« Terug naar het blogoverzicht
Bijzondere dorpen op Corfu

Bijzondere dorpen kun je op Corfu zeker vinden, het eiland heeft zoveel plekken die nog niet ontdekt zijn en waar je nog Griekse authenticiteit vindt. Natuurlijk wil je tijdens je vakantie ook lekker eten en de Griekse keuken ontdekken, om deze reden hebben we ook leuke restaurantjes voor je opgesomd. Geniet van Corfu want het is een bijzonder eiland met mooie plekjes.

Lefkimmi

Lefkimmi is één van de meest authentieke Griekse dorpjes die je op Corfu kunt vinden. Door het midden van Lefkimmi loopt een rivier, die ervoor zorgt dat het stadje enorm veel sfeer heeft. Aan de rivier vind je verschillende cafés, restaurants en winkeltjes. Wist je dat sommige bewoners van Lefkimmi nog traditionele klederdracht dragen? Ook heeft Lefkimmi verschillende stranden. Kortom, je kunt hier van alles doen en zult je niet snel vervelen! 

Restaurants in Lefkimmi

Corfu-stad

Corfu-Stad of ook wel Kerkyra, is een charmante stad vol oude gebouwen en cultuur. Je kunt hier heerlijk verdwalen in de kleine straatjes, urenlang winkelen en geweldig lekker eten. Ook cultuur en geschiedenis liefhebbers halen hun hart op hier, de hoofdstad van het eiland kent namelijk en diepe geschiedenis en staat vol culturele gebouwen. Kerkyra heeft twee havens, de oude haven en de nieuwe haven, vanuit hier kun je ook verschillende excursies doen. In de haven kun je daarnaast kaartjes kopen voor één van de vele boten die naar het vasteland van Griekeland en het eiland Paxos varen. 

Restaurants in Corfu-Stad

Benitses

Benitses is een hele populaire plek op Corfu, en dat is niet voor niks. Dit dromerige stadje, vol met dennen en olijfbomen, is idyllisch gelegen aan de oostkust van het eiland. Je kunt hier de oude Romeinse baden bezoeken, echt een aanrader om te doen! Daarnaast is het leuk om door het oude dorp te wandelen. Benitses heeft meerdere stranden, waar je ligbedjes en parasols kunt huren. Vergeet je waterschoenen niet want je vindt hier enkel kiezelstranden! 

Restaurants in Benitses

Kassiopi

Kassiopi ligt in het noordwesten van Corfu, vanuit deze plek heb je prachtig uitzicht op de zee en op Albanië. Het dorpje is kleinschalig, je vindt er vrijwel geen hoge gebouwen. Kassiopi heeft een heerlijk (kiezel) strandje en vele gezellige winkeltjes en restaurants. Het is een traditioneel dorp waar je nog echte Griekse tradities tegenkomt. Het fijne van Kassiopi is dat het ‘s avonds autovrij is, waardoor je heerlijk door het dorp kunt slenteren, de winkeltjes kunt bezoeken en vooral in rust ergens kunt eten. 

Restaurants in Kassiopi

Kalami

Aan de noordoostkust van Corfu vind je dit dorpje, Kalami. Dit vissersdorp heeft een heel fijn strand en is erg rustgevend en gemoedelijk. Eigenlijk kun je hier voor verschillende doeleinden wel naartoe, het plekje heeft namelijk ook hele leuke eetplekken en gezellige souvenirwinkeltjes. Aan het strand kun je een bootje huren om lekker de zee op te gaan en op die manier de kust te verkennen, ook verschillende watersport activiteiten kun je hier doen. 

Restaurants in Kalami

OOK LEUK:

Bijzondere dorpen op corfu

Bijzondere dorpen op corfu

Bijzondere dorpen op corfu

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!