« Terug naar het blogoverzicht
Cultuur snuiven op Lanzarote

Jameos del Agua

Jameos del Agua

Jameos del Agua is een ondergronds meer in de onderaardse grotten van Lanzarote. De kunstenaar César Manrique heeft van alles om dit meer gecreëerd, zoals een kunstmatige lagune, een museum en een zitgedeelte. Hier kun je gezellig wat drinken of eten terwijl je geniet van al het moois van de omgeving. Het meer heeft een bijzonderheid: er leven albinokrabben! Normaal gesproken leven deze krabben veel dieper, dus pak je kans. De meesten combineren een bezoek aan Jameos del Agua met de grotten ‘Cueva de los Verdes’ aan de overkant. Parkeren hier is gratis.

De grotten van Cueva de los Verdes zijn een resultaat van de vulkanische activiteit van de Corona-vulkaan. In de grot zijn enorm veel kleuren te zien. Wij raden aan om de grot mét een gids te bezoeken. Zij weten precies waar elk mooi detail te zien is. Zo hoef je dus niks te missen en geniet je optimaal van je bezoek aan de Cueva de los Verdes. 

Een wijngaard op Lanzarote ziet er nét even anders uit dan je gewend bent. Geen lange groene rijen met druivenstokken, maar een lavaveld vol rondjes met middenin een druivenstok die over de grond kruipt. Je kan je vast voorstellen dat de wijn die hiervan gemaakt wordt helemaal uniek van smaak is! Bodega La Querencia is een authentieke biologische wijnboerderij die al generaties lang bestaat. Je proeft hier de lokale wijnen, maar geniet ook van de huisgemaakte tapas. Te lekker om te laten staan. Vanaf het terras heb je uitzicht over het karakteristieke landschap van Lanzarote.

Castillo de San Gabriel is een belangrijk monument in de geschiedenis van de stad Arrecife en het eiland Lanzarote. In het kasteel is een museum gevestigd, waar je zeker even moet binnenlopen. De ervaring begint al als je over de bekende Las Bolas brug loopt. Het fort heeft naast het museum een weids uitzicht over de Atlantische Oceaan en Arrecife. Houd er rekening mee dat de toelichtingen vaak alleen in het Spaans zijn. 

Museo Lago Mar is ontworpen door kunstenaar César Manrique. Het is van oorsprong gebouwd als woning voor de acteur Omar Sharif in 1001-nacht stijl. Hierbij heeft Manrique gebruik gemaakt het vulkaangesteente op Lanzarote. Overal zijn torens en koepels in Arabische stijl te vinden. Tegenwoordig vind je in het gebouw een museum, restaurant, bar en twee appartementen met privézwembad die verhuurd worden. Pak je camera er maar bij!

Museo de la Piratería vertelt het verhaal over de piraterij op het eiland Lanzarote. In de 15e eeuw werd het kasteel Santa Bárbara gebouwd, boven op de top van vulkaan Guanapay. Het museum stelt zijn eigen geschiedenis van piraterij tentoon, onder andere door striptekeningen. Reizigers met kleine kinderen kunnen het museum vaak waarderen. Het kasteel ligt vlakbij Teguise en heeft een dakterras met panoramisch uitzicht. 

Museo El Grifo is een oude wijnmakerij die laat zien hoe op Lanzarote gebruik gemaakt wordt van de vulkanische zwarte aarde om wijn te produceren. Het museum bestaat verder uit een cactustuin, een boomgaard en oude lavacirkels waarin vroeger druiven groeiden. Bij de entreeprijs zit het proeven van een glas wijn inbegrepen. Mocht je de smaak te pakken hebben, dan is het ook mogelijk een wijn- en kaasproeverij te boeken. 
 
 
 
 
Bij een botanische tuin denk je misschien eerder aan natuur dan cultuur, maar ook dit is het werk van kunstenaar César Manrique. De botanische tuin vol cactussen gaat mooi op in de omgeving, één van de kenmerken van Manriques werkwijze. Het witte molentje staat in scherp contract met de donkere lavakleur en de – meestal blauwe – lucht. Het is een heerlijke plek om doorheen te wandelen en een rustig plekje op te zoeken waar je kunt genieten van al dit moois om je heen. Wil je iets eten of drinken? Dat kan bij het bijbehorende restaurantje.   
 
 
 
 

Op zoek naar een andere leuk tip, of ben je zelf op een toffe plek geweest? In onze app, die je gratis kan downloaden (iOS & Android) en in onze planner vind je ze of voeg je ze zelf toe! Fijne reis, namens Breakzy. 

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!