« Terug naar het blogoverzicht
Beleef de Algarve

Toe aan een dagje uit tijdens je vakantie in de Algarve? Wij hebben leuke tours voor je verzameld. Variërend van een hele dag tot een paar uurtjes: zo kan je zelf snel en makkelijk beslissen hoe een activiteit er voor jou uit moet zien. Van een boottocht tot paragliding en van wijn proeven tot een quadtour. De Algarve heeft het allemaal!

Tijdens deze tour ga je de schitterende rotsen van Benagil bezoeken. Vanuit Portimão ga je langs de kust van de Algarve, een tocht die 2,5 uur duurt. Natuurlijk is het niet alleen maar varen, er wordt ook tijd gemaakt om te genieten van het uitzicht, te zwemmen en dolfijnen te spotten. Op en top genieten! 

Vanaf €21,- per persoon

Tijdens deze excursie ga je varen tussen de barrière-eilanden van de Ria Formosa voor de kust van Olhão, wat werkelijk een waar natuurparadijs is. Ook ga je naar het eiland Farol, waar je kunt genieten van een geweldig uitzicht op de Farol Bar en de Santa Maria-vuurtoren. Natuurlijk is er onderweg tijd voor een lunch, leuk is het om dan te stoppen in vissersdorp Culatra. Je kunt hier heerlijk genieten van lokale verse vis in een authentiek restaurant of picknicken op het strand. 

Vanaf €20,- per persoon

Ontdek verschillende soorten walvisachtigen, vogels en ander zeeleven op deze spannende ervaring in de Algarve. Vanuit Faro verlaat je het natuurpark Ria Formosa richting de Atlantische Oceaan. Bewonder het uitzicht op de Barrier Islands (Deserta en Culatra) of de moerassen terwijl je naar de kustlijn vaart. Zodra je het water bereikt, spot je wilde dieren zoals dolfijnen, walvissen en bruinvissen, en als je geluk hebt, kom je misschien een groep van orka’s of vinvissen tegen.

De tour begint met het ophalen van je hotel in Algarve en gaat naar Nave do Barão voor een veiligheidsbriefing en introductiesessie. Als je eenmaal alle benodigde apparatuur en kennis hebt die je nodig hebt voor de rit, is het tijd om de wegen op te gaan waar het echte avontuur begint. Rijd over verschillende terreinen, zoals grindwegen, bergpaden en steile beklimmingen, langs een aantal dorpen die letterlijk op tijd zijn gestopt. Bewonder de oude architectuur en authentieke charme van elk dorp en bewonder enkele van de meest spectaculaire uitzichten die de Algarve te bieden heeft.

Vanaf €140,- per groep

Neem deel aan een werkelijk unieke ervaring terwijl je over de wateren van de Middellandse Zee en de iconische kust van de Algarve paraglide, waarbij je 20-25 minuten luchtvlucht beleeft. Met de hulp van een ervaren piloot heb je geen eerdere training of ervaring nodig om over te vliegen en te genieten van het spectaculaire uitzicht voor de Portugese kust.

Vanaf €90,- per persoon

Verken de prachtige natuurlijke kustlijn van de West-Algarve per boot en jeep op deze leuke dagtour vanuit Portimão. De tour begint met een bezoek aan het Fort van Santa Catarina in Praia da Rocha, leer van je deskundige gids hoe het fort werd gebouwd om de stad en de nabijgelegen rivier te verdedigen tegen indringers. Vervolgens reis je door het kleine traditionele vissersdorpje Ferragudo en dwaal je door de smalle straatjes om de plaatselijke kerk te bekijken. 

Vanaf €120 per persoon

Je ontdekt de schoonheid van de Algarve met een quad op een spannende excursie door het historische dorp Alte en haar omgeving. Je bewondert de witgekalkte huizen met hun kleurrijke details in het dorpscentrum en gaat vervolgens op weg naar het rustige platteland. Je passeert kleine dorpjes in de buurt van fonteinen en bronnen en ontmoet mensen die voornamelijk van het land leven. Je komt meer te weten over de lokale cultuur weg van de populaire toeristenoorden en krijgt een vriendelijke groet vanaf de weg!

Vanaf €52,50,- per persoon