« Terug naar het blogoverzicht
Alles over Spanje

Wil je alles weten over Spanje?! Dan ben je bij Breakzy Autovakanties aan het juiste adres. Lees hieronder aan welke kosten je moet denken in Spanje, leer meer over het klimaat en het reisadvies of ontdek de leukste weetjes over Spanje. Wedden dat je er een aantal nog niet wist? Met foto’s van de lekkerste specialiteiten waan je jezelf al even in dit fijne land én vergeet onderaan de pagina de handige informatie over Spanje niet te lezen. Handig om te weten óf leuk voor een quiz tijdens een lange autorit! Fijne reis!

Handige cijfers

De meningen zijn altijd verschillend: is Spanje duur, is het goedkoop? Dat is natuurlijk voor iedereen anders, maar over het algemeen is het nog steeds goedkoper dan Nederland. Spanje kent heel veel verschillende budgetten en voor elke reiziger is het in principe mogelijk om op vakantie te gaan naar Spanje. De Spaanse keuken is gelukkig geen dure keuken. Als je Spanje vergelijkt met Frankrijk, Duitsland, Italië en Oostenrijk dan is Spanje de goedkoopste op het gebied van eten. Is dat even fijn, hoef je je dus niet in te houden als je die lekkere tapas bestelt. 

,-
GEMIDDELD VOOR EEN HOOFDGERECHT
,-
voor een klein biertje (caña)
,-
Voor de goedkoopste paella
,50
Voor een espresso

Klimaat

Spanje is voornamelijk populair vanwege het geweldige klimaat. Tijdens de zomermaanden kun je in bijna iedere regio wel genieten van een zon, zee, strandvakantie. In sommige regio’s (Zuid-Spanje) stijgt het kwik tijdens de zomermaanden tot veertig graden, dus mocht je daar absoluut niet tegen kunnen, dan kun je Spanje in de periode half juni tot begin september misschien beter mijden of aan de Atlantische kust (Cantabrië en Asturiëverblijven. Daarentegen is het zeker niet het hele jaar warm in veel delen van Spanje. Zoek je graag nog even de zon op tijdens de koude wintermaanden? Dan moet je aan de Costa de la Luz of op de Canarische Eilanden zijn. Daar variëren de temperaturen in de wintermaanden tussen de 17 en 23°C. 

Reisadvies

Spanje2

Op dit moment heeft Spanje geen bijzonder reisadvies qua veiligheid. Je kan er dus prima naartoe! Wel zijn er een aantal veiligheidsrisico’s waar je vooraf alert op moet zijn. In Catalonië kunnen er stakingen, manifestaties en blokkades zijn van de toegangswegen. Er komen storingen voor in de dienstregeling van het openbaar vervoer. Dit gebeurt alleen in de grote steden. In de toeristische badplaatsen zul je er vrijwel niets van merken. Zorg dat je voordat je op reis gaat de actualiteiten volgt en mijd dan deze plekken.

Op snelwegen en parkeerplaatsen worden in Noordoost-Spanje automobilisten soms beroofd. Ben hier dus altijd alert op. Zo kun je beter overnachten in een hotel dan bijvoorbeeld even je ogen dicht doen in de auto op een parkeerplaats. Stop ook niet als er personen gebaren dat je moet stoppen, maar blijf doorrijden en bel met de Spaanse politie. 

De leukste weetjes..

De vijf maaltijd momenten in Spanje

El-Desayuno

El Desayuno

Het ontbijt. Dat eten Spanjaarden voornamelijk buiten de deur! 

El Almuerzo

De lunch! En die wordt uitgebreid gegeten (voor, hoofd en nagerecht) tussen 14:00 en 16:00. 

La-Merienda

La Merienda

In de late namiddag wordt er iets kleins (vaak iets zoets) gegeten met koffie! 

La-Cena

La Cena

Het avondeten! In Spanje wordt er ‘s avonds pas tussen 20:00 en 22:00 gegeten, dit is vaak een lichte maaltijd. 

After-dinner

After Dinner

‘s Avonds nog een wijntje of biertje. De typische Spanjaard gaat pas rond middernacht, of later, naar bed. 

De hoofdstad van Spanje is Madrid, en dat is meteen ook de grootste stad van Spanje. In totaal wonen er ruim drie miljoen mensen in de stad en in de metropool wonen meer dan zes miljoen mensen. Hoewel Madrid de grootste stad van Spanje is, voel je dat niet. Het centrum is intiem en gezellig, de doorgaande wegen zijn druk, maar goed georganiseerd. Vanuit het meest centraal gelegen plein zijn er verschillende routes die je leiden naar bezienswaardigheden als Palacio Real, El Retiro Park of het Prado Museum. 

De Madrid al Cielo’ zeggen ze weleens. ‘van Madrid naar de hemel’. Ofwel, eerst Madrid zien, dan sterven. Een mooi gezegde, met een kern van waarheid. Madrid is een bijzondere stad die je eens gezien moet hebben, én die je kunt bezoeken tijdens de zomermaanden of de wintermaanden. 

  • Het Alhambra en de Generalife (deze paleizen behoorden eens toe aan de Islamitische sultan van Granada Muhammed III en andere Moorse heersers en staan in Granada).
  • Sevilla, de grootste stad van de regio Andalusië.
  • Sagrada Familia, die natuurlijk in Barcelona staat.
  • Bilbao, de Baskische stad Bilbao is een bestemming die je eens gezien moet hebben!
  • Las Médulas in de provincie León behoort tot de mooiste natuurgebieden van Spanje.
  • El Escorial in Madrid staat op de werelderfgoedlijst. Het bouwwerk is een combinatie van kasteel, abdij, basiliek, mausoleum en bibliotheek.
  • Camp Nou in Barcelona behoort tot de meest aansprekende voetbaltempels ter wereld.
  • Dalí Museum. De Spaanse kunstenaar Salvador Dalí behoort tot de grootste kunstenaars op het gebied van surrealistische kunst. In zijn geboorteplaats, Figueres, staat het Teatro Museo Dalí, dat wordt beschouwd als hét Dalí-Museum.
  • La Concha in San Sebastián.

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!