« Terug naar het blogoverzicht
Lekker eten onderweg

Waar in België moet je echt even stoppen langs de weg?! België is een groot doorreisland, daarom is het best lastig zoeken welke restaurants langs de weg écht de moeite waard zijn. Om het zoeken wat makkelijker voor je te maken, hebben wij onze favorieten hieronder voor je verzameld. Smakelijk!

De Statie is een hotel-restaurant dat gevestigd is in de voormalige stationshal van Brecht. Dat geeft het gebouw een bijzondere sfeer en uitstraling. Het ligt vlak naast de A1/E19 op het traject Breda – Antwerpen. Dus als je onderweg wat wilt eten en geen zin hebt in een wegrestaurant, is dit een heel goed alternatief. De keuken serveert gerechten uit de klassieke Franse keuken.

Ben je weer op de terugweg naar huis, maar wil je nog een vleugje vakantie meepikken voor je de Nederlandse grens over gaat? Bij Taverne de Grave worden internationale gerechten geserveerd, maar ook Belgische gerechten zoals stoofvlees met abdijbier. Het restaurant ligt in Antwerpen Zuid, 5 minuten van de ringweg die je passeert op de route Lille – Breda.

La Cantinetta is niet alleen een Italiaans restaurant, maar ook wijnwinkel en delicatessenzaak. Het restaurant ligt in Luik, recht aan het traject Luxemburg – Maastricht, inmiddels al meer dan 20 jaar! Het restaurant serveert wisselende menu’s met ingrediënten van de versmarkt.

In het centrum van de stad Bastogne ligt restaurant Le Nuts, een Franse naam met Amerikaanse gerechten. Het restaurant heeft zijn naam gekregen door een voorval uit de Tweede Wereldoorlog. ‘Nuts!’ was het antwoord van een Amerikaanse commandant generaal aan de Duitsers die verzochten om overgave van de stad. Nog steeds is de geschiedenis terug te vinden in de gerechten of evenementen die hier georganiseerd worden. Vanaf de E25/A26 op het traject Luxemburg – Luik is het restaurant in 5 minuten te bereiken.

Bij Wine & More kan je een hapje eten, maar ook wijn en delicatessen kopen of een kookcursus volgen. In het restaurant wordt een 3-gangen keuzemenu geserveerd, uiteraard met bijpassende wijnen indien gewenst. Wine & More ligt in Namen, 7 minuten rijden van de E411 op het traject Brussel – Luxemburg.