Zie, ontdek & beleef

De Algarve is dé perfecte combinatie van prachtige natuur, wilde stranden en kleine dorpen aan de westkust. Met zijn stranden wint de Algarve al jaren toonaangevende prijzen, dit is voor veel mensen dan ook de voornaamste reden om hier vakantie te vieren. Maar de Algarve kent nog veel meer moois. De bergen, waar mensen in harmonie met de natuur leven en de Portugese tradities hebben bewaard. De steden, waar overblijfselen van het Arabische verleden te ontdekken zijn. Of de plaatsen Portimão en Albufeira waar dag én nacht wat te beleven is. 

Het allerfijnste slaap je natuurlijk in je eigen bed. Maar de accommodaties in dit rijtje in de Algarve komen echt wel in de buurt van perfectie! Wij zien onszelf hier wel wakker worden!

Wil je een regio écht leren kennen? Dat doe je het beste via de lokale keuken. Zo krijg je een mooi kijkje in de Portugese cultuur en daar mag je ook nog eens je vingers bij af likken. Benieuwd naar wat de Algarve allemaal te bieden heeft? Lees dan gauw verder!

Bezoek de grot van Benagil, proef échte Portugese Port, paraglide over de Atlantische Oceaan en ontdek verborgen plekjes. Voor deze activiteiten betaal je nooit teveel en sla je alle wachtrijen over. Het kijken waard dus. 

Ontsnap aan de drukke toeristische plekken en geniet van de allermooiste kustplaatsen onder de Portugese zon. En die hebben wij hebben al voor je op een rijtje gezet. Makkelijk, want zo weet je meteen wat alle hoogtepunten zijn en hoef je zelf niet urenlang meer te zoeken. 

Met de auto naar de Algarve is misschien wat ver, daarom reizen de meeste mensen met het vliegtuig naar de Algarve. Met één druk op de knop vind je hier jouw vliegticket. Betaal nooit meer teveel en kies de goedkoopste deal. Je neemt je geld ten slotte liever mee op vakantie! Fijne reis.

Rijd met de wind door je haren langs de kust en door de kronkelige straatjes. Dit alles met de zekerheid van Sunny Cars. 

Informatie waar je iets aan hebt!

uur

De gemiddelde vliegduur naar de luchthaven van Lissabon of Faro is 3 uur vanaf Amsterdam. 

°C

De gemiddelde jaarlijkse temperatuur van de Algarve is 17°C. Per jaar kent de regio gemiddeld 300 dagen zon en bijna geen regen. 

uur tijdsverschil

De Algarve heeft een tijdsverschil van 1 uur met Nederland. Het is daar een uurtje vroeger. De valuta in heel Portugal is de Euro, je hoeft je dus niet druk te maken over het wisselen van geld. 

Enjoy the view of the Algarve

the algarve