« Terug naar het blogoverzicht
Denemarken via Flensburg

Algemeen

De populairste route naar Denemarken gaat via Osnabrück, Bremen en Hamburg, om daar vervolgens recht naar het noorden te rijden tot je de Duits-Deense grens bereikt bij Flensburg. Daar rijd je zo het Deense Jutland in. Via een gratis brug kan je van Jutland naar eiland Funen rijden. Wil je vervolgens door naar het eiland Seeland, waar Kopenhagen ook ligt, dan betaal je tol om over de indrukwekkende Grote Beltbrug (Storebælt) te rijden.   

Het eerste – en waarschijnlijk ook grootste – deel van je reis zal door Duitsland gaan. Wat nou zo fijn is aan rijden in Duitsland, is dat je (nog steeds) geen tol hoeft te betalen én je mag een stuk harder rijden over de snelweg. Oké, de vele wegwerkzaamheden kunnen best irritant zijn, maar meestal valt je oponthoud hierdoor wel mee en daar staat tegenover dat de snelwegen altijd in goede conditie zijn. Lekker doorrijden dus. Waar je wel aan moet denken voordat je Duitsland inrijdt, is dat je auto een milieusticker moet hebben. Nou heb je die op de snelwegen zelf niet nodig, maar vaak wel zodra je de snelweg verlaat. En dat weet je natuurlijk nooit van tevoren. Beter kan je de milieusticker maar gewoon aanschaffen. Dit kost je eenmalig € 12,50 (prijspeil 2021) en de sticker is onbeperkt geldig voor de auto waarin je rijdt. Beter dan een boete van € 100,- toch?

Praktisch

  • Afstand 595 km

    Afstand Utrecht tot Deense grens – 6u 00 min

  • Tolkosten Duistland € 0,-

  • Milieusticker Duitsland € 12,50

Leuke stops onderweg

hamburger

In één keer doorrijden naar je eindbestemming, dat doe je eigenlijk nooit. En waarom zou je eigenlijk, want ook onderweg is allerlei moois te zien en beleven! Wij van Breakzy Autovakanties hebben de leukste stopplekken, binnen 10 minuten rijden van je route richting Denemarken, hieronder voor je op een rijtje gezet. 

Restaurant Else am See ligt direct aan een meer met een strandje. Het restaurant is vernoemd naar de vrouw die het restaurant ooit begon. Het restaurant heeft in 2016 twee prijzen gewonnen en behoort daardoor bij de top 50 beste restaurants van Duitsland. Check de website voor de openingstijden. Meestal is het al om 9.00u open, dus begin je vakantie goed met een ontbijt aan het water!

Else am See – 162 km van Utrecht – 7 minuten van de A30

Dit is een park met diverse attracties en activiteiten voor kinderen tot circa 8 jaar. Hier staat de oudste rodelbaan van Duitsland. Daarnaast vind je er een sprookjesbos, een grote speeltuin en enkele attracties. Je betaalt per attractie/rit, wat het ook zeer aantrekkelijk maakt voor een korte stop onderweg.

Sommerrodelbahn Ibbenbüren – 194 km van Utrecht – 2 minuten van de A30

Na uren op de snelweg is niets lekkerder dan even je benen strekken in het bos. Dit beschermde natuurpark bestaat voornamelijk uit beukenbomen. Heerlijk om een wandeling te maken voordat je weer terug de auto in gaat!

Buchenwald im Rosengarten – 413 km van Utrecht – 9 minuten van de A1

Restaurant Schweinske heeft een ideale ligging voor een tussenstop, vlakbij snelweg A7. Je kan hier ontbijten, lunchen, dineren, borrelen of een kop koffie drinken; kortom, de hele dag! Op een mooie dag zit je heerlijk op het ruime buitenterras. Het restaurant heeft een eigen kinderspeelplaats, dus ook zij zullen zich hier niet vervelen!

Restaurant Schweinske – 444 km van Utrecht – 6 minuten van de A7

Op weg naar Kiel of de Deense grens rijd je langs de Bordesholmer See. In dit meer kan je gratis zwemmen. Aan de oostzijde van het meer zit ook een café met terras aan het water. Heerlijk om hier even neer te strijken nadat je het meer bent rondgewandeld! Dat is een wandeling van ongeveer 5 km.

Bordesholmer See – 515 km van Utrecht – 9 minuten van de A7

Bowlingarena Flensburg is het entertainmentcentrum van Flensburg! Je kunt hier bowlen, poolen en nog veel meer. Je kunt hier ook terecht om nog wat te gaan eten. Ook wel gezegd een ideale plek om je dag ontspannen en met een lekkere hap af te sluiten!

BoA Bowlingarena Flensburg – 595 km van Utrecht – 4 minuten van de A7

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!