« Terug naar het blogoverzicht
Interview: Hun vakantie zonder einddatum, in Zweden!

Onlangs kwamen wij van Breakzy in contact met Willem en Mireille, en daar zijn we een partijtje blij mee! Deze twee ondernemers gingen samen met hun twee zoons het avontuur aan in Zweden. Want je kan er natuurlijk voor kiezen om op vakantie te gaan naar dit mooie (en dan bedoelen we écht mooi) land in Scandinavië maar dit Nederlandse stel besloot ons veilige landje achter zich te laten en startte een boerderij waar je bijzonder kan overnachten. Wij spraken ze, bekeken hun foto’s, lazen hun verhalen en het voelde direct alsof we hen kennen en of we al even écht konden genieten van de rust en ruimte daar. De vriendelijkheid van dit gezin is ongelofelijk.. of de prachtige natuur hen echt zo goed doet als wij ervaren? Daar kom je snel achter. We verklappen vast; wij zijn jaloers!

 Willem, we zijn benieuwd. Hoe is het om met je gezin en hele hebben en houden te verhuizen naar Zweden?
Ik ben blij dat je het zo noemt: verhuizen en niet emigreren. Zo voelt het voor ons ook dat we verhuisd zijn en niet geëmigreerd, is minder drastisch en meer zoiets als van hartje Amsterdam naar het platteland verhuizen. Hoe dat is? Ja, eigenlijk wel bijzonder, leerzaam en speciaal om met je gezin te mogen doen. Natuurlijk ervaar je ook moeilijke momenten je laat je familie, vrienden en veilige leventje achter je in Nederland. Maar het maakt het voor het gevoel makkelijker om te zeggen dat je bent verhuisd in plaats van geëmigreerd zodat je altijd terug kan of ergens anders heen als we dat willen of moeten.

En hoe zijn jullie dan op een land als Zweden gekomen? En wat maakt dit zo’n fijn land?
Mireille en ik hebben in het verleden best wel veel leuke reisjes gemaakt en in veel landen waar we geweest waren zeiden we dan: “hier zou ik wel willen wonen”. Nadat onze zoons geboren waren en de drang naar iets nieuws een avontuur bleef, hebben we geplust en gemind.  We waren opzoek naar avontuur en ongeveer gelijkwaardige faciliteiten voor onze jongens als in Nederland, tja toen kwamen we in Zweden uit! Dit een aantal jaar uitgeprobeerd als vakantieland en daar zitten we nu. Zweden is een fijn land voor ons vanwege de faciliteiten, minder mensen per vierkante kilometer, natuur, seizoenen en de mogelijkheden die het biedt. Je kan zo veel betekenen en doen voor het dorp maar ook zakelijk als je initiatief toont en ervoor gaat. Het kost veel energie maar je krijgt er ook positieve energie voor terug.

Breakzy staat ervoor om de vakantie al in de auto te laten beginnen. Wat is voor jullie het ultieme vakantiegevoel of wanneer begint dit?
Tot ons grote verdriet is het de afgelopen jaren, sinds onze verhuizing naar Zweden, nog niet gelukt om weer echt op vakantie te gaan… financieel nog wat lastig en ook nog moeilijk te plannen, in de zomer ontvangen we immers de meeste gasten. Maar we willen proberen om komende herfst weer eens op vakantie te gaan. De prettigste manier voor ons is om met de auto op vakantie te gaan, de vakantie begint dan ook echt als we de autodeuren sluiten en vertrekken. Vakantiegevoel is voor ons: nieuwe dingen ontdekken, iets anders doen dan anders… lekker mensen kijken, lezen, mooie dingen bezoeken. Een beetje losbreken uit de dagelijkse sleur zodat je je normale dagelijkse problemen weer lekker weg kan relativeren.

Als jullie lang onderweg zijn, wat is voor jullie dan een fijne stopplek en in welk land is dit?
Voorbeeldje: we gingen de laatste jaren voordat we verhuisden naar Zweden, vaak naar Zweden op vakantie. Altijd met de auto, we woonden in de buurt van Utrecht en pakten dan de boot bij Hamburg (Stenaline: Hamburg – Göteborg); de eerste dag maar iets meer dan 4 uur rijden, inchecken op de boot, een mooie hut, ’s avonds heerlijk eten in het restaurant en daarna lekker slapen… De boot was voor ons altijd een fijne stopplek, lekker voor ons en heerlijk voor de jongens

Tot slot: als je in een paar woorden mag uitleggen waarom gasten juist naar Näsets Marcusgård moeten komen, hoe klinkt dat dan?
Uh… dus eigenlijk zeg je waarom zou jij (Juul) naar Näsets Marcusgård moeten komen! Heel makkelijk: Geniet van een vakantie waarin je loskomt van de dagelijkse sleur. Je tijd hebt voor elkaar en inspiratie haalt uit de natuur en cultuur op het platteland bij een waardpaar dat je net wat extra’s kan geven. Extra’s voor wat betreft onze bijzondere accommodaties met wow-effect, Zweedse belevenissen die we aanbieden en tips en tricks van de omgeving. Dan ervaar je het gevoel wat we uitstralen en waarmee we bekend staan! Welkom @Näsets Marcusgård!

Meer weten over Zweden en de boerderij? We gaan van een interview dus gewoon door in een blog en nemen je mee in; tips, tricks, meer over Näsets Marcusgård en natuurlijk foto’s!

De boerderij van Willem en Mireille heet, Näsets Marcusgård en ligt 300 kilometer ten noorden van Stockholm. Vanaf Utrecht is het ongeveer 1600 kilometer, dat lijkt best ver maar als je vergelijkt dat het noorden van Spanje net zover is, dan zien wij geen obstakels meer. Ieder jaar vertrekken er namelijk duizenden Nederlanders naar de Costa’s. Wil je een keer wat anders dan tussen de ‘Friet van Piet’ of Heineken barretje in zitten? Een paar tips waarom Zweden na het lezen van de blog op je bucketlist, oké vooruit, travellist staat:

Zomers is het er tussen de 22 en 25 graden

Zweden zijn super gastvrij

Je mag overal kamperen! (Handig voor een tussenstop)

Näsets Marcusgård!
Naast dat je in de boerderij van het gezin kan overnachten, vind je in de tuin of beter gezegd; het bos, twee hele toffe boshutten. Overnachten in zo’n unieke accommodatie maakt het totaal plaatje helemaal bijzonder.  ’s Ochtends word je wakker in de uitgestrekte natuur, waar je zomaar wilde dieren kan spotten, om vervolgens aan te schuiven bij het vers gemaakte ontbijt. Je kan de hele omgeving ontdekken vanaf de boerderij, want in de nabije omgeving kun je: zwemmen, vissen, paardrijden, wandelen, mountainbiken, hutten bouwen of kiezen voor een van de Zweedse activiteiten die Mireille en Willem aanbieden… moeten we nog even doorgaan? Genoeg te doen dus, in welk seizoen je ook gaat! Als je besluit met de auto naar Zweden te gaan, wat wij wel aanraden, dan heb je tijdens je gehele verblijf natuurlijk de beschikking over een auto. En dat geeft je mooi de mogelijkheid om meer van Zweden te zien, want ook cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Buiten:

Vooral met kinderen is de boerderij van Willem en Mireille een heerlijke plek om zowel uit te razen als echt het vakantie gevoel te ervaren. In Scandinavië is het heel normaal dat kleine kinderen overdag vaker buiten slapen dan in hun bedje, dit komt door de schone lucht! Gezonder en fijner krijg je het bijna niet. Op de boerderij is voor alle groepen wel een mogelijkheid, of je nou lekker intiem met zijn tweeën de boomhut in gaat of met heel de familie in een huisje. En je zit echt niet heel de dag bij elkaar op de lip, je hebt lekker je eigen accommodatie!

Waarom wij van Breakzy ‘Näsets Marcusgård’ aanraden? De vakantie begint onderweg, en dit beleef je onderweg naar Zweden echt even anders dan over de Route du Soleil. Zoals Willem terecht zei, de overtocht met de boot is al een avontuur op zich. Wij sluiten af met de slogan. waar we het volledig mee eens zijn, die vaak terugkomt op de website; geniet, of je nu thuis of op vakantie bent!

Willem en Mireille

Wat ons betreft is Zweden de volgende bestemming, tot rust komen en écht het vakantie gevoel ervaren, we zijn er inmiddels wel van overtuigd dat dat hier helemaal goed moet komen! Met de routeplanner van Breakzy plan je zo je route naar Willem en Mireille, maar natuurlijk ook nog naar veel andere bestemmingen in Europa. Download de gratis app voor iOS of Android!