« Terug naar het blogoverzicht
Beleef de Côte d’Azur

Beleef de Côte d’Azur eens op een andere manier. De leukste activiteiten of tips aan de Côte d’Azur heeft Breakzy voor je gezocht.

Reis in een minibus van Nice naar Monaco. De rit is al prachtig op zich, je rijdt namelijk langs een kustweg, kliffen en de Middellandse zee. Hoe mooi is dat! Bij aankomst krijg je een rondleiding door het wereldberoemde racecircuit Formule 1 Grand Prix, dat dwars door het midden van Monte Carlo loopt. Daarna geniet je van een gastronomisch 3-gangen diner en heb je de vrijheid om Monte Carlo te ontdekken. Wandel over de mooie pleinen, bewonder de gebouwen of test je geluk in het Monte Carlo Grand Casino.

Vaar langs de kust van het Calanques National Park tijdens deze 5-uur durende cruise aan boord van een van de grootste catamarans van Europa. Het nationale park trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers en is een opmerkelijk natuurgebied van Frankrijk. Daarnaast reis je met deze rondvaart naar het hart van dit schitterende natuurlijke erfgoed. Ook krijg je een heerlijke lunch aangeboden die bestaat uit typische gerechten die je aan de Côte d’Azur vindt en desserts.

Kom alles te weten over de oceaan en haar bewoners. Ontdek de nieuwe ruimte ‘Monaco & the Ocean, from exploration to protection’ met haar moderne, meeslepende en interactieve decor. Bekijk bijna 100 vissoorten en meer dan 200 soorten ongewervelde dieren. Bewonder de jonge zeepaardjes, scholen jonge clownvissen, octopussen en meer. Geniet van een hapje en drankje op het panoramische terras terwijl je kinderen zich vermaken in de Turtle Island speeltuin. Je ontdekt in dit aquarium vele verschillende mediterrane soorten, komt meer te weten over de diversiteit van de bewoners van het koraalrif en je bezoekt de verbazingwekkende Shark Lagoon.

Ontdek de pracht van de Rivièra tijdens een dagvullende tour van Monaco naar Cannes, met onderweg bezoeken aan Nice, Antibes, Eze en Saint-Paul de Vence. Bewonder het uitzicht vanuit Eze en Saint-Paul de Vence en de glamour van Cannes en Monte Carlo!

Verlaat de kust en geniet van een prachtige rit door de Gorges du Loup met zijn 40 meter hoge waterval. Je bezoekt Castellane, de toegangspoort tot de Gorges du Verdon, genesteld aan de voet van de beroemde rots. Rij langs de rivier de Verdon, vernoemd naar zijn verrassende turkooisgroene kleur, tot aan de kloof die wordt beschouwd als de mooiste van Europa. Je bewondert het spectaculaire en adembenemende uitzicht op het ravijn dat tot 700 meter diep is. Pauzeer in Moustiers-Sainte-Marie, één van de mooiste middeleeuwse dorpjes in Frankrijk die bekend staat om zijn rijke geschiedenis in keramisch vakmanschap. Je neemt de tijd om te genieten van een heerlijke maaltijd en een wandeling.

Beleef de Côte d’Azur