« Terug naar het blogoverzicht
Italië – Via Frankrijk

Algemeen

De route via Frankrijk kan voor vakantiegangers uit Zuid-Nederland korter zijn. Ook als je eindbestemming aan de kust bij Genua ligt, kan je de route via Frankrijk je voorkeur hebben. Reis je naar het noordoosten van Italië, dan is de kans klein dat je over Frankrijk gaat.

Een groot voordeel van reizen via Frankrijk is dat je geen landenvignet hoeft te kopen, in tegenstelling tot een route via Oostenrijk of Zwitserland. Daar staat tegenover dat de toltarieven in Frankrijk flink oplopen. Dan heb je de kosten van een vignet er zo uit! Maar rijd je graag over B-wegen om tol te vermijden, dan is een route via Frankrijk een leuk alternatief. Kan je meteen in Luxemburg je tank helemaal volgooien tegen een lage prijs! Houd er wel rekening mee dat je tunnelkosten zal moeten betalen om de Frans-Italiaanse grens over te gaan. Je hebt daarbij keus uit de Mont-Blanctunnel of de Fréjustunnel. Alléén als je helemaal doorrijdt naar Nice, dan kan je zonder kosten de grens over. Check ook altijd vooraf even of je een milieusticker voor Frankrijk nodig hebt. Vooralsnog is alleen Parijs permanente milieuzone, maar op andere plaatsen kan zomaar een tijdelijke milieuzone worden ingesteld én Frankrijk heeft volop plannen voor meer permanente milieuzones.

Praktisch

  • Afstand 1200 km

    Utrecht – Turijn: 12u 05min

  • Kosten tunnel vanaf € 46,50

    Mont-Blanctunnel enkele reis: € 46 ,40 | Retour binnen 7 dagen: € 57,90 | Fréjustunnel enkele reis: € 46,40 |Retour binnen 7 dagen: € 57,90

  • Milieusticker € 4,25

Leuke stops onderweg

Jardin des Régates is een plek aan het water met speeltuin. Inwoners van de stad Metz zoeken dit gebied op om even tot rust te komen en te genieten van de natuur. Je kan hier goed wandelen en de kinderen laten uitrazen in dit park. Vlakbij zijn ook de dansende fonteinen, die op bepaalde dagen en tijden een kleurrijke watershow met muziek opvoeren. Als je de oever van de Maas een stukje noordwaarts volgt, kom je diverse Régates, zijn restaurants te vinden. In de omgeving is het mogelijk gratis te parkeren.

Jardin des Régates – 7 minuten van de A31 – 435 km van Utrecht

Op enkele kilometers van de stad Nancy ligt het bosgebied Haye, meteen naast snelweg A31. In dit park zijn allerlei recreatiemogelijkheden. Natuurlijk kun je er wandelen of hardlopen, maar er zijn ook diverse thema-speeltuinen, picknickplaatsen, een boerderij, sportvelden, een paardencentrum, minigolf en nog veel meer. Het park en de meeste faciliteiten zijn vrij toegankelijk, maar er zijn ook enkele betaalde activiteiten zoals het klimpark TipiArbres, trampolinepark Jumpil en het overdekte indoor speelparadijs La Fôret de Goupil. Bij het park zijn gratis parkeerplaatsen.’

Parc de Loisirs de la fôret de Haye – 1 minuut van de A31 – 492 km van Utrecht

Degenen die vaker met kinderen over de Route du Soleil gereden zijn, zullen deze speeltuin inmiddels wel kennen. Al ruim voor de afslag zie je de kabouterborden staan. De speeltuin van Aire de Jugy is helemaal in paddenstoelenthema gemaakt. Op de paddenstoel, in de paddenstoel of glijden vanaf de paddenstoel; alles is hier mogelijk! In het hoogseizoen kan het hier wel behoorlijk druk zijn, maar dat is vrij logisch voor zo’n supertoffe speeltuin direct aan de Route du Soleil!

Aire de Jugy – 783 km van Utrecht – direct aan de Route du Soleil (A6)

Ga je via de Fréjustunnel, dan kom je ook langs Lyon. Vlakbij de snelweg ligt een mooi natuurgebied, het Grand Parc Miribel Jonage. Een heerlijke plek om even weg te zijn van het drukke verkeer. In dit park liggen diverse speeltuinen, waaronder Aire de Jeu des Castors, maar ook wandelpaden, toiletvoorzieningen, een restaurant en strand. Parkeren kan gratis. Ideaal voor een korte tussenstop dus!

Aire de Jeu des Castors – 5 minuten van de A46 – 890 km van Utrecht

 

Als je de route via de Mont-Blanctunnel neemt, dan kom je 25 kilometer voor de Italiaanse grens langs het groene meer Lac de Passy, ook wel Lac Vert genoemd. Je kan hier van alles in en om het water doen. Een wandeling rond het meer, zwemmen of spelen op het strand. Je kan er een boot of waterfiets huren, picknicken en nog veel meer. Het strand wordt in het hoogseizoen bewaakt. Er zijn diverse parkeerplaatsen rondom het meer. Voor toegang met de auto wordt een kleine bijdrage gevraagd. Voor het strand moet je doorrijden naar Tohapi Camping Les Iles.

Lac de Passy – 9 minuten van de A40 – 1005 km van Utrecht

De route Utrecht, Frankrijk, Italië heeft in onze planner ruim 500 stopplekken! Gebruik de filter om specifiek te zoeken naar overnachtingen voor onderweg, mooie natuur voor een picknick en meer. Met welk gezelschap je ook op reis bent, je vindt altijd wel een stopplek die bij je past!

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!