« Terug naar het blogoverzicht
All inclusive vakantie?

7 x waarom je niet moet gaan

1. Buffetrestaurants

Om maar te beginnen met het buffetrestaurant. Van tevoren denk je ‘lekker makkelijk, we eten gewoon drie keer per dag bij het buffet’. Je hebt geen bijkomende kosten, geen uitzoekwerk en lekker veel keuze. Dus zal het wel goed zijn. Helaas, verkeerd gedacht. Vaak is het eten veel minder goed dan je verwacht, wordt er iedere avond hetzelfde geserveerd, is het eten koud, het is te weinig en ga zo nog maar even door. Nog een ergernis: je moet per sé op bepaalde tijdstippen eten. Als je dus een keer uit wilt slapen, mis je het ontbijt en moet je alsnog buiten de deur gaan eten. Het is veel leuker om een restaurantje buiten de deur op te zoeken, waar je echt kennis maakt met de keuken van het land. Heb je de rest van je vakantie in ieder geval ook geen last van een buikgriep 😉.

2. Drukte, héél veel drukte

All inclusive resorts zijn vaak groot opgezet, wat betekent dat er veel mensen kunnen verblijven in het hotel. Het is er dus druk! In het zwembad, op het zonneterras, in de restaurants en bij de snackbar. Je ging op vakantie voor je rust, toch? In kleinschalige hotels of lokale restaurantjes heb je hier veel minder last van.

3. Je betaalt extra voor gemak

Goedkoper? Er wordt altijd geroepen dat een all inclusive vakantie (waarmee we in deze context een complete pakketreis bedoelen, vlucht + accommodatie) goedkoper is dan het zelf samenstellen van je reis. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn, je moet gewoon goed zoeken en op de juiste momenten boeken. Wist je bijvoorbeeld dat het boeken van vliegtickets op maandag en dinsdag vaak goedkoper is dan bijvoorbeeld in het weekend?

4. Je ziet niks van het land

Je maakt geen contact met de plaatselijke bevolking en ziet nauwelijks iets van het land. Je komt namelijk je resort niet af en dat is zó zonde. Daardoor mis je heel veel mooie natuur, cultuur en gezelligheid. En vraag je om tips in het hotel, dan eindig je vaak in een bus vol toeristen op weg naar de grootste trekpleister. Waar je overigens veel te veel voor betaalt. Hotels en touroperators vragen de hoofdprijs + commissie (komen we weer bij extra betalen voor gemak). Boek je uitstapje gewoon bij een lokale partij, dit scheelt je zo 80% van de prijs. Zorg voor een huurauto en ontdek zo alle mooie pareltjes. 

5. Handdoekjes leggen

Handdoekjes leggen bij het zwembad. Niks zo irritant als mensen die iedere ochtend om 7 uur opstaan om bedjes bezet te houden bij het zwembad en er vervolgens heel de dag niet op liggen… Het blijft iets raars. Toch?

6. Service

Je denkt dat je bij het boeken van een pakketreis ook boekt voor lokale service (reisleiding) en ten allen tijde terug kunt vallen op de klantenservice. Helaas valt dit vaak vies tegen en is die service nergens te bekennen. Boek dus gewoon zelf je reis, dan heb je de touwtjes in handen en word je niet teleurgesteld door een slechte service.

7. Middle of nowhere

All inclusive resorts liggen vaak in the middle of nowhere. Dan kun je dus vaak niet anders dan op of rondom je hotel verblijven, omdat er in de directe omgeving simpelweg niets te doen of te zien is. Wil je dan toch echt iets ondernemen, dan beland je vaak in een bus of taxi. Boek gewoon van tevoren al een auto en een gezellig hotel dat wat meer in de buurt ligt van de bewoonde wereld. 

Breakzy is je kompas, je kennis, je vriend en reisgids. Ga je op vakantie? Wij weten waar je moet slapen en heen moet! Onze reisplanners bladeren door talloze boeken, speuren het hele internet af en gaan graag zelf op reis. Zo verzamelen we speciaal voor jou gratis tips. Zie, ontdek, & bespaar meer tijdens je reis.