« Terug naar het blogoverzicht
Alles over Duitsland

Wil je alles weten over Duitsland? Dan ben je bij Breakzy aan het juiste adres! Lees hieronder aan welke kosten je moet denken in Duitsland, leer meer over het klimaat en het reisadvies of ontdek de leukste weetjes over Duitsland. Wedden dat je er een aantal nog niet wist? Met foto’s van de lekkerste specialiteiten waan je jezelf al even in dit fijne land én vergeet onderaan de pagina de handige informatie over Duitsland niet te lezen. Handig om te weten óf leuk voor een quiz tijdens een lange autorit! Fijne reis!

Handige cijfers

In Duitsland liggen de prijzen over het algemeen lager dan in Nederland en zeker in de horeca. Heerlijk toch, als je op vakantie gaat? Natuurlijk liggen de prijzen in toeristengebieden of in het hoogseizoen vaak wat hoger, maar dan nog ben je meestal minder kwijt dan in Nederland. Iedereen kent het wel: een pul bier voor dezelfde of een lagere prijs dan een fluitje in de Nederlandse horeca. Deutschland, wir kommen!

,-
Gemiddeld voor een hoofdgerecht
,70
Voor een metro rit
,-
Voor een Deutsche Bratwurst
,50
Voor een halve liter binnenlands bier
Metro

Klimaat

Het klimaat in Duitsland is vergelijkbaar met Nederland. Ook hier kennen ze een gematigd zeeklimaat, dus de winter zijn relatief mild en de zomers meestal niet extreem warm. In Duitsland wordt het weer minder dan in Nederland beïnvloed door zee, maar lokaal kunnen bergen en heuvels wel een duidelijke invloed hebben op het plaatselijke weer.

Reisadvies

Kerstmarkt-duitsland

Duitsland kent geen bijzondere veiligheidsrisico’s. De risico’s zijn vrijwel hetzelfde als wat je in Nederland gewend bent. Vanwege een aantal geweldsincidenten worden op plekken waar veel mensen samenkomen, zoals bijvoorbeeld kerstmarkten, zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen voor het verhogen van de veiligheid. Ga je op wintersport? Dan moet je altijd alert zijn op lawines. Hou je dus vooral aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten zodat je veilig van je vakantie kan genieten.

Goed voorbereid op reis

De meeste Nederlanders zullen met de auto naar Duitsland afreizen. Tolwegen kent Duitsland (nog steeds) niet, maar houd er wel rekening mee dat je zonder milieusticker bepaalde gebieden, de zogenoemde Umweltzones, met je auto niet in mag. Er is een hele lijst aan steden waar de Umweltzone van kracht is. Zolang je op de snelweg blijft, heb je geen milieusticker nodig, maar eigenlijk kan je die sticker beter gewoon aanschaffen. Je kan nooit vooraf voorspellen of je misschien toch van de snelweg gaat en bovendien is de sticker voor jouw kenteken onbeperkt geldig. Naast de milieusticker zijn ook enkele veiligheidsproducten verplicht als je door Duitsland rijdt. Denk daarbij aan de gevarendriehoek, veiligheidsvesten voor alle passagiers, een verbanddoos en winterbanden onder winterse omstandigheden.

De leukste weetjes..

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, bevindt zich in het noordoosten, op circa 100 kilometer van de Poolse grens. In Berlijn wonen circa 3,4 miljoen mensen. Deze stad kent een veelbewogen geschiedenis en vele monumenten en bezienswaardigheden weerspiegelen dit. Wereldberoemd is de Brandenburger Tor, de belangrijkste poort van Berlijn. Na de val van de Muur is de Brandenburger Tor symbool geworden voor het herenigde Berlijn. Hier werd volop feest gevierd na de val van de Muur in 1989.

Op weg naar Polen of Tsjechië kan je Berlijn bezoeken als tussenstop, maar er is genoeg te zien, te doen en te beleven om Berlijn een keer apart te bezoeken.

Duitsland is volgens het CBS nummer 2 in de lijst populairste vakantielanden onder Nederlanders. Terecht? Jazeker, vinden wij bij Breakzy! Duitsland is zó divers; voor iedereen is er genoeg te beleven. Van de mooiste natuurparken en bossen tot historische kastelen, bruisende steden, wijnstreken en pretparken. Jong en oud kan in Duitsland genieten van een geweldige en afwisselende vakantie. Een aantal belangrijke en drukbezochten bezienswaardigheden van Duitsland zijn:

  • Pretparken Europa-Park, Phantasialand, Tripsdrill, Legoland Duitsland en Moviepark Germany
  • De grote steden, zoals Berlijn, Hamburg, München, Düsseldorf, Keulen, Bremen en Frankfurt
  • De vele kastelen en burchten zoals Slot Neuschwanstein, Slot Heidelberg, Kasteel Lichtenstein en Burg Hohenzollern
  • Zwarte Woud met zijn vele natuurparken
  • Moezelgebied
  • Wintersportgebied Winterberg
  • Duitse Noordzee- en Oostzeekust met een aantal eilanden

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!