« Terug naar het blogoverzicht
Het ruige noorden

Lanzarote leent zich perfect voor een mooie roadtrip: de wegen zijn er goed en rustig en je kunt vanuit je raampje al veel moois zien. Op genoeg plekken kun je zo je auto even stilzetten langs de kant van de weg en uitstappen zodra je een mooi fotomoment tegenkomt. Deze route gaat langs een prachtig stukje wilde natuur in het noorden van het eiland. Dus houd die camera maar bij de hand!

Vissersdorpje Punta Mujeres

We beginnen bij Punta Mujeres. Hier vind je geen grote stranden, maar natuurlijke zwembassins tussen de lavarotsen. Vermoedelijk is dit ook de reden dat de meeste toeristen dit fijne dorpje straal voorbij rijden. Reden genoeg om er juist wél heen te gaan en te genieten van de rust. Het vissersdorp heeft een boulevard, mooie vissershuisjes en een handvol parasols op een klein pleintje. Ga eens voor de lunch naar Monica & Mingo voor een geslaagde combinatie op de menukaart van typisch Canarisch eten met heerlijke pizza’s en hamburgers. Ideaal dus voor jong en oud! Neem een moment om even lekker te zitten in de schaduw en te turen over de blauwe zee. Oh…wij houden zo van het eilandleven!

Jameos del Agua

Vanuit Punta Mujeres rijd je door naar Jameos del Agua. Jameos del Agua is een natuurlijk meer dat in een vulkanische tunnel ligt. Het is door kunstenaar en architect César Manrique opgeleukt met zitgedeeltes, een museum en natuurlijk de helderblauwe kunstmatige lagune. Dé plek voor een fotoshoot is de mooie tuin met blauwe lagune, die prachtig contrasteert met de witte randen en het donkere lavagesteente. Je kunt er wat eten of drinken terwijl je geniet van al het moois. De lagune heeft nog een onverwachte bijzonderheid: er leven albinokrabben! Normaal gesproken leven deze krabben vele honderden meters dieper. 

Cueva de los Verdes

Vaak wordt Jameos del Agua gecombineerd met de grotten Cueva de los Verdes aan de overkant. De grotten zijn het resultaat van de vulkanische activiteit van de Corona-vulkaan. Stromend lava en afgekoeld water hebben samen Cueva de los Verdes gevormd. De grotten zijn zo’n 7 kilometer lang waarvan maar 1 kilometer toegankelijk is voor toeristen. Je mag de grotten alleen onder begeleiding bezoeken, de tour duurt ongeveer een uur. Tip: de grotten kennen een groot geheim waar je aan het einde van de rondleiding achter komt. We zullen geen spoiler weggeven, maar je zult versteld staan.

Door naar Órzola

Rijd vervolgens door naar de stranden van Órzola. Sommige delen van het strand zijn ideaal voor kinderen vanwege de natuurlijke bescherming door de rotsen; andere delen zijn dieper en ideaal voor een duik in de verfrissende open zee. Om extra te genieten van een natuurbad wordt aanbevolen er bij vloed naar toe te gaan. Kies bijvoorbeeld voor natuurbad Caletón Blanco met zijn karakteristieke witte zand, zo schoon zie je het niet vaak meer! Deze dromerige plek is deels bezaaid met vulkanisch lava, dit in combinatie met een azuurblauwe zee en de zwarte rotsen op de achtergrond maakt het tot een spot die je zeker niet mag missen!

Onbekend Charca de la Novia

Verder naar het noorden vind je Charca de la Novia. Op dit strand zijn veel hoge rotswanden te vinden en het water is er azuurblauw, een plaatje! De hoge golven van de Atlantische Oceaan worden gebroken door lavaformaties die als een rif voor de kust liggen. In de ochtend en de vroege avond zijn de rif en lagune op z’n mooist. Soms is het er zo stil dat je de krabben over de rotsen hoort lopen. Dit is een van de verborgen parels in het ruige noorden van Lanzarote. Zo liggen er langs de rotskust meer fraaie baaitjes en kleine stranden. Deze ontspannen sfeer is in het zuiden van het eiland nauwelijks nog te vinden is, nu weet je precies waarom we je deze kant op hebben gestuurd.

Spectaculaire uitzichten

Rijd verder en stop bij Mirador del Rio, ook ontworpen door, je raadt het al…: César Manrique! Vanaf dit uitkijkpunt op 400 meter hoogte heb je een geweldig uitzicht op de omgeving en het nabijgelegen eiland La Graciosa. Bovenop vind je een café met terras. Hier heeft de architect grote ramen laten zetten, waardoor je bij alle weersomstandigheden goed naar buiten kunt kijken. Vanaf het panoramaterras kijk je aan de ene kant uit over het eiland La Graciosa en de andere kant op de onbewoonde eilandjes erachter. Hier zie je tevens een vulkanische klif en de zoutmeren van Río. Je betaalt entree om dit uitkijkpunt te bezoeken. Tip: rijd een stukje zuidwaarts naar Mirador de Guinate, het uitzicht is daar net zo spectaculair én gratis.

Mirador del Rio

Sprookjesachtig Haría

Weg van de kust bevinden zich dorpen waar het leven nog op dat van vijftig jaar geleden lijkt. Of toch in elk geval het tempo. Eén van de leukste dorpen is Haría, in de vallei van de duizend palmen. In Haría is het fijn slenteren langs de vierkante witte huizen met groene en bruine luiken. De aangeplante palmbomen zorgen voor de uitstraling van een sprookjesachtige oase. De bezoekers die er zijn, komen meestal voor het graf en het museum van César Manrique, die de laatste jaren van zijn leven in Haría woonde. Toch is het vooral de relaxte sfeer die al die jaren is gebleven. 

Eten met uitzicht op het Dal van de Duizend Palmen

Als je Haría verlaat, kom je eerst langs het museum van César Manrique. Vervolgens passeer je Mirador de Haría, van waaruit je nog één keer mooi zicht hebt over Haría en het Dal van de Duizend Palmen. Aan deze kant van het eiland blijven de wolken vaak hangen waardoor er meer regen valt dan in het kalere zuiden van Lanzarote.

Eindig deze ontspannen dag met een gezellig etentje bij Los Helechos, verderop. Ook hier heb je prachtig uitzicht, maar dan met de lekkerste Canarische gerechten voor je neus! Niks meer aan doen, perfecte afsluiter!

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!