« Terug naar het blogoverzicht
Beleef de Ardennen

Beleef de Ardennen op een bijzondere manier. Met deze tours betaal je nooit teveel en sla je wachtrijen over. Toeristisch? Welnee!

Epernay: rondleiding door champagnekelder met proeverij

In Épernay in de Franse Ardennen, ligt een prachtige champagnehuis in de Marne-Vallei, Vollereaux Champagne. Het bedrijf is opgezet in 1805 en is verspreid over 13 dorpen! Ga langs bij de 200 jaar oude wijnkelders en krijg een rondleiding. Na alle informatie die je krijgt tijdens de rondleiding, mag je zelf ook gaan proeven. Je proeft de drie lekkerste champagnes die zij hebben. Boeken maar!

Fietsen en champagne drinken in de prachtige Ardennen? Misschien is dat wel dé perfecte combinatie. Onderzoek het met een champagnetour op e-bike vanuit Reims! Samen met een gids die deskundige is op het gebied van champagne fiets je richting Épernay, dwars door de Avenue de Champagne. Je leert van alles over de wijngaarden en wordt beloond met verschillende soorten glazen champagne.

Sabreren kun je leren! Leer het bij deze workshop in Reims! Je leert alles over de Saber en over hoe je ermee een champagnefles kan openen. Daarnaast leer je ook de traditie en geschiedenis van het maken van sabels en de methodes. Tijdens de workshop mag je je kennis toepassen op een fles Canard-Duchene, en zodra succesvol mag je deze uiteraard ook zelf proeven. Naast lekker champagne drinken en iets nieuws leren, ontvang je ook aan het einde een certificaat zwaardvechten: mooi meegenomen!

Genieten van een glas champagne terwijl je in een luchtballon zit die boven Avenue de Champagne vliegt? Klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch, het is echt zo. Je kan dit meemaken in Épernay, Frankrijk. Terwijl je vanuit vogelperspectief het prachtige landschap kan bekijken vlieg je over wijngaarden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan en de verborgen tuinen van de Belle Epoque herenhuizen. Een uiterst bijzondere ervaring dus!

Wat is er romantischer dan samen met je partner het eten en de drank van de liefde te proeven? In Passy-Grigny, in de Marne-vallei, liggen verschillende wijnboeren en champagnehuizen. Na een rondleiding hierdoorheen ervaar je een proeverij met 3 verschillende champagnes met 3 verschillende chocolaatjes.

Champagne, champagne, champagne. Alles draait hier om champagne. Ontdek alle geheimen, methodes en smaken van champagne. Leer hoe de druiven moet plukken, persen, fermenteren, rijpen en bottelen totdat je de perfecte champagne kan krijgen. Proef in de tussentijd ook twee soorten champagne om je smaakpapillen ook alert te houden. Aan het einde van de dag ben jij dé champagne kenner, of misschien zelfs wel expert.

Lekker fietsen op een e-bike door de beeldschone Champagne-regio? Dat kan. Je krijgt een roadbook, maar kan dus ook verborgen plekjes zelf ontdekken. Fiets door pittoreske dorpjes, zoals Hautvillers, langs mooie natuur en wijngaarden, zoals Grand Cru en Premier Cru. Aan het einde kom je aan bij het Marne-Kanaal, waar je nog langs het water kan fietsen onderweg terug naar de Clos Corbier. Om de ervaring compleet te maken krijg je tijdens de fietstocht ook een heerlijk glas champagne!

Bij de Grotten van Han, zit ook een Wildpark. In een safariwagen rijd je langs de bijzondere dieren. Ook kan je ervoor kiezen om te voet het park te ontdekken via wandelparcours. In het park zijn maar liefst 36 diersoorten te verkennen. Ook is er een Berenbos, waar een verrekijker wel zeker aan te raden is!

De Grotten van Han in de Belgische Ardennen danken hun vorm aan de rivier de Lesse en zijn een ware, magische ervaring. Je wandelt langs de vele stalactieten en stalagmieten door de kalkgrot waardoor je uiteindelijk eindigt bij een onderaardse rivier met daglicht. In de laatste ‘zaal’ van de grot is een sprookjesachtig lichtspektakel “Origin”. Deze grotten zijn leuk voor natuurliefhebbers, kinderen of mensen die toevallig langskomen! Het is een populaire attractie en heeft voor ieder wat wils. Het is spectaculair, sprookjesachtig én beeldschoon!

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!