« Terug naar het blogoverzicht
8 simpele manier om onderweg groenten en fruit te eten

Wil je onderweg gezond eten? Dit zijn acht eenvoudige manieren om groenten en fruit binnen te krijgen als je op reis bent:

1. Gedroogd fruit

Neem gedroogd fruit mee op reis. Je krijgt dan niet de hoeveelheid vocht binnen die je vindt in verse vruchten, maar wel gezonde voedingsstoffen. Denk aan vitamines, mineralen en vele vezels in gedroogde dadels en vijgen.

Kies voor gedroogd fruit zonder toegevoegde suikers, want fruit in droge vorm is al zoet genoeg. Gedroogd fruit bevat naar verhouding zelfs meer natuurlijke suikers dan vers fruit.

Als je aan het afvallen bent en minder koolhydraten wil binnenkrijgen, kun je het beste spaarzaam met gedroogd omgaan.

2. Neem groenten en fruit bij je ontbijt

Een ontbijt is een prima manier om op vakantie groenten en fruit binnen te krijgen. Ben je aan het kamperen of met de caravan weg, dan is de koelbox of koelkast met verse voorraad immers dichtbij.

Verblijf je onderweg in een hotel, dan is er vast een mogelijkheid om vers fruit te krijgen bij je ontbijt. Sommige hotels serveren zelfs groenten bij deze eerste maaltijd van de dag.

Ontbijt je buiten de deur, kijk dan of je een restaurantje kunt vinden dat smoothies serveert. Dat is een gezondere optie dan vers fruitsap, want met een smoothie krijg je ook nog vezels binnen.

Kijk of het restaurant de smoothies maakt van vers fruit en kies bij voorkeur een groene smoothie. Dan krijg je namelijk ook nog groenten binnen en daarmee weer een heleboel gezonde voedingsstoffen. Bijvoorbeeld vitamine K in spinazie en vitamine C in boerenkool.

3. Fruit als tussendoortje

Bij veel tankstations kun je tegenwoordig vers fruit krijgen. Maak goed gebruik van deze mogelijkheid en pak een appel of een banaan mee als je toch gaat tanken. Dan heb je een lekker vers tussendoortje dat ook nog gezond is.

Soms is er bij een tankstation een kleine supermarkt die snackgroenten verkoopt. Neem dan wat snackpaprika’s of komkommers mee voor onderweg. Dat is lekker fris en gezond. Je kunt er eventueel een lekkere dip bij doen om de groenten in te dippen. Let dan wel op of de dip vrij is van suikers, E-nummers en andere minder gezonde stoffen.

Lokale markt

4. Stap een buurtwinkel binnen

Als je tijdens een stedentrip langs een buurtwinkel komt, stap dan even binnen om wat vers fruit en verse groenten in te slaan. Vaak hebben deze winkels specialiteiten uit de streek, waarmee je veel vitamines en mineralen binnenkrijgt. Gezond!

5. Naar de markt

Een markt is gezellig en het is ook een goede mogelijkheid om verse groenten en fruit te kopen. Vaak komen deze producten van kleine boeren en tuinders uit de buurt en zijn ze vers geoogst.

Groenten en fruit die diezelfde ochtend nog geplukt zijn, bevatten nog alle voedingsstoffen. Eet je ze ook diezelfde dag, dan krijg je deze voedingsstoffen dus allemaal binnen. Enjoy!

6. Ga voor diepvries

Kun je onderweg geen vers groenten fruit vinden, kies dan in de supermarkt voor diepvriesvarianten. Deze bevatten vaak nog veel voedingsstoffen omdat ze vers verwerkt zijn.

Groenten en fruit uit blik of pot kun je beter vermijden. Deze bevatten vaak ongezonde toevoegingen, zoals suiker en zout. Ook conserveringsmiddelen kun je vaak in potten en blikken vinden. Deze belasten je lichaam en doen het gezonde effect van groenten en fruit teniet.

7. Fastfood? Salade erbij!

Neem je je toevlucht tot fastfood onderweg, kies dan ook voor een salade. Je kunt dan een kleine portie fastfood nemen. Op deze manier zorg je ervoor dat je maaltijd nog altijd voor het grootste deel uit gezonde groenten bestaat.

8. Voorgerecht

Als je uit eten gaat, kies dan een salade of soep als voorgerecht. Je kunt ook vragen om een extra portie groenten in plaats van friet of aardappels. Dit is ook een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat je onderweg lekker veel groenten binnenkrijgt.

Wil je meer tips voor een gezonde levensstijl? Kijk dan hier voor advies, informatie en recepten.

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!