« Terug naar het blogoverzicht
De voordelen van een oldtimerverzekering

Oldtimers zijn dure en waardevolle klassieke voertuigen die voornamelijk gebruikt worden tijdens speciale evenementen of als een hobby, maar het is belangrijk om te weten dat je op elk moment een ongeluk kunt krijgen. Daarom is het essentieel dat je een oldtimerverzekering afsluit. Een oldtimerverzekering helpt je niet alleen financieel, maar ook in vorm van gemoedsrust. In deze post gaan we in op de voordelen van een oldtimerverzekering en waarom het belangrijk is om er een af te sluiten.

Goedkoper dan een reguliere autoverzekering

In tegenstelling tot een reguliere autoverzekering, is een oldtimerverzekering veel goedkoper. Het is mogelijk om de premie laag te houden, omdat oldtimers vaak minder gereden worden en alleen voor speciale evenementen gebruikt worden. Door de lage premie en de waarde van de oldtimer krijg je dus een goede dekking tegen een vrij lage prijs.

Dekking voor schade tijdens speciale evenementen

Oldtimers worden meestal gebruikt voor speciale evenementen zoals vintage autoshows, parades of jubilea. Het mooie van een oldtimerverzekering is dat ze dekking bieden voor schade die tijdens deze evenementen kan optreden, zelfs als de schade jouw schuld niet is. Bovendien dekt de verzekering ook de aansprakelijkheid voor eventuele schade die door jou aan anderen of hun voertuigen is toegebracht.

Bescherming voor de werkelijke waarde van uw oldtimer

Een oldtimerverzekering via bijvoorbeeld unive.nl helpt ook om je oldtimer te beschermen tegen de werkelijke waarde. Om ervoor te zorgen dat je op de juiste manier uitgekeerd krijgt bij schade of verlies, moet je je oldtimer zorgen voor een taxatie. Op basis hiervan wordt de verzekeringswaarde vastgesteld. Dit is belangrijk, want anders krijg je het standaardbedrag uitbetaald dat eigenlijk erg laag is.

verzeker je oldtimer

Uitgebreide voordelen

Een oldtimerverzekering heeft bijkomende voordelen die het rijden van je oldtimer nog aangenamer maken. Bijvoorbeeld, sommige verzekeraars bieden een sleepdienst aan voor oldtimers die tijdens een evenement komen vast te zitten. Andere verzekeraars bieden kortingen op reparaties, onderhoud en zelfs onderdelen.

Waardevol voor jouw gemoedsrust

Naast de financiële bescherming krijg je met een oldtimerverzekering ook waardevolle gemoedsrust. Het is een geruststellende gedachte dat je je dierbare oude voertuig volledig bent verzekerd en dat je niet hoeft te stressen over ernstige financiële verliezen. Bovendien wordt een oldtimer vaak beschouwd als een speciaal voertuig, met een emotionele waarde, en de zekerheid dat je dit voertuig kunt behouden, blijft dan ook onbetaalbaar.

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!