« Terug naar het blogoverzicht
De Nederlandse Natuur in met Breakzy Autovakanties

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: ga lekker de Nederlandse natuur in met Breakzy Autovakanties! De natuur is in elk jaargetijde mooi. Breakzy Autovakanties zet de leukste natuurgebieden in Nederland voor je op een rijtje. Inclusief de beste tips om in de buurt te overnachten!

Blotevoetenpad Opende

In Opende, op de grens van Groningen en Friesland, vind je een bijzonder wandelpad: het Blotevoetenpad. Op blote voeten loop je over het gras en door de modder. Met een touw ga je de sloot over en uitrusten onderweg kan in een hangmat. Je kunt kiezen uit de korte route van 1,6 kilometer of de langere route van 3,4 kilometer. Het startpunt vind je bij Theetuin Blotevoetenhof aan de Peebos. Na afloop kan je je voeten schoonspoelen (eigen handdoek mee!) en lekker afsluiten met thee en iets lekkers in de theetuin, mits het weer het toelaat. 

Het Katlijker Schar, Ketliker Skar in het Fries, is een natuurreservaat ten oosten van Heerenveen. Het bestaat uit heide en bos, waar je zomaar witte damherten tegen kan komen. Een goed uitgangspunt om het Katlijker Schar te ontdekken is het informatiecentrum. In het gebied zijn enkele gemarkeerde routes. Ook is er een rolstoel- (en dus ook kinderwagen-)vriendelijke route. Als je de rode of blauwe route volgt, kom je langs de uitkijktoren Tjongertoer, met goed uitzicht over de nabijgelegen Tjongerdellen. Honden zijn alleen op de Ketlikerheide aangelijnd welkom.

Enkele minuten verwijderd van Natuurreservaat Het Katlijker Skar zit deze landelijk gelegen Bed & Breakfast De Fugelsang. Hier kan je rekenen op een gastvrij onthaal, een heerlijke tuin en goed ontbijt. Je modern ingerichte appartement heeft een slaapkamer en een goede slaapbank in de woonkamer. Als gast van De Fugelsang heb je ook een terras tot je beschikking. Bij droog weer kan je zelfs een vuurtje maken in de tuin. Deze Bed & Breakfast is een fijne plek om met z’n tweetjes te verblijven, maar je kan er ook met het hele gezin terecht! Op weg hier naartoe zou je het hieronder beschreven Drentse Nationale Park Dwingelderveld nog mee kunnen pikken. 

Uitgestrekte heide, afgewisseld met vennen, bossen en grafheuvels. We hebben het hier over het Drentse Nationale Park Dwingelderveld, bekend als het grootste natte heidegebied van heel West-Europa. Je kan hier zomaar een kudde schapen met hond en herder tegenkomen. Een goed startpunt om dit nationale park te ontdekken is het bezoekerscentrum in Ruinen, waar je ook je auto kunt parkeren. Ontdek de mooiste wandel- en fietsroutes in het park voor elke doelgroep.

Kootwijkerzand is het grootste stuifzandgebied van heel West-Europa. Het ligt op de Veluwe, net iets ten zuidwesten van de plaats Kootwijk. Dit gebied is leuk voor jong en oud om te wandelen, rennen of zandkastelen te bouwen. Parkeren kan vlakbij de uitkijktoren, aan de Houtvester van Het Hoffweg.

Zorg dat de kids hun oudste kleren aanhebben en vergeet ook niet een reserveset mee te nemen. Water pompen, struinen door het gras en banjeren door de modder: dit is spelen zoals spelen bedoeld is! Speelbos de Schuytgraaf is vier hectare groot en speciaal aangelegd om ongestoord te kunnen ravotten. Weer of geen weer, de kids zullen zich hier op en top vermaken! Het speelbos is vrij toegankelijk.

Deze luxe 4-persoons chalet is te vinden op Vakantiepark De Rimboe in Hoenderloo, hartje Veluwe dus! Vanaf Hoenderloo fiets of wandel je zo Nationaal Park de Veluwe in en rondom Hoenderloo kom je eigenlijk alleen maar bossen en heide tegen. Ideaal voor een break in de prachtige Nederlandse natuur! Je chalet is van alle gemakken voorzien, zoals een vaatwasser, combimagnetron, 4-pits kooktoestel en ruime tuin met terras. Ben je met kinderen, dan kunnen ze zich uitleven in de speeltuin op het park. Met een restaurant en café hoef je niet eens zelf te koken als je daar geen zin in hebt. 

Hondenbezitters opgelet! De Strabrechtse Heide is een groot gebied van 1850 hectare, waarvan 83 hectare is aangewezen als losloopgebied voor honden. Staatsbosbeheer heeft een leuke snuffelroute uitgezet van 4 km. Deze snuffelroute is duidelijk aangegeven met borden. Als hondenbezitter is het hier extra leuk wandelen dus, met gegarandeerd een uitgeputte hond na afloop. Maar natuurlijk kun je hier door het gehele gebied ook fijn wandelen zonder hond!

Brunssummerheide

De Brunssummerheide ligt iets ten noorden van Heerlen, tegen de Duitse grens aan. Dit natuurgebied bestaat voor een groot deel uit heide, maar je komt er ook volop naald- en loofbomen tegen. Natuurmonumenten heeft allerlei routes uitgezet in het gebied: fietsroutes, wandelroutes voor verschillende doelgroepen, routes om te mountainbiken, met een rolstoel of hardlooproutes. Honden mogen op een beperkt aantal routes mee. Parkeren kan op de parkeerplaats aan de Nieuwenhagerweg in Brunssum.

Als je ergens dicht bij de Brunssummerheide zit, dan is het wel op dit vakantiepark! Het park zit er recht tegenaan, dus prachtige wandeltochten gegarandeerd! Op het park kan je ook fietsen huren voor een mooie tocht over de Brunssummerheide en omgeving. Op EuroParcs Resort Brunssummerheide kan je vakantiehuisjes in alle soorten en maten huren, ook enkele vakantiehuisjes aan het water. Op het park vind je een dierenweide, speeltuin, kinderspeelhoek en Jeu de boulesbaan.

Tip: breng ook eens een bezoek aan het indrukwekkende Kasteel Hoensbroek, nog geen 6 kilometer van het park.  

Op onderstaande interactieve kaart vind je al onze mooie stopplekken in Nederland. Kun je alvast lekker in de stemming komen en kijken welke plekken je wilt bezoeken!

Gebruik je de kaart op je mobiele telefoon? Klik dan op meer info, en vervolgens op start navigatie. Dan ga je meteen naar de desbetreffende locatie.

Nederlandse natuur herfstvakantie

Nederlandse natuur herfstvakantie

Nederlandse natuur herfstvakantie

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!