« Terug naar het blogoverzicht
Een weekje Lanzarote met baby

Hoe lekker is het als het stormt en regent in Nederland, maar jij het vliegtuig pakt naar de zon?! En dan het liefst niet meteen naar de andere kant van de wereld, maar wat dichter bij huis. Met dit in ons achterhoofd, vertrekken we op vakantie naar Lanzarote.  En ‘we’, bestaat uit papa, mama en baby Eva van 8 maanden oud. Na een vlucht van 4 en een half uur komen we aan op één van de meest bijzondere van de Canarische Eilanden: het zwarte, vulkanische Lanzarote. Een klein, overzichtelijk eiland van circa 60 km lang en 20 km breed, maar met genoeg bezienswaardigheden om je een week te vermaken. Maar hoe gaat dat Lanzarote met baby? Bewapend met een reisboekje verzinnen we zelf korte routes waarvan wij denken dat deze met baby niet te lang en goed te rijden zijn. Om, als content creator van Breakzy Autovakanties, deze drie routes uiteraard met je te delen. De routes zijn overigens net zo leuk zonder baby!

Route 1: Het woeste zuidwesten (totaal 59 kilometer)

Lago Verde Yvonne

Van Puerto del Carmen naar Lago Verde

Na het ontbijt rijden we van ons appartement in het toeristenplaatsje Puerto del Carmen naar het zuidoosten van Lanzarote. In 25 minuten zijn we bij het smaragdgroene kratermeer Lago Verde, vlakbij El Golfo aan de zuidwestkust. Met Eva op de arm lopen we naar dit bijzondere natuurverschijnsel: groen water met een kraterwand erachter en de woeste golven die op zwarte lavarotsen slaan. Wauw! Op het strand voelt Eva aan het lavazand: ‘Bah!’, haar handjes worden vies en daar is deze dame niet van gediend. 

Grillige rotsen, een blowhole en zoutmeren

We rijden 5 minuten verder en stappen uit bij Los Hervideros: woeste, grillige, zwarte rotsen die zijn afgesleten door de kracht van de Atlantische Oceaan. We lopen een rondje over het wandelpad en schrikken van het zeewater dat metershoog omhoog gespoten wordt in een blowhole. Wat een indrukwekkende woestenij hier, ik word er stil van… Onze laatste stop, Las Salinas de Janubio, is ook maar enkele minuten rijden. We parkeren bij het uitzichtpunt  Mirador Salinas de Jubio en kijken uit op de kleurenpracht van de zoutmeren. Nog vóór de lunch zijn we terug in ons appartement zodat Eva vandaag gewoon haar middagslaapje in bed kan doen. Oké, dat is ook in ons belang: met een uitgeruste Eva kunnen we dan ’s avonds toch lekker uit eten in plaats van dat we zelf nog moeten koken.

Los Hervideros Yvonne

Boek je gezinsvriendelijke accommodatie op Lanzarote:

 

Route 2 - Rondrit in het noorden (totaal 107 km)

In 40 minuten rijden we van ons appartement naar de eerste korte stop op bijna het hoogste punt van Lanzarote: Mirador de Ermita de las Nieves. Vanaf dit uitzichtpunt kijk je neer op Famara, een dorpje aan de kust en de kale, gekleurde woestenij rondom het dorp en om je heen. Wat een bizar landschap heeft Lanzarote toch! Er groeien nauwelijks bomen en tóch is het kleurrijk en mooi hier. Aan de wind is wel te merken dat we hier hoog staan. We waaien zowat weg.

We stappen vlug weer in de auto om 7 minuten later te stoppen bij Mirador de Haria, weer een uitkijkpunt. Het uitzicht hier is niet te vergelijken met het vorige: we zien het dal der duizend palmen en zowaar een hoop groen. Vervolgens rijden we 20 minuten door naar het bekendste uitzichtpunt van het noorden: Mirador del Rio. Je kan al iets eerder stoppen voor een gratis uitzichtpunt (Mirador de Guinate), maar wij hebben ervoor gekozen om naar het betaalde uitzichtpunt te gaan. Wij willen namelijk ook de grot van kunstenaar César Manrique zien, waarin het cafeetje gevestigd is. Fijn om even wat te eten en drinken, luier verschonen en te zitten.

Dan rijden we richting Orzola in het noorden, om via de LZ-1 verder te rijden. Dit stuk is allesbehalve toeristisch. Je ziet hier veel lavarotsen en vetplanten, wat zorgt voor een prachtige combinatie van kleur. We stoppen aan zee bij Caleton Blanco. Je hebt hier wit zand, een azuurblauwe zee met zwarte rotsen op de achtergrond. En overal weer die mooie vetplanten. Terwijl wij genieten van het uitzicht, slaapt Eva in haar autostoeltje. We stoppen tot slot bij Cueva de los Verdes, prachtig verlichte grotten die ontstaan zijn door vulkanische uitbarstingen. We kijken alle drie onze ogen uit. Ook Jameos del Agua, een prachtige creatie van César Manrique met een ondergronds meer, vind je hier. Maar het is genoeg geweest voor vandaag. Jameos del Agua doen we een andere dag. Dat brengt me meteen bij de laatste route.

Route 3 - Uitstapje naar het noordoosten (totaal 82 km)

Vandaag staan er slechts 2 stops op het programma. Eerst ontbijten we uitgebreid in het appartement en rijden dan in 40 minuten terug naar Jameos del Agua. Eva gaat weer op de arm of loopt kleine stukjes mee aan de hand. Dit is weer typisch een César Manrique-creatie: rondlopen in een combinatie van natuur en kunst. Nou zijn wij niet zulke kunstliefhebbers, maar alles van César Manrique vinden we toch wel écht mooi.

Jameos del Agua

Na Jameos del Agua brengen we een bezoek aan de botanische tuin Jardín de Cactus. Dit is lekker overzichtelijk en laat zien wat er allemaal wél op Lanzarote groeit: voornamelijk vetplanten en cactussen, nog groter dan Eva. Vroeg in de middag rijden we terug naar ons appartement. Weer een relaxte dag achter de rug.

Natuurlijk mag een bezoek aan het kraterlandschap in Parque Nacional de Timanfaya of het huis van César Manrique niet ontbreken en wil je ook een keertje relaxen op het strand, maar dat hebben we als bestemming op zich bezocht, niet als onderdeel van een rondrit. Deze stops en vele andere vind je terug op de routeplanner van Breakzy.

In ieder geval weten wij dat Lanzarote met baby heel goed te doen is. Daarbij skipten wij ook lekker het winterweer met onze vakantie naar Lanzarote. We waren hier namelijk in januari!

Beleef Lanzarote
Timanfaya NP
Orzola

Auto huren op Lanzarote:

Onze auto huurden we via Sunnycars. Dan weet je zeker dat je vooraf, tijdens en na je vakantie nooit gedoe krijgt over verzekeringen en schade. Dit klinkt misschien heel erg als reclame, maar dit is echt waar. Dat weten we inmiddels uit (ruime!) ervaring tijdens vele vakanties waarin we een auto via Sunnycars huurden.

autohuur Lanzarote

Meer inspiratie...

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!