige water. Hoge golven kom je hier vanwege de golfbrekers niet tegen. De vele palmbomen zorgen voor wat schaduw op een warme dag. Voor een Canarische maaltijd of een drankje strijk je neer bij één van de strandtentjes op Playa de la Teresitas. Aan het eind van de dag douche je ter plekke al het zand van je af, zodat je fris terug op weg kunt naar je hotel of appartement. Nog zin in een ommetje? Als je de TF-5 westwaarts pakt, ben je zo aan de westelijke kust om daar te genieten van de kleurenpracht van de ondergaande zon. Als dat geen vakantie is!

Stranden van Tenerife

Playa los Guíos / Gigantes

Een strand dat niet mag ontbreken in het rijtje, is dat van Los Guíos. Niet per se het strand is zo bijzonder, maar wel de achtergrond van gigantische kliffen: Los Gigantes. Vanaf het strand torenen de kliffen hoog boven je uit, een adembenemend aanzicht als je ronddobbert in het heldere, met Blauwe Vlag bekroonde, water. Wil je uitzicht op Los Gigantes vanaf 600 meter hoog? Rijd dan naar Mirador Los Gigantes, vlak achter het strand.

Playa del Médano

Surfliefhebbers opgelet! Het prachtige natuurstrand Playa del Médano is een waar paradijs voor windsurfers en alle andere sporten waar je veel wind voor nodig hebt. Het strand bestaat uit vulkanisch zand in allerlei kleuren, van geel tot roodbruin en grijs. Tel daar een spectaculaire achtergrond, de vulkaanberg Montaña Roja, bij op en je snapt waarom ook natuurliefhebbers hier graag komen. Je kan de dag rustig beginnen met een ontbijt op één van de terrasjes aan de promenade of een wandeling langs het strand, dat bekroond is met de Blauwe Vlag. Zin in wat meer actie? Sla dan de beklimming van de Montaña Roja niet over!

Stranden van Tenerife

Ben je op zoek naar een restaurant of accommodatie in Tenerife? In onze app die je gratis kan downloaden (iOS & Android) en in onze planner vind je duizenden tips! Fijne reis, namens Breakzy. 

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!