« Terug naar het blogoverzicht
Camping & Glamping in Aquitaine

Het zuidwesten van Frankrijk is super divers! Hier vind je de wijngaarden van de Bordeaux, misschien wel de beroemdste ter wereld. De stad Bordeaux zelf is een bezoek ook meer dan waard. Iets verderop ligt aan het Bassin van Arcachon een geweldig natuurfenomeen: de Dune de Pilat, het hoogste duin van Europa.

Landinwaarts ligt de prachtige Dordogne, een populaire regio voor veel  Nederlanders. En niet voor niets. De middeleeuwse huizen, slaperige dorpjes en het glooiende landschap werken op je zintuigen. En wil je meer avontuur: de rivier de Dordogne biedt volop mogelijkheden tot watersport.

Meer richting Spanje kom je in Frans Baskenland, een regio met een heel eigen geschiedenis, keuken en cultuur.
Je kunt er geweldig golfsurfen op de ruige Atlantische Oceaan en mag de prachtige plaatsen Biarritz en
St. Jean-de-Luz niet overslaan.

Ga je kamperen in Aquitaine? Hieronder onze tips voor de beste campings en glamping-mogelijkheden!

Genieten voor het hele gezin

Aan een van de grootste meren van Frankrijk ligt deze gezellige camping met volop faciliteiten. Watersport, bbq, een snackbar en zelfs een privéhaven. Je slaapt in een luxe tent die van alle gemakken is voorzien. De zee en het Bassin van Arcachon zijn op korte afstand te vinden en de natuur is prachtig. Genieten voor het hele gezin! 

Bijzondere accommodaties

Wat een bijzondere spot is dit! Middenin de natuur van de Dordogne op een kleine camping vind je deze cabanes, oftewel huisjes aan het water. Volledig ingericht en met eigen sanitair en keukentje. Je waant je alleen op de wereld, maar dan dichtbij alles wat je nodig hebt. Zelfs een golfbaan!

De hond mag ook mee

Ook je huisdier is weleens aan een verandering van omgeving toe! Gelukkig zijn er steeds meer campings die dat snappen, want het is niet altijd vanzelfsprekend. En wie wil zijn of haar beste vriend nu zo lang missen? Keuze volop, hieronder delen we onze tips waar je viervoeter ook welkom is.

Bovengenoemde vakanties worden verzorgd door de volgende experts:

 

Ontvang gratis een van onze reisgidsen!

Door je e-mailadres achter te laten schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Breakzy Autovakanties

Laten we contact houden!