« Terug naar het blogoverzicht
5 x waarom je nu naar Kroatië wil

Binnenkort een vakantie naar Kroatië op de planning óf is het hoogtijd om die zomervakantie te boeken?! Mocht je nog twijfelen over de eindbestemming; met de Breakzy routeplanner sta je zo in Kroatië en vind je ook nog talloze plekjes die een bezoek waard zijn. Je vindt er niet alleen hele mooie natuur of interessante cultuur, het is er in juli gemiddeld 28 graden en je kan er zowel kamperen als een leuke accommodatie vinden voor hele betaalbare prijzen.

Accommodatie

Bij het kiezen van een leuke bestemming, is de eerste stap vaak; waar gaan we overnachten. In Kroatië zijn zoveel mogelijkheden (kamperen, appartement, hotel) dat het best lastig kiezen is. Interhome.nl maakt dit net even wat makkelijker, je vindt er voor ieder wat wils; of je nou een groot of klein budget hebt met de hele familie of met je partner gaat. Pluspunt: Interhome.nl is gespecialiseerd in vakantiehuizen, dus geen overvol hotel maar lekker je eigen plek! Op de website bieden ze meer dan 4000 verschillende vakantiehuizen aan in Kroatië, hoe makkelijk; je hoeft bijna niet meer zelf na te denken. Begin maar vast met aftellen naar deze fijne vakantie!

Vakantie gepland? Wij geven je de leukste tips die je echt moet doen in Kroatië!

Nationaal park Plitvicemeren

Hebben we na het zien van deze foto iets teveel gezegd over mooie natuur? Nee hé, de Meren van Plitvice vind je in het oosten van Kroatië, en adembenemender dan dit is er bijna niet. Het fijne aan dit park is dat het ingericht is op toerisme, dus tegen een kleine vergoeding sta je op een van de parkeerplaatsen bij de ingang van het park. Ook kun je bij de kassa wat meer informatie krijgen over de wandelroutes, maar wij raden aan gewoon lekker te gaan lopen; verdwalen zal je er echt niet. Mocht een wandeling iets te hoog gegrepen zijn, er varen ook bootjes of stap in het treintje om het park te zien. Via de website kun je je bezoek plannen en meer informatie vinden.

Trogir

Ongeveer 20 kilometer ten zuiden van het bekende plaatsje ‘Split’ vind je de oude havenstad Trogir. Hoewel je in Kroatië misschien eerst denkt dat het leuker is om de bekende plaatsen te zoeken raden wij juist aan de wat minder ontdekte plekken te bezoeken. Naast dat de havenstad meer dan 2000 jaar oud is vind je er niet alleen middeleeuwse straatjes maar ook een gezellige boulevard. Een reservering maken voor een accommodatie in Trogir is in het hoogseizoen wel aan te raden, want steeds meer toeristen ontdekken dit pareltje.

Lijkt een vakantie naar je Kroatië je wel wat maar wil je tegelijkertijd meer van Europa zien? Wist je dat je vanuit Porec met de veerboot binnen 2,5 uur in Venetië bent? Maak er een romantisch tripje van en vaar door de wateren van het prachtige Venetië. Twee vliegen in een klap, er is zoveel meer dan je denkt!

Versmarkten

In Kroatië of voor de Kroaten is het heel normaal om iedere dag ‘vers’ te eten, niet zo gek ook dat je in bijna iedere plaats wel een markt vindt waar je eten een paar uur daarvoor is gevangen of geplukt. Het beste is om eerst even een rondje te lopen op een van de markten, zo kom je er snel achter welke kraampjes het beste zijn. Als je niet op je mondje gevallen bent kan je natuurlijk gewoon vragen aan een van de locals wat zij aanraden. De meesten markten zijn open van 7 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s middags, bespreek bijvoorbeeld de avond van te voren met je gezelschap wat jullie willen halen. Want wij raden aan om lekker op tijd te gaan, voor je het weet is alles uitverkocht.

Game of Thrones

Als je een Game of Thrones fan bent dan zul je ongetwijfeld weten dat grote delen van deze serie zijn opgenomen in Kroatië. Een van de plaatsen die wij aan raden om te bezoeken is ‘Dubrovnik’ of voor vele misschien beter bekend als ‘Kings Landing’. Of je nou wel of niet verzot bent op de serie, Dubrovnik is hoe dan ook de moeite waard om te bezoeken. De haven en de oude stadsmuren of geniet gewoon van het uitzicht! In Kroatië vind je nog veel meer locaties waar delen uit de serie zijn opgenomen, gewoon even googelen en ontdekken!

Wist je dat je best veel geld kan besparen door je hele vakantie zelf te regelen? Bij een pakketreis worden vaak kosten berekend waar wij als toeristen helemaal niets aan hebben. Tip van Breakzy dus; ga deze zomer met de auto op vakantie en regel je eigen accommodatie. Zeker weten dat je meer geld overhoudt om leuke dingen te doen en misschien nog wel fijner; je bent van niemand afhankelijk! Download onze gratis app in de Playstore & Appstore en start je vakantie zodra je thuis de deur dicht trekt!