« Terug naar het blogoverzicht
De leukste dorpen en steden van Tenerife

Candelaria

Candelaria is een bedevaartsoort in het noorden van Tenerife. Een must-see in Candelaria is de Basílica de Nuestra Señora de la Candelaria aan het sfeervolle plein Plaza de Patrona de Canarias. Behalve de prachtige basiliek zijn er ook typische Canarische huizen aan het plein te bewonderen. Vanuit het plein loop je zo de autoloze winkelstraat in om te shoppen of je strijkt neer op één van de terrasjes. Als je van markten houdt, zorg dan dat je Candelaria bezoekt op woensdag, zaterdag of zondag. Woensdag voor lokale producten als kaas, groente en fruit en in het weekend wordt alle lokale kunst hier uitgestald.

Garachico

Garachico, ooit een belangrijke havenplaats, is tegenwoordig één groot openluchtmuseum. In 1706 werd Garachico bijna volledig verwoest door een vulkaanuitbarsting, maar kasteel San Miguel bleef fier overeind staan. Je kan tegenwoordig veel (gerestaureerde) kerken, kloosters en bijzondere architectuur bewonderen, terwijl je door de smalle straatjes van Garachico slentert. Doordat Garachico geen strand heeft, laat de gemiddelde toerist Garachico links liggen, maar de woeste kliffen aan de kust zijn juist geweldig om te zien. Het zijn vooral de locals die Garachico in het weekend bezoeken. Daardoor heeft het stadje zijn authentieke uitstraling behouden. Zeker een aanrader dus!

Icod de los Viños

Eigenlijk komen toeristen maar om één reden naar het stadje Icod de los Viños, in het noorden van Tenerife: om de Duizendjarige Drakenbloedboom te zien. Die in werkelijkheid overigens geen 1000 jaar oud is, maar geschat wordt zo’n 800 jaar. Dat maakt deze boom wel de oudste Drakenbloemboom van de Canarische Eilanden. Toch heeft Icod de los Viños meer te bieden. Het heeft namelijk een  historisch stadscentrum waar je lekker rond kunt dwalen. Sla een authentieke Canarische maaltijd in deze plaats zeker niet over!

Santa Cruz de Tenerife

Cultuur, historie en gezellige bedrijvigheid: dan ben je in hoofdstad Santa Cruz de Tenerife! Het compacte stadscentrum kan je prima te voet verkennen. Je slentert zo van plein naar park naar plein terwijl je onderweg de ene kerk na het andere koloniale gebouw passeert. Uitrusten doe je op een terrasje aan Plaza de España met uitzicht op het heldere water van het kunstmatige meer. Santa Cruz heeft genoeg bezienswaardigheden om je dagenlang bezig te houden, zoals het concertgebouw Auditorio de Tenerife, de botanische tuin Palmetum en tal van musea.

La Laguna

Tweehonderd jaar geleden was San Cristóbal de La Laguna, afgekort La Laguna, de hoofdstad van Tenerife. Bijzonder in deze voormalige hoofdstad is de mix aan bouwstijlen die je er tegenkomt. Rijken van allerlei nationaliteiten bouwden hier 500 jaar geleden hun huizen. Dit, gecombineerd met vele autovrije straten en tal van terrasjes en winkeltjes, maakt het een sfeervolle plek om rond te lopen. Tel daar tot slot nog de Cathedral de La Laguna (de enige kathedraal van heel Tenerife) bij op en het zal je niet verbazen dat La Laguna op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

La Orotava

Als je in de steile straatjes van La Orotava rondloopt, kom je het ene na het andere historsche gebouw tegen. Prachtige koloniale gebouwen, adellijke huizen en stadspaleizen, in La Orotava kijk je je ogen uit. Een must-see zijn de houten, bewerkte balkons in het stadsdeel La Casa de los Balcones. Sla zeker ook de kerk van San Augustin niet over. Zowel de binnen- als de buitenkant is een bezoek waard. Strijk neer op één van de terrasjes in deze authentieke, sfeervolle plaats of geniet van de rust in het ruim opgezette park Jardines del Marquesado de la Quinta Roja.

Regel meteen een fijne overnachting voor je vakantie naar Tenerife!

Ben je op zoek naar leuke dingen om te doen, een restaurant of accommodatie in Tenerife? In onze app die je gratis kan downloaden (iOS & Android) en in onze planner vind je duizenden tips! Fijne reis, namens Breakzy. 

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!