« Terug naar het blogoverzicht
Eten in Duitsland

Goed eten is erg belangrijk voor Duitsers. Elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten en daar hoort een goed glas wijn of een pul lokaal gebrouwen bier bij. De diversiteit in eten is erg groot. Van exclusieve sterrenrestaurants tot de kraampjes op de Kerstmarkt met Bratwurst: waar je ook bent, er zal altijd iets voor je bij zitten. De traditionele Duitse keuken staat bekend om zijn stevige gerechten. Duitsers zijn gek op varkensvlees, wat je op de menukaart terugziet. Duitse schnitzel, Schwarzwalder Schinken en currywurst: grote kans dat je minimaal één van deze tegenkomt. Van oudsher zijn Duitsers vleeseters, maar tegenwoordig is het menu een stuk diverser.

Een paar van onze favoriete restaurants vind je hieronder, maar natuurlijk zijn er nog véél meer!

Schutterwald

Emma’s Seegarten heeft een prachtige ligging aan een meer. Of je nu binnen zit of buiten in de gezellige Biergarten, de natuur is altijd om je heen. Het bomenbehang aan de muren en veelvuldig gebruik van hout geeft ook binnen een natuurlijke sfeer aan het restaurant. Bij Emma´s Seegarten voel je je écht op vakantie in Duitsland. Niet alleen vanwege de mooie ligging, maar ook vanwege de typisch Beierse gerechten op de menukaart. Flammkuchen (Duitse variant op pizza), schnitzels en curryworst ontbreken allemaal niet bij Emma’s Seegarten. Guten Appetit!

Restaurant Burgerlich ligt net buiten het centrum van Keulen. De naam verklapt het al een beetje, ze serveren voornamelijk burgers. Gasten zitten aan lange tafels (dus naast onbekenden), wat voor een informele sfeer zorgt. Bestellen kan doormiddel van een touchscreen in de tafel. Duurzaamheid, kwaliteit en bovenal huisgemaakt is de werkwijze van het restaurant!

Keulen

Dit restaurant is gevestigd in het midden van het centrum Cala D’or, in een oude molen. De locatie is een van de oudste in het centrum en daar is het restaurant natuurlijk trots op. De sfeer is relaxed, zij mixen modern met vintage. Dit doen zij ook op het menu: de mooie culinaire mix tussen Oosters en Westers valt bij iedereen wel in de smaak.

 Idstein

Het Seeterrassen Restaurant ligt aan de oever van het meer de Süßen. Met een heerlijke maaltijd, een kop koffie of een pul bier kijk je uit over het water, terwijl je gedachten de vrije loop gaan. Wat een ontspanning hier! Je hebt niet alleen uitzicht over het water, maar ook op het kasteel van Seeburg. Bij het Seeterrassen Restaurant worden Duitse specialiteiten geserveerd, maar ook Italiaanse gerechten staan op het menu.

Seegebiet Mansfelder Land

Ben je op zoek naar een restaurant op een andere locatie of in een ander land? In onze app die je gratis kan downloaden (iOS & Android) en in onze planner vind je nog duizenden andere restaurants! Ook talloze andere tips vind je in onze app en planner. Fijne reis, namens Breakzy.