« Terug naar het blogoverzicht
Alle ins & outs over Portugal

Alle ins & outs over Portugal

Alle ins & outs over Portugal?! Dan ben je bij Breakzy aan het juiste adres. Lees hieronder aan welke kosten je moet denken, welk klimaat het land kent, het reisadvies én de leukste weetjes over Portugal. Wedden dat je er een aantal nog niet wist? Altijd leuk om meer te weten over het land waar je op vakantie gaat! Fijne vakantie!

Handige cijfers

Portugal is een land waar ieder type reiziger naartoe kan: ga je backpacken en cultuur snuiven of verblijf je liever in een hotel en ga je alle mooie stranden af? Het kan allemaal! Ook is het goede bestemming voor een betaalbare maar toch luxe vakantie. Daar houden we van! Een groot voordeel is dat iedere regio in Portugal geschikt is als vakantiebestemming, vanwege de ligging aan de Atlantische Oceaan. Het land kent toeristische en minder toeristische plekken, maar net waar je naar op zoek bent. Het meeste toerisme vind je in de steden Lissabon en Porto, topbestemmingen voor een stedentrip. 

De Algarve

De Algarve kent allerlei prachtige stranden en is de drukste en meest bekende regio van Portugal. Het binnenland van Portugal kent geen drukke toeristische plekken en is perfect voor een ontdekkingstocht. Dan heb je ook nog de eilanden Madeira en de Azoren, die bekend staan om prachtige natuur, bloeiende landschappen en pittoreske dorpen. Er is in Portugal genoeg om te ontdekken…  

,-
Voor een 'prato do dia' (daghap)
,-
voor een biertje
,60
Voor een espresso
,-
voor een typisch Portugese Cataplana (visgerecht)

*Prijzen zijn een gemiddelde. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend 😉

Alle ins & outs over Portugal

Klimaat

Portugal ligt net als Spanje op het Iberisch schiereiland, toch kent het een ander klimaat. Omdat Portugal aan de Atlantische Oceaan ligt heeft het een wat koeler klimaat dan Spanje, dat is prettig voor mensen die niet tegen extreme warmte kunnen. In de zomermaanden heeft Portugal bijna geen neerslag, je hoeft dus niet bang te zijn voor regen als je in de zomer naar Portugal op vakantie gaat. Tijdens de wintermaanden kun je wel wat neerslag verwachten, met name in het noorden van het land. De temperatuur tijdens de wintermaanden is gemiddeld 18 graden, in de zomermaanden gemiddeld 29 graden. De Algarve heeft de hoogste tempraturen van heel Portugal, ook is de zee temperatuur hier het hoogst, in de zomer is het zeewater 20°C. 

Reisadvies

Op dit moment heeft Portugal geen bijzonder reisadvies qua veiligheid. Je kan er dus prima naartoe! Het land kent een lage criminaliteit, dat uit zich bijvoorbeeld in het feit dat locals hun auto of huis vaak niet eens op slot doen. In de grotere steden moet je wel oppassen voor zakkenrollers, met name in het openbaar vervoer. In de toeristische badplaatsen zul je dit vrijwel nooit meemaken. Portugezen zijn vriendelijke mensen die je graag ontvangen in hun land, ze zullen er alles aan doen je een warm welkom te geven. Om het zekere voor het onzekere te nemen kun je natuurlijk altijd je waardevolle spullen in het hotel (in de kluis) laten.  

Qua natuur veiligheid komen er ieder jaar in Portugal bosbranden voor, zeker in de zomermaanden kunnen deze branden voor grote schade zorgen. Informeer voor je vertrekt over de huidige situatie in Portugal met betrekking tot bosbranden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

De leukste weetjes..

De vijf maaltijd momenten in Portugal

Café da manhã

Het ontbijt in Portugal bestaat meestal alleen uit een sterke kop koffie (bica). Als ze er iets bij eten dan is het een zoet broodje of geroosterd brood (torrada).

Almoço

De lunch wordt uitgebreid gegeten (voor, hoofd en nagerecht) tussen 13:00 en 15:00 uur. 

Lanche

Portugezen eten rond 17.00 uur een aperitief, de lanche genoemd. Een tussendoortje dat bestaat uit een toastje, pasteitje of brood en olijven. Gecombineerd met een heerlijk glaasje Port.

Jantar

Tussen 20:00 en 22:00 uur eten Portugezen hun avondmaal. Voor Portugezen is dit de minst belangrijke maaltijd van de dag. Ze eten iets kleins, zodat ze niet met volle maag naar bed gaan.

Café

Zoals ze de dag beginnen sluiten ze ‘m ook af: koffie! Wordt het een bica (espresso), een meia de leite (warme melk met koffie) of een galão (koffie verkeerd)?

  • Lissabon! De hoofdstad van Portugal kan uiteraard niet ontbreken!
  • Serra da Estrela. Dit grote natuurgebied bevindt zich in het midden van het land.
  • Sintra: een plaats die volgebouwd is met paleizen en kastelen!
  • Het stuwmeer Alqueva, je kunt hier de mooiste sterrenhemel zien!
  • Guarda: de hoogstgelegen stad van Portugal.
  • Porto: het economische hart van Portugal!
  • De Azoren! Die bekend staan om hun bijzondere kerken, pittoreske dorpen, prachtige natuur en rust.
  • Faro: een knusse en authentieke stad die je niet mag overslaan.

Alle ins & outs over Portugal

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!