« Terug naar het blogoverzicht
Beleef de Costa del Sol

Een activiteit of een dagje uit aan de Costa del Sol op de planning? Wij hebben leuke tours voor je verzameld. Variërend van een hele dag tot een paar uurtjes, zo kan je zelf snel en makkelijk beslissen hoe een activiteit er voor jou uit moet zien. Van een stoere wandeltocht tot het proeven van wijnen en van beschermde dieren spotten tot relaxen in een hamam. Beleef de Costa del Sol!

De Caminito del Rey is een van de mooiste plekken in de bergen van Málaga. Dat mag je natuurlijk niet overslaan als je in het zuiden van Spanje bent. Met deze tour ga je de gehele route (7,7 kilometer) lopen. Caminito del Rey is een loopbrug in één richting, die begint bij de noordelijke toegang (Ardales) en eindigt bij de zuidelijke toegang (Álora). Deze wandeltocht begint bij de Conde de Guadalhorce Dam, een waterreservaat in Malaga. Leer meer over de geschiedenis van de Desfiladero de los Gaitanes-kloof, die werd uitgehouwen door de rivier de Guadalhorce.

Tijdens deze tocht ontdek je de baai van Cadiz en de prachtige kust Costa de la Luz. Eerst pauzeer je in Jerez de la Frontera, waar je de kans krijgt om een traditionele bodega te bezoeken, en verschillende wijnen te proeven uit Zuid-Spanje. Dan reis je naar Cadiz, een hele leuke stad, met prachtige stranden, heerlijke tapas, en inwoners die overal bekend staan om hun plezier in het leven. Met je gids bezoek je het stadscentrum, de indrukwekkende kathedraal, en, beetje bij beetje, ontdek je de oudste stad van Europa met meer dan drie millennia aan geschiedenis. Na afloop kun je genieten van de middag op een van de stranden, of door de smalle straatjes wandelen van Barrio de la Viña of El Pópulo, de meest charmante en traditionele wijken van de stad.

Deze uitstap naar Granada geeft je de kans om de historische kant van deze stad te leren kennen, een belangrijk onderdeel daarvan is natuurlijk het Alhambra, maar ook de de Generalife Tuinen en het Alcazaba zullen niet overgeslagen worden! Na je bezoek aan het Alhambra en de tuinen word je begeleid naar het historisch centrum om de Alcaicería, de Corral del Carbon, de kathedraal en meer te zien. Ga je liever zelf op pad? Dat kan ook! In ieder geval zit in dit ticket een entreekaartje voor het Alcazaba, het Alhambra en de Generalife Tuinen inbegrepen in combinatie met een meertalige gids. 

De bekende rots Gibraltar is een kleine plek waar heel wat te beleven valt. En dat is precies wat je gaat doen tijdens deze tour. ‘Punta Europa’ de rand van de rots, heeft een vuurtoren en biedt een geweldig uitzicht over de Afrikaanse bergen aan de overkant van het water. ‘Cuevas de San Miguel’ heeft een verhaal. Gibraltar is nu een belangrijke toeristische attractie, maar ooit was het een toevluchtsoord voor soldaten tijdens de oorlog en een geheime doorgang voor mensen die wilden ontsnappen. Deze excursie kan beginnen vanaf Torremolinos, Marbella, Fuengirola, Malaga of Estepona. 

Het Bioparc Fuengirola is opgezet om bedreigde diersoorten te beschermen, de dieren worden hier ondergebracht met de poging hen zich te laten voortplanten zodat ze niet uitsterven. Inmiddels wonen er meer dan 200 verschillende diersoorten, uit de ecosystemen van Madagaskar, tropisch Afrika, Zuidoost-Azië en de Indo-Pacific.

In de Hamam Al Andalus kun je genieten van een traditioneel Arabisch bad. De verschillende temperaturen van het water en de overgang van warm naar koud water geven een ongelofelijk ontspannen gevoel. Ook kun je gebruik maken van de stoomsauna en de lounge. Om de ontspanning compleet te maken krijg je een massage met aromatische olie-essences, hierbij kun je kiezen uit een massage van 15 of 30 minuten. 

Marbella op een andere manier zien? Ga suppen! Tijdens deze excursie ga je het water op om met je eigen paddle board de kust van Marbella te ontdekken! Natuurlijk krijg je vooraf een uitgebreide uitleg over hoe je je het beste staande kunt houden op het water. Aan het einde van de dag keer je terug naar Marina Port, waar je gebruik kunt maken van de douches. Wanneer je opgefrist bent geniet je van lekkere tapas en een drankje aan het strand om de dag af te sluiten. 

Daarnaast beleef de Costa del Sol. Vervolgens is het gezellig. Ook is het erg leuk. Hierdoor word je blij.