« Terug naar het blogoverzicht
Beleef de Dordogne

Met deze tours en activiteiten beleef je de Dordogne, betaal je nooit te veel en sla je alle wachtrijen over. Lees verder voor de Breakzy tips!

Bordeaux: La Cité du Vin entreeticket en wijnproeverij

Houd je van wijn, geschiedenis en cultuur? Dan zeggen wij Bordeaux! Deze stad in het Zuid-Westen van Frankrijk biedt genoeg voor de levensgenieters onder ons. Zo slurp je niet alleen van ’s werelds beste wijnen, in Bordeaux struin je de marktjes af, ga je met vers stokbrood onder je arm picknicken, bezoek je leuke musea en huur je misschien wel een fiets. Genoeg te doen dus! In Bordeaux mag je absoluut een bezoek aan het beroemde la Cité du Vin niet overslaan. Dit meeslepende en interactieve museum is volledig gewijd aan wijn, hét culturele erfgoed van Bordeaux natuurlijk. Maak gebruik van een rondleiding door het museum en kom alles te weten over de heerlijke wijnen uit deze streek.

Beleef de Dordogne

Ontdek met de tour vanuit Sarlat-la-Canéda de charmante dorpjes Beynac en Domme. Maak een mooie boottocht door de Dordogne en ervaar het prachtige landschap op deze originele manier.

De fietstocht begint vlakbij de kathedraal van Bordeaux. Samen met een gids fiets je ontspannen langs alle hoogtepunten die Bordeaux te bieden heeft. Zo fiets je langs het Garonne en ontdek je de wijken die Bordeaux zo kenmerkend maken. Daarnaast krijg je onderweg allerlei tips om van de rest van je verblijf in Bordeaux een onvergetelijke ervaring te maken.

De grotten van Lascaux zijn je vast wel bekend vanwege de muurschilderingen en het bijzondere ontdekkingsverhaal. Jarenlang hebben deze grotten zoveel bezoekers aangetrokken, dat het schadelijk werd voor de tekeningen. Om deze reden is er eind 2016 een replica geopend. Met behulp van een hightech 3D-scan is de volledige grotwand eerst in piepschuim uitgesneden, daarna afgegoten in duurzamere materialen die vervolgens beschilderd zijn. Zelfs elke minuscule kleurverandering in de stenen werd nagebootst. Ook de vochtigheidgraad en geur is identiek aan de echte grotten om de beleving zo realistisch mogelijk te maken.

Ben je op zoek naar een restaurant op een andere locatie of in een ander land? In onze app, die je gratis kan downloaden (iOS & Android) en in onze planner vind je nog duizenden andere restaurants! Ook talloze andere tips vind je in onze app en planner. Fijne reis, namens Breakzy. 

Beleef de Dordogne

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!