« Terug naar het blogoverzicht
Beleef de Algarve

Wil je een dagje op pad tijdens je vakantie in de Algarve? Wij hebben leuke tours voor je verzameld, variërend van een hele dag tot een paar uur. Van een boottocht tot paragliding en van wijnproeven tot een quadtour. 

Vanuit Portimão: boottocht naar de grotten van Benagil

Tijdens deze tour ga je de schitterende rotsen van Benagil bezoeken. Vanuit Portimão vaar je langs de kust van de Algarve, een tocht die 2,5 uur duurt. Daarnaast is het niet alleen maar varen, er wordt ook tijd gemaakt om te genieten van het uitzicht, te zwemmen en dolfijnen te spotten. 

Met deze excursie ga je varen tussen de barrière-eilanden van de Ria Formosa voor de kust van Olhão, wat een waar natuurparadijs is. Ook ga je naar het eiland Farol, waar je kunt genieten van een geweldig uitzicht op de Farol Bar en de Santa Maria-vuurtoren. Daarnaast is er onderweg tijd voor een lunch, leuk om dan te stoppen in vissersdorp Culatra. Je kunt hier heerlijk genieten van lokale verse vis in een authentiek restaurant of picknicken op het strand. 

Ontdek de schoonheid van de Algarve op een quad tijdens een spannende excursie door het historische dorp Alte en haar omgeving. Je bewondert de witgekalkte huizen met hun kleurrijke details in het dorpscentrum en gaat vervolgens op weg naar het rustige platteland. Je passeert kleine dorpjes in de buurt van natuurlijke waterbronnen en komt meer te weten over de lokale cultuur, weg van de populaire toeristenoorden.

Je duiktrip begint in het duikcentrum in Lagos. Hier krijg je de volledige duikuitrusting. Zodra je al je spullen hebt, maak je een korte boottocht met je gids naar de duikplekken. Je springt van de boot en volgt je gids door het water. Vervolgens breng je vier uur door in de oceaan, waar je de prachtige onderwaterwereld van de kustlijn gaat bewonderen. Bekijk een verscheidenheid aan onderwater-diersoorten, waaronder inktvissen, zeesterren, zeekomkommers, zeeanemonen, octopussen en veel verschillende vissen.

Neem deel aan een werkelijk unieke ervaring: paragliden over de Atlantische Oceaan en de iconische kust van de Algarve. Hierbij beleef je een luchtvlucht van minstens 20 minuten. Samen met een ervaren piloot heb je geen eerdere training of ervaring nodig om te vliegen en te genieten van het spectaculaire uitzicht over de Portugese kust.

Tussen Silves, Monchique en Lagoa ligt een schitterend familielandgoed, een van de oudste wijngaarden van de Algarve. Hier kan je een rondleiding, wijnproeverij en lunch boeken. De start is onder een 2000 jaar oude boom met uitzicht op de wijnranken. Je krijgt uitleg over de vintage olijfpers en daarna ga je genieten van een eenvoudig maar smakelijk lunchmenu, met bijpassende wijnen per gang. 

Ontdek verschillende soorten walvissen, vogels en andere zeedieren tijdens deze boottour op de Atlantische Oceaan. Bewonder vanaf het water het uitzicht op de Barrier Islands en de moerassen. Spot wilde dieren als dolfijnen, walvissen en bruinvissen. Als je geluk hebt, kom je misschien een groep orka’s of vinvissen tegen!

Daarnaast beleef de Algarve. Hierdoor ontdek je samen en beleef de Algarve. 

Ook leuk:

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!