« Terug naar het blogoverzicht
De fijnste dorpjes van Lanzarote

Órzola

Een van de fijnste dorpjes van Lanzarote is Órzola, gelegen in het noordelijkste puntje van Lanzarote. Deze plek staat bekend om zijn veerdiensten naar het eiland La Graciosa. Órzola is een echt vissersdorp waar ’s nachts de boten uitvaren om vervolgens de gevangen vis dezelfde dag nog te verkopen. Rondom de baai vind je enkele restaurantjes waar je lokale lekkernijen proeft. Ten westen van Órzola ligt Playa de la Cantería, wat door de woeste golven een waar surfparadijs is geworden. Mocht je willen zonnen en zwemmen, dan kan je uitwijken naar Bajo de los Sables. Dit strand, dat zich ten oosten van Órzola bevindt, ligt verstopt tussen de zwarte lavarotsen.

Caleta de Sebo wordt ook wel de hoofdstad van het eiland La Graciosa genoemd en is de perfecte uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Vanuit Órzola varen er om de twintig minuten boten heen en weer. Op het eiland is het een stuk rustiger. Supermooi hier is de natuur van het Parque Natural Archipiélago Chinijo, waar heel het eiland mee is omringd. Hoewel je alles op dit eiland te voet zou kunnen doen, gebruiken bezoekers vaak gehuurde fietsen of taxi’s om de belangrijkste plaatsen op het eiland te bezoeken. Ten zuiden van de stad liggen het strand Playa la Francesa en enkele wandelroutes langs de kust. Een leuk weetje: de straten van Caleta de Sebo zijn gemaakt van zand, dus je kan er de hele dag op je blote voeten lopen!

Op het noordoostelijke deel van Lanzarote ligt het dorpje Punta Mujeres. Het is voor toeristen een minder bekende stopplek, waardoor het er een stuk rustiger is. Punta Mujeres kan gezien worden als een echt vissersdorp, maar je ziet dat het toerisme begint toe te nemen. Je vindt er verschillende overnachtingsmogelijkheden en ook eetgelegenheden zijn er genoeg te vinden. Het heeft geen strand waar je heerlijk door het zand kunt lopen, maar de zwarte rotsen aan de kust bieden wel een leuke wandelroute en geven het dorpje een stoere uitstraling.

Het dorpje Haría wordt in de volksmond ook wel ‘het dal van de duizend palmen’ genoemd. Het aantal palmbomen in en rondom het dorpje loopt op tot in de duizenden. Ze zorgen dan ook voor veel schaduw en de uitstraling van een oase. De wekelijkse markt vindt er plaats op zaterdag, op het plein Plaza León y Castillo, waar je veel regionale producten kan kopen en lokale lekkernijen kan proberen. Zeker naartoe gaan dus!

Tijdens je zoektocht naar de fijnste dorpjes van Lanzarote zal je misschien niet snel aan deze plek denken. Deze dure jachthaven ligt een paar kilometer ten zuiden van Puerto del Carmen, en het is een écht begrip op de Canarische Eilanden. Naast de haven, met vele jachten, vind je hier ook dure merkwinkels en restaurants van topniveau. Een wandeling maak je over de autovrije promenade, waar de meeste restaurants gevestigd zijn. Hier kijk je uit over de aanmerende boten, de één nog groter dan de ander. Afhankelijk van het seizoen zijn er verschillende watersporten te beoefenen. Denk aan: kajakken, zeilen, vissen en excursies per boot. Ook is er een watertaxi die vaart tussen Puerto Calero en Puerto del Carmen.

Teguise staat vooral bekend om de wekelijkse zondagsmarkt die hier tussen 9.00 en 14.00 uur gehouden wordt. Je kan hier veel lokale producten kopen, maar ook allerlei spullen die in heel Spanje te verkrijgen zijn. Als je van markten houdt, kom dan vooral naar Teguise op zondagmorgen. Wil je de plaats zelf bezichtigen? Dan kan je eigenlijk beter op een ander moment in de week komen. De markt bestrijkt namelijk het grootste deel van het centrum. In het centrum staan allerlei 16- en 17e eeuwse gebouwen uit de tijd dat Teguise nog de hoofdstad van Lanzarote was. Ook vind je veel sfeervolle pleinen in Teguise zoals het Plaza de la Constitutión. Hier staat ook de kerk uit 1418, Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe. Parkeren kan gewoon in het centrum, behalve tijdens de markt. Op zondag zal je al vóór het centrum naar een (betaalde) parkeerplaats gewezen worden.

La Calate de Famara ligt aan de noordwestkust van Lanzarote, op ongeveer een kwartier rijden van Teguise. Het dorpje stond bekend als vissersdorp, maar is inmiddels omgetoverd tot een waar surfersparadijs. Door de constante passaatwinden en hoge golven is dit de surfspot van Lanzarote. Daarnaast heeft het een populair zandstrand, hoge kliffen en een wandelroute langs de kust. Het dorpje heeft een eenvoudige uitstraling met oude huisjes. Er zijn geen luxueuze winkels of restaurant te vinden en de surfshops domineren het straatbeeld. Proef zeker de vers gevangen vis in een van de restaurants!

Regel ook meteen een fijne overnachting voor je vakantie naar Lanzarote!

Ben je op zoek naar een ander dorp in Lanzarote of in een ander land? In onze app, die je gratis kan downloaden (iOS & Android) en in onze planner vind je nog duizenden andere dorpen! Ook talloze andere tips vind je in onze app en planner. Fijne reis, namens Breakzy. 

Fijnste dorpjes Lanzarote

Fijnste dorpjes Lanzarote 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!